13 Οκτ 2012

ΜΚΟ: Τρωκτικά και σύγχρονοι δουλέμποροι


ΜΚΟ: Τρωκτικά και σύγχρονοι δουλέμποροι 






Να πληρωθούν άμεσα οι χιλιάδες άνεργοι που απασχολούνται σε προγράμματα του ΟΑΕΔ με 5μηνες συμβάσεις στους οργανισμούς Τοπικής Διοίκησης και να σταματήσει η απαράδεκτη μεσολάβηση Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) για την πρόσληψή τους, απαίτησε χτες στη Βουλή, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης Επίκαιρης Ερώτησής του για το θέμα. Εκ μέρους της κυβέρνησης, ο υφυπουργός Απασχόλησης, Ν. Παναγιωτόπουλος, επικαλέστηκε ...διοικητικά προβλήματα για τη μη έγκαιρη καταβολή του ποσού των 625 ευρώ που δικαιούνται οι άνεργοι, ενώ δικαιολόγησε πλήρως τη μεσολάβηση των ΜΚΟ.
Υποστήριξε ότι οι καθυστερήσεις οφείλονται στην «πολυεπίπεδη διαδικασία της έγκρισης των πιστώσεων», προσθέτοντας πως «προέκυψαν δύο εκλογικές αναμετρήσεις και τα πράγματα πήγαν πίσω». Αν και παραδέχθηκε πως «οι ΜΚΟ δε διαθέτουν την απαραίτητη εμπειρία» υποστήριξε την μεσολάβησή τους καθώς και τα 25 ευρώ που παρακρατούν από κάθε εργαζόμενο, αφού «είναι τα έξοδα των πράξεων, τα τηλεφωνήματα και οι κατάλογοι κίνησης στις υπηρεσίες».



Εντονη ήταν η αντίδραση του Χ. Κατσώτη ο οποίος έθεσε ευθέως το ερώτημα του «γιατί ο ΟΑΕΔ ενώ ο ίδιος έκανε το πρόγραμμα δεν μπορούσε να το υλοποιήσει ή να προσληφθούν οι άνεργοι μέσω των ΟΤΑ;». Αναφερόμενος στη μεσολάβηση των ΜΚΟ δήλωσε ότι «είναι τρωκτικά που έχουν δημιουργηθεί και ροκανίζουν τα λεγόμενα προγράμματα και το δημόσιο χρήμα και τώρα τους δίνετε τη δυνατότητα να διαχειρίζονται του νέους/ νέες που είναι άνεργοι». Χαρακτηριστικά σημείωσε: «Σε τι διαφέρουν οι ΜΚΟ από τους δουλέμπορους; 25 ευρώ παίρνει το μήνα από τον εργαζόμενο στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας. Λέτε να είναι τα έξοδά τους;» Πρόσθεσε ότι οι άνεργοι γίνονται «βορά των ΜΚΟ και της πολιτικής σας που ανακυκλώνει την ανεργία με προγράμματα που δίνουν χρήμα σε ΜΚΟ και επιχειρηματίες» και ότι «αν κάνουμε απολογισμό για το πόσα δισ. έχουν διατεθεί σε προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης τότε θα πρέπει πολλοί να απολογηθούν γι' αυτήν την πολιτική και πού πήγαν αυτά τα χρήματα. Στις τσέπες εργοδοτών για να αυξήσουν τα κέρδη τους». Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο Χ. Κατσώτης σημείωσε ότι «καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα», απαιτώντας από την κυβέρνηση να καλύψει τα δεδουλευμένα αυτών των ανθρώπων που «πρέπει να επιβιώσουν».
 Αναρτήθηκε από xristos bellos  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ