11 Οκτ 2012

Κατσε στον καναπε και πληρωνε μ........


Τρόικα:Να μην πληρώσουν οι τράπεζες!-Βρείτε άλλα μέτρα! 

 Για όποιον δεν έχει καταλάβει τί ρόλο παίζουν και για ποιον δουλεύουν ΕΕ, ΔΝΤ, τρόικες κλπ. το παρακάτω ρίχνει άπλετο φως.
Η τρόικα ανακάλυψε 550εκ. ευρώ που πρέπει να πληρώσουν οι τράπεζες στο Δημόσιο, και έχουν ηδη εγγραφεί στον προϋπολογισμό του 2012, και ζητάει να περάσει ο λογαριασμός αυτός στο λαό με νέα μέτρα!!

 Διαβάζουμε στο capital.gr:
 "Μια νέα «μαύρη τρύπα», ύψους 500 εκατ. ευρώ, ανέκυψε ξαφνικά στη χθεσινή συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής της τρόικας, και με τους εκπροσώπους των δανειστών να ζητούν να καλυφθεί αυτή είτε με νέα έκτακτη εισφορά είτε με την περικοπή από εφέτος των δώρων στους εν ενεργεία υπαλλήλους και τους συνταξιούχους.

 Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, για την υποχρέωση των εγχώριων τραπεζικών ιδρυμάτων να επιστρέψουν στο Δημόσιο, έως το τέλος του 2012, το ποσό των 500 εκατ. ευρώ. Το ποσό αυτό πρέπει να επιστραφεί με τη μορφή μερίσματος και αφορά στην κρατική ενίσχυση, με προνομιούχες μετοχές, που είχαν λάβει οι τράπεζες το 2008, βάσει του «νόμου Αλογοσκούφη».

Παράγοντες του οικονομικού επιτελείου αναφέρουν ότι οι επικεφαλής της τρόικας ζήτησαν να μην επιστραφεί στο Δημόσιο το συγκεκριμένο ποσό" 

 Αναρτήθηκε από Γιώργος Σαρρής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ