12 Οκτ 2012

Βρώμικα παιχνίδια


Βρώμικα παιχνίδια
Την προηγούμενη βδομάδα η «Χρυσή Αυγή» κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση ζητώντας, μεταξύ άλλων, από τη συγκυβέρνηση στοιχεία για το πόσα παιδιά μεταναστών πηγαίνουν σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, τις χώρες προέλευσής τους, πόσα είναι από κάθε χώρα. Η συγκυβέρνηση, από τη μια, τάχα όρθωσε ανάστημα υποστηρίζοντας ότι η ιθαγένεια δεν αποτελεί κριτήριο επιλογής παιδιών στους σταθμούς, από την άλλη, ζήτησε από τους δήμους στοιχεία για τον ακριβή αριθμό φιλοξενούμενων μεταναστόπουλων ανά χώρα προέλευσης, προκαλώντας οξύτατες αντιδράσεις.
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι δυο πλευρές (συγκυβέρνηση/«Χρυσή Αυγή») αλληλοσυμπληρώνονται για να καλλιεργήσουν το ρατσισμό αποπροσανατολίζοντας από τα πραγματικά αίτια των προβλημάτων των εργατικών λαϊκών οικογενειών. Των «παρελάσεων» και καταγγελλόμενων επιθέσεων Χρυσαυγιτών κατά βιοπαλαιστών μεταναστών, προηγήθηκαν κυβερνητικές δηλώσεις περί «ανάγκης ανακατάληψης των πόλεων», «αντιμετώπισης των λαθρομεταναστών». Στο μεταξύ, κυκλώματα όπου μετέχουν θησαυρίζοντας Ελληνες και ξένοι, γιγαντώνονται ανενόχλητα, λυμαίνονται γειτονιές ολόκληρες υποβαθμίζοντάς τες. Των ερωταπαντήσεων «Χρυσής Αυγής»/συγκυβέρνησης περί του πόσα μεταναστόπουλα φιλοξενούνται στους σταθμούς, προηγήθηκαν μέτρα οδοστρωτήρας όπως: Κατακόρυφη μείωση των «δαπανών» για την προσχολική αγωγή, συρρίκνωση του προσωπικού τους, ανατροπή αναλογίας παιδιών ανά βρεφονηπιοκόμο, απολύσεις συμβασιούχων, παύση προσλήψεων, ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή, ελαστικοποίηση σχέσεων εργασίας, αύξηση ωραρίου εργασίας, κλείσιμο τμημάτων και συγχωνεύσεις σταθμών, μετατροπή των κοινωνικών δομών σε «κοινωφελείς επιχειρήσεις» που φέρνουν ιδιωτικοποιήσεις κ.ά. Μέτρα που οδηγούν στο κλείσιμο τους παιδικούς σταθμούς, που έχουν οδηγήσει στον αποκλεισμό πάνω από 35.000 παιδιών. Οι κυβερνήσεις πρώην και νυν, κατ' επιταγή του ευρωμονόδρομου τα έκαναν και τα κάνουν, η «Χρυσή Αυγή» επικεντρώνει στα μεταναστόπουλα...
Πλάτες στην πολιτική συγκυβέρνησης/ΕΕ έκανε η «Χρυσή Αυγή» και με τις αιμοδοσίες και τις διανομές τροφίμων που διοργάνωσε «μόνο για Ελληνες» ή με τα δουλεμπορικά γραφεία «ευρέσεως εργασίας» που λειτουργεί με την ανοχή της συγκυβέρνησης για να σπρώχνει στα αφεντικά ως ντίλερ πάμφθηνους Ελληνες εργάτες δίχως δικαιώματα στη συγκομιδή ελιάς και τα βενζινάδικα. Βγάζει έτσι λάδι το βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα που φέρνει ανεργία, φτώχεια, εξαθλίωση σε όλους τους εργάτες. Πασχίζει να διασπά τους εργαζόμενους απέναντι στην ενιαία επίθεση που δέχονται από τη μεγαλοεργοδοσία.
Οι εργάτες δεν έχουν πρόβλημα με τον κακοπληρωμένο, τον απλήρωτο, τον ανασφάλιστο συνάδελφό τους ή τον άνεργο που έχει άλλο χρώμα και μιλά άλλη γλώσσα. Εχουν πρόβλημα με τους εργοδότες που τους έχουν έτσι. Εχουν πρόβλημα με τη συγκυβέρνηση που υπηρετεί πλήρως τις επιταγές τους. Με τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις (ΕΕ/ΝΑΤΟ) τα λοιπά όργανά τους (ΔΝΤ/τρόικα) που εφαρμόζουν τη βαρβαρότερη πολιτική προκειμένου την καπιταλιστική κρίση να την πληρώσουν οι εργάτες και τα λαϊκά στρώματα, και όχι αυτοί που τη δημιούργησαν. Οι γονείς δεν έχουν πρόβλημα με άλλους βιοπαλαιστές γονιούς (Ελληνες ή μετανάστες) που επίσης παλεύουν να επιβιώσουν. Σε αυτό το πλαίσιο αγωνίζονται και διεκδικούν: Αμεση πλήρη χρηματοδότηση των δήμων και των υπηρεσιών τους από τον κρατικό προϋπολογισμό, με αιχμή τις κοινωνικές υπηρεσίες. Κανένα παιδί έξω από τους σταθμούς, κατάργηση των τροφείων. Υποχρεωτική προσχολική αγωγή. Και γενικότερα: να μπει τέρμα στις θυσίες για την πλουτοκρατία, για να διαγραφεί το χρέος και να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, έξω από τα δεσμά της ΕΕ και των κεφαλαιοκρατών για μια ζωή με αξιοπρέπεια και δικαιώματα, για όλους τους εργαζόμενους ανεξάρτητα από χρώμα, φυλή και θρησκεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ