22 Νοε 2012

Ανδρέας Ανδριανόπουλος: Ιδέες ταξικές και από τη ναφθαλίνη


Ανδρέας Ανδριανόπουλος: Ιδέες ταξικές και από τη ναφθαλίνη 


 Τις πραγματικές αγωνίες της πλουτοκρατίας, που πασχίζει με νύχια και με δόντια να πείσει ότι ο καπιταλισμός που σαπίζει είναι αιώνιος και ανίκητος, εκφράζει ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος, ο οποίος με άρθρο του στην «Καθημερινή» επιχειρεί να επιτεθεί στο κάλεσμα του ΚΚΕ για συστηματική και καλά οργανωμένη απειθαρχία και ανυπακοή όχι μόνο στις αποφάσεις της κυβέρνησης, αλλά γενικότερα στο σύστημα, τονίζοντας ότι «συνιστά επικίνδυνη κίνηση αμφισβήτησης των θεσμών και πρόκλησης κοινωνικής αναταραχής». Ο Α. Ανδριανόπουλος εκφράζει τον φόβο της αστικής τάξης, που βλέπει ότι όσο βαθαίνει η κρίση, όσο η βάρβαρη πολιτική που εφαρμόζουν ξεζουμίζει και εξαθλιώνει το λαό, άλλο τόσο μπορεί να μεγαλώνει και η αμφισβήτηση λαϊκών μαζών απέναντι στους θεσμούς της αστικής τάξης. Η ΕΕ ξεπέφτει στα μάτια εκατομμυρίων ανθρώπων και αποκαλύπτεται. Οι αντιλαϊκοί νόμοι ψηφίζονται στο Κοινοβούλιο αλλά αμφισβητούνται ιδιαίτερα σε συνθήκες κρίσης από λαϊκές μάζες. Όταν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων δεν μπορούν να πληρώσουν φόρους,
 χαράτσια που επιβάλλει η κυβέρνηση, ό,τι και να κάνουν οι θεσμοί καταναγκασμού του αστικού κράτους η αντίθεση του λαού θα μεγαλώνει.
 Όταν μεγάλο ποσοστό πληθυσμού έχει ήδη οδηγηθεί στην καταστροφή και δηλώνει ότι δεν έχει κανένα έσοδο για να ζήσει, η αντίθεση θα μεγαλώνει. Πώς θα λυθεί η σημερινή αντίθεση μεταξύ λαού και επιχειρηματικών ομίλων που βαθαίνει; Ή με υποταγή, πειθαρχία και φόβο στην κατασταλτική μηχανή ή με χειραφέτηση. Χειραφέτηση σημαίνει να αποβάλει από τη συνείδησή του ο λαός την πειθαρχία στις ιδέες που διαιωνίζουν την εκμετάλλευση και την κυριαρχία του κεφαλαίου. Να μην σκύβει το κεφάλι στους αντιλαϊκούς νόμους, αλλά να τους αντιπαλεύει.
 Από πού κι ως πού είναι επικίνδυνη η αμφισβήτηση των αντιλαϊκών αποφάσεων των διάφορων θεσμών; Δηλαδή στα αντιδραστικά καλέσματα της κυβέρνησης και της ΕΕ σύμφωνα με τον Ανδριανόπουλο ο λαός πρέπει να δείξει υπακοή. Αν ορθώσει ανάστημα,αν οργανώσει την πάλη του εκφράζοντας αμφισβήτηση, ανυπακοή και αν παλέψει να μην εφαρμοστούν αντιλαϊκοί νόμοι, κατά τον Ανδριανόπουλο αυτό σημαίνει κάτι κακό. Για να μη μακρηγορούμε, οι νόμοι δεν είναι αιώνιοι, αλλάζουν και το ξέρει. Η αστική τάξη που εκπροσωπεί, απαλλάχτηκε από τη φεουδαρχία μέσα από μεγάλες αστικές επαναστάσεις και όχι μέσα από την εφαρμογή των νόμων της φεουδαρχίας.
 Σήμερα η αστική τάξη που εκπροσωπεί έχει σαπίσει, είναι αντιδραστική. Γι’ αυτό και οι εργαζόμενοι μαζί με τη φτωχή αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους πρέπει να χειραφετηθεί, να μην υπακούει στις απειλές των εκμεταλλευτών της. Να απελευθερωθεί από τα δεσμά της αντιδραστικής ιδεολογίας, τους αντιδραστικούς νόμους, να ορθώσει ανάστημα για το δικό της δίκιο. 
Το σύνθημα που ακούγεται πιο συχνά – πυκνά στις διαδηλώσεις: «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη», να γιγαντωθεί, να κυριαρχήσει. 
Οι ιδέες του κ. Ανδριανόπουλου μυρίζουν ναφθαλίνη. Είναι αντιδραστικές, τόσο πίσω, όσο πίσω πηγαίνει τον κόσμο το καπιταλιστικό σύστημα και οι πολιτικοί, ιδεολογικοί και κατασταλτικοί μηχανισμοί του. 
902.gr
 Αναρτήθηκε απο tasos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ