26 Δεκ 2012

Αντικομμουνιστικό παραλήρημα από τον δήμαρχο Νεάπολης - Συκεών


Αντικομμουνιστικό παραλήρημα από τον δήμαρχο Νεάπολης - Συκεών
Σε ένα χυδαίο αντικομμουνιστικό παραλήρημα επιδόθηκε την περασμένη Πέμπτη, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών, με αφορμή το ψήφισμα που κατέθεσε για αύξηση της αστυνόμευσης στα σχολεία και γενικότερα στο Δήμο. Η Διοίκηση του Δήμου, με πρόσχημα την αύξηση της εγκληματικότητας και την ελλειπή αστυνόμευση της περιοχής, διεκδικεί τη σύσταση ενός πλήρους Αστυνομικού Μεγάρου με Τμήματα Τάξης, Ασφάλειας, Τροχαίας, Δίωξης Ναρκωτικών, κ.λπ. Επίσης, ζητά να πραγματοποιούνται αστυνομικά μπλόκα έξω και γύρω από τους χώρους των σχολικών μονάδων.
Ο εκλεγμένος του ΚΚΕ, στην τοποθέτησή του, ανέφερε πως η άρχουσα τάξη του τόπου μας, πατώντας πάνω στο υπαρκτό πρόβλημα της εγκληματικότητας - που οφείλεται όμως κυρίως στη βάρβαρη πολιτική της, που εξαθλιώνει τεράστιες μάζες εργαζομένων - επιδιώκει την ολοένα και μεγαλύτερη αστυνόμευση που όμως καμιά σχέση δεν έχει με την προστασία του λαού από το κοινό ποινικό έγκλημα. Σημείωσε ότι την αύξηση της αστυνόμευσης που ζητάνε θέλουν να τη χρησιμοποιήσουν για χαφιεδισμό, εκφοβισμό και σταμάτημα κάθε κοινωνικής αντίστασης απέναντι στα βάρβαρα μέτρα τους.
Εδωσε, μάλιστα, παραδείγματα ασφαλιτών που βρέθηκαν έξω από Λύκεια του Δήμου σε περίοδο καταλήψεων, αστυνομικών που παρευρίσκονταν στο χώρο συνέλευσης λαϊκών επιτροπών, ακόμη και τη στάση της ίδιας της διοίκησης που κάλεσε αρκετές φορές αστυνομία και ΜΑΤ, όταν ήρθε αντιμέτωπη με εργαζόμενους και κατοίκους (όπως συνέβη στην απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα, στους παιδικούς σταθμούς αλλά και με τους κατοίκους της Ευκαρπίας).
Επίσης, ανέφερε πως το συγκεκριμένο ψήφισμα αντί να καταδικάζει το οργανωμένο έγκλημα, στοχοποιεί τους εξαθλιωμένους συνανθρώπους μας που αναγκάζονται να ψάχνουν ό,τι «πολύτιμο» μπορούν να βρουν μέσα στους κάδους ανακύκλωσης (ονομάζοντάς τους «λαθρέμπορους» και «οργανωμένα συνεργεία»).
Μετά την ομιλία του εκπροσώπου της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ο κ. Δήμαρχος, χάνοντας κυριολεκτικά τον έλεγχο, επιδόθηκε σε ένα χυδαίο αντικομμουνιστικό παραλήρημα, ταυτίζοντας τις Λαϊκές Επιτροπές με τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, εξομοιώνοντας τους λαϊκούς αγώνες με τις φασιστικές συμμορίες και τον κομμουνισμό με το φασισμό.
Το ψήφισμα τελικά εγκρίθηκε με τις ψήφους των Δημοτικών Συμβούλων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ