11 Δεκ 2012

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Κυνηγούν τους εργαζόμενους που αγωνίζονται


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Κυνηγούν τους εργαζόμενους που αγωνίζονται
Για πολλοστή φορά η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ χρησιμοποιεί το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής προκειμένου να χτυπήσει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, αυτή τη φορά εκείνες που εξελίσσονται ενάντια στα μέτρα που ανοίγουν το δρόμο για χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο.
Συγκεκριμένα, όπως ενημέρωσε τον «Ρ» ο αντιδήμαρχος καθαριότητας στο Δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης, Τ. Κοροβέσης, χτες το πρωί το Αστυνομικό Τμήμα Αργυρούπολης τον ρώτησε αν οι εργαζόμενοι στο δήμο κάνουν κατάληψη και σε ποιους χώρους, διευκρινίζοντας ότι τα στοιχεία αυτά τα ζητάει η Χρυσή Αυγή με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή. Ο αντιδήμαρχος απάντησε ότι ο δήμος δε δίνει τέτοια στοιχεία.
Με την Ερώτηση αυτή η Χρυσή Αυγή ζητά μεταξύ άλλων να μάθει πόσα και ποια δημόσια κτίρια βρίσκονται υπό κατάληψη, τι θα κάνει η κυβέρνηση για να απομακρυνθούν οι καταληψίες και να επιβληθεί ο νόμος!
Η συνεργασία κυβέρνησης - Χρυσής Αυγής επιβεβαιώνεται συνεχώς. Ενδεικτικά αναφέρουμε:
  • Μετά από Ερώτηση της Χρυσής Αυγής, στα τέλη Οκτώβρη, με την οποία ζητούσε στοιχεία για το πόσοι μετανάστες εργάτες δουλεύουν και πού (φωτογραφίζοντας ότι ευθύνονται για την ανεργία των Ελλήνων), άμεσα κινήθηκε το υπουργείο Ανάπτυξης, έστειλε ως «εξαιρετικώς επείγον» υπόμνημα προς τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις να βρουν σχετικά στοιχεία και να τα αποστείλουν «εντός δύο ημερών».
  • Τρεις μέρες μετά από Επίκαιρη Ερώτηση της Χρυσής Αυγής, για να «πάψει το ΑΠΘ να θυμίζει χωματερή», η κυβέρνηση στέλνει τα ΜΑΤ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης συλλαμβάνοντας έντεκα απεργούς εργάτες, με τη Χρυσή Αυγή να επικροτεί την επέμβαση και τις συλλήψεις.
Κανένας δήμος να μη δώσει στοιχεία
Τη Χρυσή Αυγή και την κυβέρνηση καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, απαιτώντας, παράλληλα, από τους δημάρχους να μη δώσουν κανένα στοιχείο.
Στην ανακοίνωση σημειώνεται: «Δεν είναι η πρώτη φορά που η Χρυσή Αυγή κάνει πλάτες στην πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης που είναι υπεύθυνη και για την κατάσταση που βιώνουν σήμερα οι εργαζόμενοι (...) Συμφωνεί με τις απολύσεις, με την υποχρηματοδότηση των δήμων, με τις ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή, με τις ιδιωτικοποιήσεις κ.λπ.
Το μόνο που ξέρει είναι να λειτουργεί ως δουλεμπορικό γραφείο "ευρέσεως εργασίας", που στήνει πλάτες στην κυβέρνηση για να σπρώχνει στα αφεντικά, ως ντίλερ, τους πάμφθηνους (18 ευρώ μεροκάματο) Ελληνες εργάτες δίχως δικαιώματα ή ασφάλιση».
Ακόμα, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής «καταγγέλλει την κυβέρνηση και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης που διαθέτει την Αστυνομία για να συγκεντρώνει στοιχεία από τους δήμους προκειμένου να απαντήσουν στη Χρυσή Αυγή. Απαιτούμε από τους δημάρχους να μη δώσουν κανένα στοιχείο για τους αγώνες των εργαζομένων στους δήμους».
Καταλήγοντας καλεί «όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους των δήμων με ανακοινώσεις τους να καταγγείλουν τη Χρυσή Αυγή, η οποία στοχοποιεί τους εργαζόμενους και τους αγώνες τους και μπαίνει μπροστά για την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης χτυπώντας παράλληλα όλους εμάς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ