31 Ιαν 2013

Στυγνή προβοκάτσια από το υπουργείο Εργασίας


Στυγνή προβοκάτσια από το υπουργείο Εργασίας
Παρουσίασε φωτογραφίες με καταστροφές σε γραφείο που δεν μπήκαν ποτέ οι συνδικαλιστές, τρεις ώρες μετά την προσαγωγή τους από το κτίριο!
Σε ωμή προβοκάτσια κατέφυγε το υπουργείο Εργασία και προσωπικά ο υπουργός Γ. Βρούτσης, στριμωγμένοι από τη γενική κατακραυγή και την ταξική αλληλεγγύη που ξεσήκωσε η κατασταλτική επέμβαση σε βάρος των συνδικαλιστών, συνδικάτων και Ομοσπονδιών. Σε μια προσπάθεια να συκοφαντήσει το δίκαιο αγώνα και να δημιουργήσει εντυπώσεις σε βάρος του ταξικού κινήματος, επιχείρησε να παρουσιάσει την εικόνα ότι η συνδικαλιστική αντιπροσωπεία εισέβαλε στο υπουργείο για να προκαλέσει καταστροφές και βανδαλισμούς.
Για να στηρίξει την κατασκευασμένη εικόνα, το υπουργείο μοίρασε στους δημοσιογράφους φωτογραφίες από ένα γραφείο του κτιρίου, στο οποίο ποτέ δεν μπήκαν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ! Στις φωτογραφίες εικονίζονταν ριγμένες καρέκλες, σπασμένες βιβλιοθήκες, ακατάστατα γραφεία και αναποδογυρισμένα αντικείμενα. Πρώτος ο πρόθυμος ΣΚΑΪ δημοσίευσε τις φωτογραφίες, με τον προβοκατόρικο τίτλο «Φωτογραφίες από την "επίσκεψη" των μελών του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Απασχόλησης».
Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες τραβήχτηκαν από υπαλλήλους του υπουργείου Εργασίας και στάλθηκαν στα κανάλια και στα sites 3 ολόκληρες ώρες μετά την προσαγωγή των συνδικαλιστών από την αστυνομία. Δηλαδή, οι συνδικαλιστές αποχώρησαν από το υπουργείο περίπου στις 12.30 το μεσημέρι και οι φωτογραφίες μοιράστηκαν στις 3, για να αναρτηθούν πρώτα στο ΣΚΑΪ στις 3.51 μ.μ. Ολο αυτό το διάστημα, κανένας δημοσιογράφος δεν είχε μπει το κτίριο για να διαπιστώσει ιδίοις όμασοι τις καταστροφές και μόνο μετά τη δημοσιοποίησή τους από το υπουργείο, μπήκαν οι κάμερες στο κτίριο.
Με άλλα λόγια, μετά από τόσες ώρες, και ενώ το κύμα της κατακραυγής για την κυβέρνηση και της αλληλεγγύης για τους εργαζόμενους φούντωνε, το υπουργείο «θυμήθηκε» ότι έγιναν βανδαλισμοί στο κτίριο! Κι αυτό ενώ όση ώρα έμειναν οι συνδικαλιστές στο υπουργείο, βρίσκονταν κάτω από το βλέμμα των δυνάμεων των ΜΑΤ, που γέμισαν ασφυκτικά τον 8ο όροφο του υπουργείου.
Είναι πέρα για πέρα φανερό ότι οι καταστροφές στο συγκεκριμένο γραφείο είναι στυγνή προβοκάτσια, στημένη από τον ίδιο τον υπουργό, στην εκδήλωση της οποίας ανέλαβαν πρόθυμα ρόλο ο ΣΚΑΪ και άλλα αστικά ΜΜΕ που υιοθέτησαν άκριτα τις κυβερνητικές καταγγελίες σε βάρος των ταξικών συνδικάτων.
Αμεση απάντηση στους ψεύτες
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, το Γραφείο Τύπου του ΠΑΜΕ σημειώνει: «Ο σταθμός του Αλαφούζου (ΣΚΑΪ) εκδηλώνοντας για μια ακόμα φορά το ταξικό του μίσος στο ΠΑΜΕ και στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και προκειμένου να πείσει για το πόσο καλά έκαναν τα ΜΑΤ και συνέλαβαν και χτύπησαν τους εκπροσώπους των συνδικάτων, επανέλαβε για μια ακόμα φορά τον εαυτό του. Ανέβασε στην ιστοσελίδα του στο διαδίκτυο κατασκευασμένες φωτογραφίες απ' το γραφείο δήθεν του Υπουργού Εργασίας με πεταμένα χαρτιά και έπιπλα, για να πείσει για το βανδαλισμό των εκπροσώπων του ΠΑΜΕ και των συνδικάτων. Καλή η προσπάθεια και αντάξια της ιστορίας τους, αλλά τέτοιες προβοκάτσιες έχει αντιμετωπίσει και άλλες και από πιο ικανούς το ταξικό κίνημα».
Στο ζήτημα αναφέρθηκε και ο Χρ. Κατσώτης, στέλεχος του ΠΑΜΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στους συγκεντρωμένους έξω από τη ΓΑΔΑ. Είπε μεταξύ άλλων: «Λένε ψέμματα ότι έγιναν φθορές. Το κίνημα μας δεν έχει τέτοια λογική και πρακτική. Προσπαθούν να προβοκάρουν το κίνημα. Στον αγώνα λοιπόν. Μπροστά μας έχουμε την πανεργατική απεργία. Ολη η εργατική τάξη πρέπει να δώσει μαζική, αποφασιστική απάντηση σ' αυτή την πολιτική. Αυτή πρέπει να είναι η απάντηση. Δε φεύγουμε από εδώ μέχρι να πάρουμε την απόφαση που θα αφήσει ελεύθερους τους συνδικαλιστές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ