21 Ιαν 2013

Ποιοι καλλιεργούν τη δολοφονική ρατσιστική βία;


Ποιοι καλλιεργούν τη δολοφονική ρατσιστική βία;
Με αφορμή τη δολοφονία του 27χρονου νέου εργάτη από το Πακιστάν που ξεφόρτωνε πορτοκάλια για να ζήσει αυτός και τα αδέρφια του, από φασιστοειδή, ακούστηκαν και πάλι ψεύτικες και υποκριτικές κορόνες από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια. Εφτασαν στο σημείο λίγες ώρες μετά τα έγκλημα, να θεωρούν μεγάλη τους επιτυχία το ότι συνελήφθησαν οι δράστες...
Κι όμως. Η συγκυβέρνηση φέρει βαριές πολιτικές ευθύνες για την εγκληματική δράση των χρυσαυγιτών και πάσης φύσεως φασιστοειδών που έχουν εξαπολύσει ένα βίαιο κυνηγητό σε βάρος μεταναστών. Για την ακρίβεια βαδίζουν χέρι - χέρι. Η συγκυβέρνηση έδωσε το σύνθημα της «ανακατάληψης της πόλης από τους μετανάστες» και αυτό της «μηδενικής ανοχής απέναντι στους μετανάστες». Ξεκίνησε την απάνθρωπη επιχείριση «Ξένιος Ζευς» και συνεχίζει έτσι να στρώνει το έδαφος, να πυροδοτεί τη ρατσιστική βία και τα δολοφονικά χτυπήματα. Η συγκυβέρνηση ενοχοποίησε τους μετανάστες για την ανεργία, τις άθλιες συνθήκες ζωής σε πολλές περιοχές του κέντρου της Αθήνας, την εγκληματικότητα, τη διακίνηση ναρκωτικών. Ούτε κουβέντα για τα κυκλώματα που θησαυρίζουν. Την ώρα που αστυνομικοί έψαχναν παντού για μετανάστες, προκειμένου να τους προσαγάγουν και να τους συλλάβουν με πρόσχημα την «καταπολέμηση της εγκληματικότητας», φασιστοειδή περιπολούσαν σε γειτονιές, μπούκαραν σε σπίτια μεταναστών, τους ξυλοκοπούσαν και τους έστελναν στα νοσοκομεία.
Ο 27χρονος Πακιστανός εργάτης Σαχτζάτ Λουκμάν βρήκε τραγικό θάνατο από «επαγγελματικές» μαχαιριές στα Πετράλωνα. Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, στο σπίτι του ενός από τους δύο δολοφόνους, βρέθηκαν προεκλογικά φυλλάδια της Χρυσής Αυγής. Πληροφορίες αναφέρουν ότι είχαν κρύψει τις πινακίδες της μοτοσικλέτας, όταν έκαναν το χτύπημα για να μπορέσουν να διαφύγουν.
Τέτοια κρούσματα άγριας βίας, άσχετα εάν δεν έφτασαν στο να χαθεί μια ζωή, έχουν σημειωθεί πολλά στο παρελθόν. Θυμίζουμε όσα έγιναν έξω από το στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών στην Κόρινθο, όπου οι δυνάμεις καταστολής φυλάκισαν μετανάστες και τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής τούς κυνηγούσαν ενώ ήταν σιδηροδέσμιοι. Θυμίζουμε την επίθεση εναντίον δικηγόρου - συνηγόρου υπεράσπισης μεταναστών, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγ. Παντελεήμονα. Τον έλεγχο «αστυνομικού τύπου» μεταναστών στο πανηγύρι της Ραφήνας αλλά και την καταστροφή πάγκων από μέλη και βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Θυμίζουμε ότι αστυνομικοί προσαγάγουν μετανάστες, ενώ έχουν δεχτεί επίθεση από ακροδεξιούς (σ.σ. Αγ. Ανάργυροι). Και υπάρχουν δεκάδες άλλα περιστατικά που δείχνουν ότι η συγκυβέρνηση όχι μόνο ανέχεται αλλά ανάβει και το φιτίλι για τέτοιες συμπεριφορές.
Η αλήθεια είναι ότι τα αστικά πολιτικά κόμματα έστησαν μαζί με τη Χρυσή Αυγή ένα βρώμικο παιχνίδι σε βάρος του λαού. Η συγκυβέρνηση πυροδοτεί τη ρατσιστική της δράση με την πολιτική καταστολής σε βάρος των μεταναστών, τους στοχοποιεί, τους κυνηγά, δίνει το πάτημα για τραμπούκικες ενέργειες βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής. Ταυτόχρονα, τα αστικά ΜΜΕ, που κάνουν πως καταγγέλλουν τη Χρυσή Αυγή, επίσης στοχοποιούν τους μετανάστες ως εγκληματίες, καλλιεργούν κι αυτά με τη σειρά τους συνείδηση στο λαό, ώστε να αποδέχεται και να επιδοκιμάζει τη δολοφονική της δράση. Είναι η άλλη όψη του ίδιου σάπιου συστήματος.
Οργανωμένη απάντηση στα φασιστοειδή
Μία μέρα μετά τη δολοφονία του 27χρονου μετανάστη, στα Πετράλωνα, έγινε μαζική συγκέντρωση και πορεία που διοργάνωσε ο Κεντρικός Τομέας της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ και της Οργάνωσης Αττικής της ΚΝΕ για να καταδικάσει την άγρια και στυγνή δολοφονία του Πακιστανού εργάτη. Ανθρωποι βγήκαν στα μπαλκόνια τους και χειροκροτούσαν τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Πράγματι, οι εργαζόμενοι, οι λαϊκές οικογένειες έχουν τη δύναμη να απομονώνουν τα φασιστοειδή όπου τα βρίσκουν.
Οι εργαζόμενοι, τα ταξικά συνδικάτα, οι Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα θα συνεχίσουν να περιφρουρούν τα δικαιώματα Ελλήνων και μεταναστών εργατών. Θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν τους αντίπαλους της εργατικής τάξης με ταξικά κριτήρια και όχι με βάση το χρώμα και τη χώρα καταγωγής. Γιατί οι φασιστικές επιθέσεις δεν έχουν στόχο μόνο τους μετανάστες. Σήμερα δολοφονούν μετανάστες, αύριο θα στραφούν ενάντια στο λαϊκό κίνημα, στους φοιτητές και τους εργάτες που αγωνίζονται... Αυτός είναι ο στόχος τους.
Η Ιστορία έχει διδάξει ότι απέναντι στην περαιτέρω αντιδραστικοποίηση, η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να επαγρυπνούν. Μόνο ένα ισχυρό εργατικό λαϊκό κίνημα μπορεί να αντιμετωπίσει και να βάλει στο περιθώριο τέτοιες επικίνδυνες φασιστικές και ναζιστικές αντιλήψεις που φορούν φιλολαϊκή προβιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ