13 Φεβ 2013

Ο πολλαπλασιαστής της κοροϊδίας


Ο πολλαπλασιαστής της κοροϊδίας
Παπαγεωργίου Βασίλης
Το περασμένο Σάββατο ο Αλ. Τσίπρας δήλωνε («ΣΚΑΪ»): «Εδώ τα πράγματα είναι πολύ συγκεκριμένα και με βάζει σε σκέψεις αυτή η παραδοχή. Δεν πιστεύω ότι έκαναν λάθος. Ηταν μια συνειδητή επιλογή να πάμε στην εσωτερική υποτίμηση στην Ελλάδα (...) δεν έκαναν λάθος, αυτή ήταν η στρατηγική τους. Είναι στρατηγική τους επιλογή η φτωχοποίηση της Ελλάδας. Είναι στρατηγική τους επιλογή η μετατροπή της Ελλάδας σε ειδική οικονομική ζώνη».
Απ' το Σάββατο όμως έως την Τρίτη ο Αλ. Τσίπρας βγήκε απ' τη βάσανο της σκέψης. Κι ενώ πριν δυο μέρες παραδεχόταν ότι δεν έκαναν λάθος ως προς τη στρατηγική που υλοποιείται, ότι είναι συνειδητή επιλογή, υπέρ των μονοπωλίων προσθέτουμε εμείς, χτες άρχισε ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ να χτίζει την αντιπολιτευτική ρητορεία στο «λάθος πολλαπλασιαστή». Να ισχυρίζεται ότι η παραδοχή του ΔΝΤ μπορεί να τινάξει στον αέρα μια συνειδητή φιλομονοπωλιακή στρατηγική, η οποία εφαρμόζεται παντού, και σε εκείνες τις χώρες της ΕΕ που δεν νταραβερίζονται με το ΔΝΤ και ούτε συζητούν ατέρμονα για «πολλαπλασιαστές».
Μάλιστα, ο Αλ. Τσίπρας κατέθεσε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή με την οποία εγκαλεί την κυβέρνηση γιατί δεν αξιοποιεί την «ομολογία στελεχών του ΔΝΤ περί "λάθους" στο δημοσιονομικό πολλαπλασιαστή» σαν «διαπραγματευτικό χαρτί» για να «σταματήσει το βάρβαρο και αποτυχημένο πρόγραμμα». Και ρωτά τον πρωθυπουργό «πώς θα ενεργήσει ώστε αυτό το "λάθος" να αποτελέσει την αφετηρία ώστε η χώρα να απαλλαγεί οριστικά από μνημόνια»... Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μέμφεται την κυβέρνηση ότι «δεν έκανε την παραδοχή αυτή σημαία της για να αμφισβητήσει την ουσία του προγράμματος».
Τελικά ήταν ή δεν ήταν στρατηγική επιλογή; Τα μνημόνια βασίστηκαν σε ένα λάθος τεχνοκρατών που αφού το παραδέχτηκαν, το επόμενο βήμα είναι η διόρθωσή του και άρα η απαλλαγή απ' αυτά; Η ευθύνη της κυβέρνησης έγκειται στο ότι δεν ζητά την αποκατάσταση του λάθους, πράγμα που θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ αν πάρει τη θέση της; Τα ερωτήματα είναι ρητορικά, οι απαντήσεις προφανείς ανεξάρτητα αν ο ΣΥΡΙΖΑ σπεκουλάρει με το συγκεκριμένο ζήτημα. Η επίθεση σε βάρος του λαού δε διεξάγεται κατά ...λάθος. Τέτοια λάθη οι πολιτικοί εκπρόσωποι των αστών δεν κάνουν, είναι πολύ καλά διαβασμένοι για το πώς θα προωθήσουν τα συμφέροντά τους. Κι όποιος το ισχυρίζεται ρίχνει στάχτη στα μάτια του κόσμου για να πάει αδιάβαστος στην κόλαση που του ετοίμασαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ