4 Φεβ 2013

Καταγγελίες για βασανισμό


Καταγγελίες για βασανισμό 


 Καταγγελίες για βασανισμό του, από τις αστυνομικές αρχές της Κοζάνης, απευθύνει η οικογένεια του 24χρονου συλληφθέντα για την διπλή ληστεία στον Βελβεντό Κοζάνης, ενώ η δικηγόρος του υπέβαλε αίτημα μεταφοράς του σε νοσοκομείο, προκειμένου να τεθεί άμεσα υπό ιατρική παρακολούθηση.
 Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλονται, ο 24χρονος ξυλοκοπήθηκε επί ώρες στα κρατητήρια της Κοζάνης, ενώ ήταν δεμένος πισθάγκωνα με χειροπέδες και με δεμένα τα μάτια. Κατά τις ίδιες καταγγελίες, ο 24χρονος παρουσιάζει αιματουρία και έντονες ζαλάδες.
 Όπως δήλωσε η μητέρα του 24χρονου, που είναι γιατρός στο ΕΚΑΒ, ο γιος της τής είπε ότι ανάλογη κακοποίηση υπέστησαν και οι άλλοι τρεις κρατούμενοι. Όπως ανέφερε, οι τέσσερις δεν χτυπήθηκαν στη συμπλοκή με την αστυνομία, κατά τη σύλληψή τους, αλλά μέσα στα κρατητήρια της αστυνομίας.


ΚΚΕ: Η κυβέρνηση και η δικαιοσύνη πρέπει να διερευνήσουν τις καταγγελίες
 Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σημειώνει ότι «Η κυβέρνηση και η δικαιοσύνη πρέπει να διερευνήσουν τις καταγγελίες των οικογενειών των τεσσάρων νεαρών συλληφθέντων για τις συνθήκες κράτησής τους. Η κακοποίηση κατά τη διάρκεια της κράτησης συλληφθέντων είναι φαινόμενο απαράδεκτο, με το οποίο ο λαός δεν πρέπει να εξοικειωθεί, όποια και αν είναι η βαρύτητα και η καταδίκη των διαπραχθέντων εγκλημάτων».


Έρευνες της αντιτρομοκρατικής σε διαμέρισμα που σχετίζεται με τους συλληφθέντες
 Διαμέρισμα που σχετίζεται με τους συλληφθέντες για τις ένοπλες ληστείες στο Βελβεντό Κοζάνης εντοπίστηκε αργά το βράδυ της Κυριακής από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στα βόρεια προάστια.
 Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, το διαμέρισμα είναι στην περιοχή του Αμαρουσίου και εκτιμάται ότι πρόκειται για κρησφύγετο της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».
 'Έως αυτήν την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα της Αντιτρομοκρατικής στο διαμέρισμα.

Στον εισαγγελέα ο 20χρονος
 Σε ό,τι αφορά τους τέσσερις συλληφθέντες για τη διπλή ληστεία στην Κοζάνη, την Κυριακή η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ταυτοποίησε τα αποτυπώματα του 20χρονου με αποτυπώματα που βρέθηκαν σε σταθερά και κινητά αντικείμενα σε δύο διαμερίσματα, που χρησιμοποιούσε ως γιάφκες η αυτοαποκαλούμενη οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», στην Καλλιθέα και το Βόλο.
 Ο 20χρονος, ο οποίος κατέθεσε ως αυτόπτης μάρτυρας, στην δίκη για την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, θα οδηγηθεί στον εφέτη ανακριτή που χειρίζεται θέματα τρομοκρατίας την Δευτέρα.
 Εν τω μεταξύ, σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο τη Δευτέρα παραπέμφθηκαν ο 25χρονος και ο 22χρονος σε βάρος των οποίων εκτελέστηκαν τα εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή στους αυτοαποκαλουμενους «Πυρήνες της Φωτιάς». Οι δύο κατηγορούνται για τα παγιδευμένα δέματα που έστελνε η οργάνωση.
Πηγή: 902.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ