21 Φεβ 2013

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Εχει «κοινά συμφέροντα» με τους νεοναζί της Αυστραλίας


ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Εχει «κοινά συμφέροντα» με τους νεοναζί της Αυστραλίας
Τις σχέσεις της με νεοναζί παντού στον κόσμο διαφημίζει η εν Ελλάδι νεοναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή. Μετά τους Γερμανούς νεοναζί που οι Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης και σία κάλεσαν πρόσφατα στην Αθήνα, να παρελαύνουν παρέα αλά Γ' Ράιχ στους δρόμους της πρωτεύουσας και φωτογραφίζονται μαζί, τώρα ...χαίρονται γιατί δεσμούς αναπτύσσουν και με Αυστραλούς νεοναζί.
Στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής αναρτήθηκε ανακοίνωση όπου, μεταξύ άλλων, σημειώνεται: «Την απόφαση της Χρυσής Αυγής να ανοίξει παράρτημα στη Μελβούρνη χαιρετίζει το εθνικιστικό κόμμα Australia First Party (Πρώτα η Αυστραλία). Σε ανακοίνωσή του αναφέρει χαρακτηριστικά: "Προτεραιότητα της Χρυσής Αυγής είναι να έρθει σε επαφή με τους ξενιτεμένους Ελληνες, που ανησυχούν για την κατάσταση στην Ελλάδα και βλέπουν πως η κρίση δε θα ξεπεραστεί από την παγκοσμιοποίηση και το διεφθαρμένο καθεστώς. Οι συγγενείς και οι φίλοι τους υποφέρουν και η μετανάστευση απειλεί την ίδια την Ελλάδα. Το κόμμα Australia First Party παρατηρεί πως η επίσημη θέση της ελληνικής κοινότητας της Αυστραλίας είναι υπέρ της παγκοσμιοποίησης, του πολυπολιτισμού, του φιλελευθερισμού κ.λπ. Η παρουσία της Χρυσής Αυγής, κατά την άποψή μας θα αλλάξει τις απόψεις αυτές. Και αυτό θα είναι καλό και για τη Χρυσή Αυγή αλλά και για τα συμφέροντα εμάς των εθνικιστών της Αυστραλίας" (...) Οι Αυστραλοί εθνικιστές διαπιστώνουν ότι έχουν κοινά συμφέροντα με τους Ελληνες εθνικιστές», γνωματεύει στη δική της ανακοίνωση και η Χρυσή Αυγή.
Σημειωτέον ότι σύμφωνα με πληροφορίες από αυστραλιανές ιστοσελίδες το «Australia First Party» (κατά το «Deutschland uber alles», ή το αξέχαστο «Πρώτα η Ελλάδα» του Σημίτη και του ΠΑΣΟΚ στη δεκαετία του '90) ήρθε στο προσκήνιο κατηγορούμενο για προαγωγή της βίας, του ρατσισμού, υποκίνησης σε φυλετικό μίσος. Αντιρατσιστικές οργανώσεις της Αυστραλίας (Fight Dem Back, B'nai B'rith και άλλες) το έχουν ανοιχτά χαρακτηρίσει ρατσιστικό και νεοναζί. Ο φερόμενος ως ηγέτης του κόμματος Jim Salaem διετέλεσε στο παρελθόν μέρος του «Εθνικού Σοσιαλιστικού Κόμματος της Αυστραλίας» (κατά το ΝΑΖΙ του Χίτλερ).
Υπάρχουν και ενδεικτικά δημοσιεύματα στον Τύπο της Αυστραλίας για το ποιόν της οργάνωσης αυτής, με την οποία έχει «κοινά συμφέροντα» η Χρυσή Αυγή:
Στις 10/7/2009, η Sydney Morning Herald σε δημοσίευμά της για τη δραστηριότητα του παραρτήματος της Κου Κλουξ Κλαν στην Αυστραλία έγραφε ότι ο David Palmer («Αυτοκρατορικός Μάγος» της ΚΚΚ στην Αυστραλία) έλεγε ότι πολλά μέλη της ΚΚΚ εντάχθηκαν στο «Australia First Party». Πρόσθετε ότι το «Australia First Party» είναι ένα «κόμμα Αρίων» .
Τον Ιούλη του 2010, η Green Left Weekly έγραφε ότι το «Australia First Party» μοίραζε φυλλάδια όπου συνέκρινε τους Αφρικανούς με πιθήκους, καθώς και ότι τους κατηγορούσε «για κοινωνικά προβλήματα δυτικά του Σίδνεϊ». Το «Australia First Party» αρνήθηκε κάθε ευθύνη για τα φυλλάδια, υποστηρίζοντας ότι διανεμήθηκαν σε μια προσπάθεια να δυσφημίσουν το κόμμα. Θυμίζει κάτι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ