22 Φεβ 2013

Στοχευμένη επίθεση και υποκρισία


Στοχευμένη επίθεση και υποκρισία

Δεν είναι τυχαίο ούτε πρωτόγνωρο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την επίθεση στον «902» και στο ΚΚΕ. Τέτοιες δυνάμεις, που αποτελούν «δούρειο ίππο» του καπιταλιστικού συστήματος στο εργατικό, λαϊκό κίνημα και οργανικό στοιχείο του αστικού πολιτικού συστήματος, που προσδοκούν να αναλάβουν την κυβερνητική διαχείριση της εξουσίας των μονοπωλίων, πρέπει καθημερινά να δίνουν εξετάσεις ότι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή άλωσης του εργατικού αντικαπιταλιστικού αντιμονοπωλιακού κινήματος, οργανικό στοιχείο της οποίας είναι και η επίθεση στο Κομμουνιστικό Κόμμα.
***

Εγραφε, λοιπόν, την περασμένη Κυριακή στην «Αυγή» ότι ο «902» είναι κοινωνική περιουσία της αριστεράς και όχι σταθμός του ΚΚΕ, πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα την εκστρατεία για την αφαίρεση της συχνότητας του «902» από το ΚΚΕ, εκστρατεία στην οποία πρωτοστατούν συγκεκριμένοι καναλάρχες. Μαζί μ' αυτούς και ο ΣΥΡΙΖΑ. Εγραφε, επίσης, για τη διαπλοκή στα ΜΜΕ (κάτι φαίνεται να ξέρει από τις δικές του δραστηριότητες), γράφοντας εμμέσως πλην σαφώς για διαπλοκή του ΚΚΕ, νομίζοντας ότι το ΚΚΕ είναι «σαν τα μούτρα τους» και κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια. Αλλά συνεχίζει. Ετσι, στην «Αυγή» της περασμένης Τρίτης, η κυρία Λουπάκη, γράφοντας δακρύβρεχτα για τον «902» και τα πρώτα του βήματα (έτσι εμφανίζουν τις αναμνήσεις τους οι αναχωρητές από το κομμουνιστικό κίνημα), ρίχνει το ΣΥΡΙΖΑίικο δηλητήριο. «Ο "902" ήταν το τέλειο έγκλημα», επειδή συρρικνώθηκε, λόγω οικονομικών δυσκολιών. Και εγκαλεί το ΚΚΕ για την πολιτική του που οδήγησε στις οικονομικές δυσκολίες που αυτό αντιμετωπίζει σήμερα, γράφοντας για «ιεροεξεταστικό κήρυγμα του ΚΚΕ». Χτες, η «Αυγή» επανήλθε στο ίδιο θέμα, με την ίδια επιδίωξη, με άρθρο του Κ. Κέφαλου που κι αυτός αναπολεί την εποχή που αναπολεί η κυρία Λουπάκη, σε σχέση με τον «902», στον οποίο ο ίδιος λέει ότι έχει συμβάλει (τι σου είναι αυτοί οι αναχωρητές από το κίνημα και η ενσωμάτωσή τους στο σύστημα...).

Μιλούν για «έγκλημα» και «ιεροεξεταστικό κήρυγμα» αυτοί που καθημερινά πασχίζουν να χειραγωγήσουν το λαό στην αστική πολιτική προβάλλοντας ως διέξοδο την ενίσχυση των μεγαλοεπιχειρηματιών και αναζητώντας συμμαχίες στις ΗΠΑ και αλλού. Μ' αυτά τα κριτήρια, της σύμπλευσης με μερίδες των μεγαλοεπιχειρηματιών, κρίνουν το ΚΚΕ και την πολιτική του. Και όχι μόνο το κρίνουν, αλλά συμπλέουν στην επίθεση ενάντιά του. Οπως, π.χ., τώρα με τον «902». Που κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να χάσει τη συχνότητα. Εδώ και η υποκρισία τους. Από τη μια λένε ότι την πουλάει το ΚΚΕ στη διαπλοκή, δηλαδή σε επιχειρηματίες φίλους του Αντ. Σαμαρά, όπως γράφει η «Αυγή», και από την άλλη καλούν να την παραδώσουμε. Τα πάντα, δηλαδή, για να χάσει το ΚΚΕ τη συχνότητα.
***

Αλλά δεν είναι μόνο αυτά. Το πόρταλ του ΣΥΡΙΖΑ, Left.gr, πήρε συνέντευξη από τον Δ. Τρίμη, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ, μία μέρα μετά από την καταγγελία τους εναντίον του «Ριζοσπάστη» στο ΣΕΠΕ (αυτό αφορούσε η συνέντευξη), ρωτώντας τον το εξής: «Πολλοί κατηγορούν το Σωματείο (σ.σ. εννοεί την ΕΣΗΕΑ) ότι δείχνει μία υπερβολική λεπτότητα, ότι έχει κομπλάρει λίγο, ας πούμε ότι δεν είναι τόσο ευαίσθητο όσο είναι σε αντίστοιχες, σε άλλες περιπτώσεις απολύσεων. Και ρωτάω αυτό με το πρόσθετο γεγονός ότι ο "902" απ' ό,τι μαθαίνουμε από πληροφορίες πάει να πουληθεί ενώ δεν είναι ιδιωτική συχνότητα, του έχει παραχωρηθεί από το κράτος». Ατιμη ερώτηση ως προς το ότι «η συχνότητα δεν είναι ιδιωτική». Γιατί και οι συχνότητες των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών των καπιταλιστών δεν είναι ιδιωτικές. Τους έχουν παραχωρηθεί από το κράτος. Γιατί επομένως αυτός ο διαχωρισμός από τους ΣΥΡΙΖΑίους αν όχι για να καλλιεργούν κλίμα ενάντια στο ΚΚΕ και στον «902»; Οσο για τα περί «υπερβολικής λεπτότητας και λίγου κομπλαρίσματος» της ΕΣΗΕΑ, ούτε κομπλάρουν ούτε υπερβολική λεπτότητα δείχνουν, αν και αυτό το τελευταίο παραπέμπει στη λογική «τσακίστε το ΚΚΕ». Και δεν έχουν κανένα πρόβλημα να συμβάλουν σ' αυτό όπως απέδειξαν με την καταγγελία του «Ριζοσπάστη» στο ΣΕΠΕ. Αλλωστε, επειδή οι ίδιοι είναι ενταγμένοι στη διαχείριση του συστήματος των μεγαλοεπιχειρηματιών και κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια, ταυτίζουν τον «Ριζοσπάστη» και τον «902» με τις καπιταλιστικές επιχειρήσεις. Δε σώζει τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ η απάντησή του στο Left.gr ότι «οι επιχειρήσεις του ΚΚΕ δεν είναι ακριβώς κερδοσκοπικές επιχειρήσεις». Τι λέει; «Δεν είναι ακριβώς κερδοσκοπικές», άρα είναι και ολίγον κερδοσκοπικές. Πολύ sic απάντηση, αλλά είναι σαν το «ολίγον έγκυος», νομίζοντας πως συγκαλύπτει ότι τα θεωρεί καπιταλιστικές επιχειρήσεις. Λέει ακόμη ο Δ. Τρίμης στο Left.gr: «Το ΚΚΕ έχει τα μέλη του στο Σωματείο μας, το Σωματείο μας έχει υποχρέωση να συζητάει με τα μέλη του». Ας αφήσει τα σάπια. Τα μέλη του ΚΚΕ δεν είναι σαν και του λόγου τους, του ίδιου και όλων των του ΣΥΡΙΖΑ και ας μην προσπαθεί με ύπουλο τρόπο να τα σπιλώσει. Αλλωστε, αυτοί από τον «Ριζοσπάστη» που του απευθύνθηκαν δεν είναι μέλη του ΚΚΕ.

Ψ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ