30 Μαρ 2013

ΓΕΡΜΑΝΙΑ Ανοδος της ανεργίας


ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Ανοδος της ανεργίας
ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--
Τα δυσοίωνα για τους εργαζόμενους «μαντάτα» δύσκολα πλέον αποκρύβονται, παρά τις συνεχείς αλχημείες της γερμανικής κυβέρνησης που επιδιώκει να παρουσιάζει μόνο θετικά «οικονομικά στοιχεία» και να προβάλλει δεόντως την επιτυχημένη «γερμανική συνταγή» για την «καταπολέμηση της ανεργίας».
Η κρίση σοβεί και νέα «αναπάντεχη», όπως χαρακτηρίστηκε από τα διεθνή ΜΜΕ, άνοδο σημείωσε ο αριθμός των ανέργων στη Γερμανία το Μάρτη, παρά το γεγονός ότι το επίσημο ποσοστό ανεργίας εμφανίζεται σταθερά στο 7%. Η άνοδος αποδόθηκε και στις αυξημένες ανησυχίες σχετικά με το μέλλον της Ευρωζώνης. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Εργασίας, ο αριθμός των ανέργων ενισχύθηκε κατά 13.000 το Μάρτη, φθάνοντας στο επίπεδο των 2,94 εκατομμυρίων.
Γίνεται φανερό ότι από αυτό που η αστική τάξη εμφανίζει ως οικονομική ανάπτυξη και πρόοδο δεν έχουν κανένα όφελος οι εργαζόμενοι. Αυτό φαίνεται και από ένα επιπλέον στοιχείο ότι τουλάχιστον ένας στους τέσσερις εργαζόμενους υποαπασχολείται στα περίφημα «μίνι τζομπς», που σημαίνει ότι πάνω από 7 εκατομμύρια αμείβονται με 400 ευρώ το μήνα, δηλαδή είναι στα όρια της εξαθλίωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ