27 Μαρ 2013

ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ Λαϊκές αποδοκιμασίες στους φασίστες


ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ
Λαϊκές αποδοκιμασίες στους φασίστες
Την απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας δέχθηκαν μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στηνΚοζάνη όταν διαμαρτυρήθηκαν για την κατάθεση στεφάνου από εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής στην εκδήλωση για την 25η Μάρτη στην κεντρική πλατεία της πόλης. Οι δυνάμεις καταστολής επιτέθηκαν χτυπώντας τους κομμουνιστές και ουσιαστικά υποβοήθησαν τους φασίστες να καταθέσουν στεφάνι στην εκδήλωση. Μάλιστα, προσήχθη ένα μέλος της ΚΝΕ, ο οποίος λίγο αργότερα αφέθηκε ελεύθερος.
Σημειώνεται ότι η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ αρνήθηκε να καταθέσει στεφάνι από τη στιγμή που θα κατέθετε η Χρυσή Αυγή. Και οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ στο Δήμο Κοζάνης και στην Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας είχαν «βάλει» το ζήτημα στα συμβούλια. Ωστόσο, το αίτημα να μην προσκληθούν οι φασίστες της Χρυσής Αυγής απορρίφθηκε ύστερα από σχετική οδηγία του υπουργείου Εσωτερικών.
Καμία ανοχή στους ναζί της Χρυσής Αυγής
Με αφορμή την πρόσκληση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας προς τη Χρυσή Αυγή να καταθέσει στεφάνι κατά το γιορτασμό της 25ης Μαρτίου, η ΚΟ Κοζάνης του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της που έχει τίτλο «Καμία ανοχή στους ναζί της Χρυσής Αυγής»σημειώνει ανάμεσα σε άλλα:
«Ο φασιστικός συρφετός της Χρυσής Αυγής κατέθεσε στεφάνι κατά τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στην Κοζάνη, έπειτα από την άδεια που παραχωρήθηκε από τις Αρχές της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας με το πρόσχημα ότι αποτελεί κοινοβουλευτικό κόμμα. Είναι βαριές οι ευθύνες του περιφερειάρχη (ΝΔ), του δημάρχου Κοζάνης (ΠΑΣΟΚ), των δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων που ενέκριναν ή ανέχτηκαν με το λόγο τους ή με τη σιωπή τους αυτή την εξέλιξη. Είναι όλοι αυτοί που κατά καιρούς βγάζουν μεγαλοπρεπείς λόγους ή "κραυγές αγωνίας" για τη δημοκρατία και τους δημοκρατικούς θεσμούς.
Καταγγέλλουμε επίσης τη στάση της αστυνομίας, των δυνάμεων των ΜΑΤ που επιτέθηκαν απρόκλητα σε όσους διαμαρτύρονταν για την παρουσία της Χρυσής Αυγής στο χώρο, αφού προηγούμενα είχαν φροντίσει να τους περικυκλώσουν. Είναι ευθύνη των εργαζομένων, του κάθε σωματείου και μαζικού φορέα, των συλλόγων γονέων με τη στάση τους και τη δράση τους να καταδικάσουν και να απομονώσουν τη Χρυσή Αυγή».
Ανακοίνωση καταγγελίας εξέδωσε το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και καλεί τους φοιτητές να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις που διοργανώνει Πέμπτη και Παρασκευή με θέμα «Απομονώστε τους φασίστες - Ανατρέψτε το σύστημα που τούς γεννά».
Αποδοκιμασίες σε Καστοριά - Λουτράκι
Στην Καστοριά, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ υποδέχτηκαν τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής, κατά την κατάθεση στεφανιών στην κεντρική πλατεία της πόλης, με το σύνθημα «Εξω οι φασίστες».
Στο μεταξύ, επεισόδια σημειώθηκαν στο Λουτράκι όταν συγκεντρωμένοι αποδοκίμασαν έντονα τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ε. Μπούκουρα όταν εκφωνήθηκε το όνομά του και κλήθηκε να καταθέσει στεφάνι. Μπράβοι τους ανέλαβαν δράση χτυπώντας ανθρώπους που αντέδρασαν στην παρουσία των φασιστοειδών, με αποτέλεσμα να επέμβει η αστυνομία κάνοντας και χρήση χημικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ