14 Μαρ 2013

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Συνεχίζει το δουλεμπόριο στο Βόλο


ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Συνεχίζει το δουλεμπόριο στο Βόλο
Φτηνούς εργάτες, με μεροκάματο πείνας δίχως ένσημο κι ασφάλιση, συνεχίζει να ψάχνει για τη μεγαλοεγοδοσία η νεοναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή. Καπηλευόμενη την ανεργία και εξαθλίωση, που το σύστημα γεννά (το σύστημα που γέννησε και τη Χρυσή Αυγή και που η ίδια πιστά υπηρετεί) έσπευσε νωρίτερα να βρει σε μεγαλοαγρότες -π.χ. στον Αλμυρό Βόλου- εργάτες γης για 18 ευρώ την ημέρα. Τώρα τα ίδια προσπαθεί κάνει και για εργολάβους που ασχολούνται με την υλοτόμηση στην περιοχή του Πηλίου. Προηγούμενα, ίδιο μαντρόσκυλο του μεγαλοβιομήχανου, είχε διαμηνύσει στους χαλυβουργούς του Βόλου να συμβιβαστούν με τα ψίχουλα που τους πετούσε ο εργοστασιάρχης.
Φυσικά, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της οργάνωσης, η πρόσκληση για δουλειά στους εργολάβους υλοτομίας απευθύνεται «μόνο σε Ελληνες ανέργους». Αλλη μια υπηρεσία που προσφέρουν στο εκμεταλλευτικό σύστημα οι εν Ελλάδι νεοναζί διασπώντας τους εργάτες, διχάζοντας και αποδυναμώνοντάς τους μπρος στις πιέσεις των εργολάβων.
Αντιδρώντας η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ εξέδωσε ανακοίνωση - καταγγελία όπου τονίζεται: «Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι νέοι να τσακίσουν τις προσπάθειες των φασιστών της Χρυσής Αυγής, που, πατώντας πάνω στην ανέχεια του συστήματος το οποίο φυλάνε σα μαντρόσκυλα, προσπαθούν να κρύψουν το ναζιστικό τους πρόσωπο πίσω από δήθεν βοήθεια που προσφέρουν.
Βοήθεια που είναι βουτηγμένη στο δηλητήριο του φασισμού, που χωρίζει τους ανθρώπους με βάση την καθαρότητα του αίματος. Εχει ξεκάθαρο στόχο τη διασφάλιση του συστήματος της εκμετάλλευσης, μιας και με βάση τη θέση αυτή οι εργαζόμενοι με τους βιομήχανους της ίδιας χώρας που τους πίνουν κυριολεκτικά το αίμα είναι φίλοι, μέχρι και αδέρφια, ενώ οι εργάτες μεταξύ τους πρέπει να αλληλοσφάζονται, να είναι διαιρεμένοι. Εξάλλου το μίσος τους στους αγώνες των εργατών και το εργατικό κίνημα το έχουμε δει στη "Χαλυβουργία" του Μάνεση, όταν με ανακοίνωσή τους έσπευσαν να προσκυνήσουν το βιομήχανο και να ρίξουν δηλητήριο στο ΠΑΜΕ.
Καταγγέλλουμε το νέο δουλεμπόριο που ανακοίνωσε η Χρυσή Αυγή στο νομό μας, με την τσάμπα εργασία σε υλοτόμους της περιοχής, σε συνέχεια της δουλοπαροικίας σε μεγαλο-αγρότες του Αλμυρού που πρωτοστάτησε το προηγούμενο διάστημα. Είναι, μάλιστα, τόσο χωμένοι στο δουλεμπόριο που διαφημίζουν τις δηλώσεις των μεγαλο-αγροτών ότι οι σύγχρονοι δούλοι που τους προσφέρθηκαν από τη Χρυσή Αυγή "εργάζονται αποδοτικότερα και περισσότερο ευσυνείδητα" όπως ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους. Δηλαδή πιο φτηνά, παράγοντας μεγαλύτερο κέρδος για τους τσιφλικάδες!
Για το λόγο αυτό επιμένουμε ότι οι άνθρωποι της Χρυσής Αυγής, οι απόγονοι των ταγματασφαλιτών και των γερμανοτσολιάδων είναι άνθρωποι του κεφαλαίου, είναι τα καλύτερα μαντρόσκυλα του συστήματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ