2 Μαρ 2013

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Φασιστοειδή στην Πάρο επιτέθηκαν με λοστάρια


ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Φασιστοειδή στην Πάρο επιτέθηκαν με λοστάρια

Σ
ε επιθέσεις κατά πολιτών επιδόθηκαν (πάλι) φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής, αυτή την φορά στην Πάρο, τραυματίζοντας τουλάχιστον τρεις, δείχνοντας για άλλη μια φορά το αποκρουστικό πρόσωπο της νεοναζιστικής οργάνωσης.


Συγκεκριμένα, μέρες τώρα, οι χρυσαυγίτες προσπαθούσαν να βρουν ένα χώρο στο νησί για να πραγματοποιήσουν μια μάζωξη. Απευθύνθηκαν σε πολιτιστικό σύλλογο του νησιού που αρνήθηκε κατηγορηματικά να παραχωρήσει την αίθουσά του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ίδιο έγινε και με άλλους φορείς. Εντέλει για τη μάζωξη αυτή ήρθαν από την Αθήνα 19 χρυσαυγίτες (ανάμεσά τους οι βουλευτές της οργάνωσης Λαγός, Μίχος, Παναγιώταρος). Ολοι μαζί, με ντόπιους και μεταφερόμενους από γύρω νησιά, μαζεύτηκαν προχτές βράδυ σε ένα κατάστημα στην Παροικιά της Πάρου, 40 άτομα.

Κάτοικοι και φορείς του νησιού αντέδρασαν άμεσα και οργάνωσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες Παριανοί, γονείς με τα παιδιά τους, εκπαιδευτικοί, νεολαίοι, εργαζόμενοι - υπολογίζονται σε πάνω από 500 άτομα - γεγονός πρωτόφαντο για τα δεδομένα του νησιού, απόδειξη ότι ο παριανός λαός γυρνά την πλάτη στα φασιστοειδή. Τη συγκέντρωση χαιρέτισε και εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Αργότερα, οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους του παραδοσιακού οικισμού, περνώντας κοντά κι από το σημείο που είχαν μαζευτεί τα φασιστοειδή. Τότε, χρυσαυγίτες επιτέθηκαν με λοστάρια απρόκλητα κατά του πλήθους, τραυματίζοντας ελαφρά τουλάχιστον δύο, έναν άνδρα και μια νηπιαγωγό που μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. ΜΑΤ που ήταν παρόντα επενέβησαν κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών.

Τη σήψη τους έδειξαν και χτες το πρωί όταν οι 19 μεταφερόμενοι από την Αθήνα (οι «βουλευτές Λαγός, Μίχος, Παναγιώταρος και η συνοδεία τους» όπως γράφει η νεοναζιστική οργάνωση σε σχετική ανακοίνωσή της) πήγαν στο λιμάνι για να επιβιβαστούν στο πλοίο της επιστροφής. Κατά αυτόπτες μάρτυρες, ένας Γερμανός μόνιμος κάτοικος Πάρου έκανε το «λάθος» να τους φωτογραφίσει οπότε του επιτέθηκαν και τον χτύπησαν. Ακολούθησε νέα επέμβαση των ΜΑΤ, που επιχείρησαν να προσαγάγουν δράστες της επίθεσης χρυσαυγίτες. Εμποδίστηκαν από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής που έβριζαν χυδαιότατα τους αστυνομικούς και τον επικεφαλής αξιωματικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ