9 Απρ 2013

Ξυπνηστε ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεε


Στον κόσμο της απόλυτης ανισότητας


Θα ήταν αρκετό μόνο το 4% της περιουσίας των 225 πλουσιότερων κεφαλαιοκρατών για να εξασφαλιστεί τροφή για όλους τους κατοίκους της Γης.
Θα αρκούσαν οι περιουσίες των 7 πλουσιότερων καπιταλιστών για να εξαλειφθεί για πάντα η φτώχεια.*

Είναι ο κόσμος της απόλυτης ανισότητας. Είναι ο κόσμος που οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί σπρώχνονται στην εξαθλίωση. Είναι ο κόσμος που τα μονοπώλια και οι καπιταλιστές, εξουσιάζουν της ζωές μας και μας αναγκάζουν να πουλάμε την εργατική μας δύναμη, για ένα κομμάτι ψωμί. Είναι ο κόσμος που, όπως λέει ο πάντα επίκαιρος Μπρεχτ, κάποτε οι άνεργοι πεινούσαν, τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται.

Αυτός ο κόσμος είναι έτσι επειδή κυριαρχείται από ένα σύστημα που έχει ως ιδανικό του την επιδίωξη του κέρδους και παρέχει τα μέσα παραγωγής στην κατοχή μιας χούφτας καπιταλιστών.

Σύστημα σάπιο από την ρίζα ο καπιταλισμός. Σύστημα βάρβαρο. Σύστημα απάνθρωπο. Σύστημα που έχει τα μέσα να μετατρέπει τους ανθρώπους σε λωτοφάγους προσφέροντας “δημοκρατία” και “ελευθερία”. Δεν βελτιώνεται. Δεν μεταρρυθμίζεται. Δεν γίνεται ανθρώπινο. Ποτέ δεν θα λειτουργήσει με γνώμονα τις ανάγκες των πολλών. Άλλος είναι ο σκοπός του. Άλλος είναι ο προορισμός του.

Εφόσον είσαι κι εσύ ένας από αυτούς που με τον ιδρώτα και το αίμα τους, παράγουν το πλούτο που τους αρπάζουν τα παράσιτα, οι καπιταλιστές, οφείλεις να αγωνιστείς για την εξάλειψη της βαρβαρότητας, για την καταπολέμηση της ανισότητας, για το τσάκισμα της εκμετάλλευσης, για την ανατροπή του καπιταλισμού!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ