3 Απρ 2013

«Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και τ’ αγόρι μου…», τραγούδησε η Ανέλ όλο ναζι στο Σύριζα, κι αυτός την έσφιξε με το δικό του ναζι στην αγκαλιά του. Φοβερή αισθηματική σκηνή και στιγμή!


«Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και τ’ αγόρι μου…», τραγούδησε η Ανέλ όλο ναζι στο Σύριζα, κι αυτός την έσφιξε με το δικό του ναζι στην αγκαλιά του. Φοβερή αισθηματική σκηνή και στιγμή! 


Αλ. Τσίπρας: Λίγη «σύγχρονη κατοχή», λίγος Γκρίλο, μπόλικο φλερτ με ΑΝΕΛ και ...φουλ καλλιέργεια αυταπατών

Με τις αντιγερμανικές κραυγές να προσφέρουν το αναγκαίο προκάλυμμα στην ευρωενωσιακή λυκοσυμμαχία και τη στρατηγική της υπέρ των μονοπωλίων, που ο ΣΥΡΙΖΑ ασπάζεται, ο επικεφαλής του Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη, κατέληξε σε προσκλητήριο προς τους Ανεξάρτητους Έλληνες (ΑΝΕΛ) και προς κάθε διαθέσιμο για κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας» που θα αποκαταστήσει την «εθνική ανεξαρτησία», αφήνοντας την ντόπια αστική τάξη και τους συμμάχους της να συνεχίζουν το πάρτι σε βάρος του λαού.

Ανασύροντας ιδεολογήματα περί «σύγχρονης κατοχής» και υποτέλειας, κατηγόρησε την κυβέρνηση για υποταγή στους «Γερμανούς που ξανάρχονται», για «ραγιαδισμό» και πρόβαλε το κόμμα του σαν τη δύναμη που δεν θα συνθηκολογήσει και θα πει «όχι» στην εθνική ταπείνωση!

Με αφορμή την έλευση της τρόικας, κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι θα πει «ναι» στο χαράτσι που είχε δεσμευτεί να καταργήσει. Το ίδιο που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη προαναγγείλει τη διατήρησή του...

Κατηγόρησε ακόμα την κυβέρνηση ότι δεν διαπραγματεύεται, κάτι που όπως είπε θα πράξει το κόμμα του αν αναδειχτεί στην κυβέρνηση, παρουσιάζοντας μάλιστα σαν «εναλλακτικό σχέδιο» τα νταραβέρια στα ιμπεριαλιστικά διαβούλια που έχουν για κοινό παρονομαστή το πετσόκομμα των δικαιωμάτων του λαού! 

Όταν ρωτήθηκε σχετικά απάντησε: «Εναλλακτικό ως προς τι; Έναντι του σχεδίου που σήμερα έχει η κυβέρνηση, το μνημόνιο; Δεν υπάρχει διαπραγμάτευση, αλλά πλήρης αποδοχή. Το δικό μας σχέδιο είναι το εναλλακτικό σ' αυτό που σήμερα κάνει η κυβέρνηση».

Ζήτησε ξανά εκλογές, καλώντας το λαό να τις επιβάλει. Δεν αρκέστηκε βέβαια να αξιώσει απ' το εργατικό λαϊκό κίνημα να παίξει το ρόλο επιταχυντή της δικομματικής εναλλαγής, ακόμα παραπέρα του ζήτησε να στηρίζει τις διαπραγματεύσεις στην Ευρωένωση, αλλά και να διεκδικήσει τη διάσωση της ΕΕ, αφού εκτίμησε ότι σήμερα βρίσκεται σε κίνδυνο.

Κρύβοντας ότι η κυβέρνηση κάθε χώρας διαπραγματεύεται στην ΕΕ απ' τη σκοπιά των συμφερόντων της αστικής της τάξης, που προϋποθέτουν το γονάτισμα των λαών, ισχυρίστηκε ότι για να πετύχει η διαπραγμάτευση χρειάζεται συμμαχία, ότι ο ίδιος θα επιδιώξει τη συμμαχία του Νότου, κατονομάζοντας μάλιστα σαν σύμμαχο τον Γκρίλο στην Ιταλία. 
Θυμίζουμε ότι οι προηγούμενοι τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ υποδείκνυε σαν συμμάχους ήταν οι Μόντι, Ραχόι και Ολάντ.

Ερωτηθείς για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ο Αλ. Τσίπρας ομολόγησε ότι η πρότασή τους οδηγεί από άλλη πόρτα στο ίδιο αποτέλεσμα. 
Πρότεινε ανακεφαλαιοποίησή τους, κρατικοποίησή τους, ανασυγκρότησή τους και μετά επιστροφή τους στις ιδιώτες. 
(...ΤΡΕΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΓΧΟΣ...) 
Παρεμβαίνοντας, μάλιστα, ο Γ. Δραγασάκης υπέδειξε τις ΗΠΑ όπου συνέβη κάτι τέτοιο. 
Μόνο που το παράδειγμα των ΗΠΑ καταρρίπτει τους ισχυρισμούς τους ότι μέσα από μια τέτοια διαδικασία μπορούν να ωφεληθούν τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και οι μικροί ΕΒΕ.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε τη θέση πως ναι μεν είναι με το ευρώ, αλλά όχι πάση θυσία, χαϊδεύοντας τα αυτιά μερίδων της πλουτοκρατίας που καλοβλέπουν το ενδεχόμενο επιστροφής στο εθνικό νόμισμα, χωρίς να θιγούν οι συσχετισμοί υπέρ του κεφαλαίου και των συμμάχων του στην Ελλάδα και την ΕΕ. 
Έφτασε να ισχυριστεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, που έκανε την ευρωλαγνεία σημαία, ήταν εξαρχής «ευρωσκεπτικιστικό κόμμα»! Ωστόσο πρόσθεσε πως αυτή την ώρα που η ΕΕ φλέγεται, δική τους προτεραιότητα είναι «η κατάσβεση της πυρκαγιάς» και μάλιστα «διεκδικούμε να μπει ο λαός μπροστά για να αποτρέψουμε την καταστροφή».
(...ΜΩΡΕ ΣΤΑΧΤΗ ΚΑΙ ΜΠΟΥΡΜΠΕΡΗ! ΠΟΥ ΜΑΣ ΘΕΤΕ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ, ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ, ΣΦΑΞΕ ΜΕ ΑΓΑ ΜΟΥ Ν' ΑΓΙΑΣΩ...)

Σημείωση: Οι δυο προτάσεις με τα κόκκινα γράμματα είναι δική μας προσθήκη. Όλο το υπόλοιπο κείμενο στον 902gr και όλα για όλα στο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ  
 Αναρτήθηκε από ΑΝΕΡΓΟΙ και ΑΦΡΑΓΚΟΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ