13 Απρ 2013

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Αντιδράσεις για την αθλιότητα χρυσαυγίτη οδηγού λεωφορείου


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αντιδράσεις για την αθλιότητα χρυσαυγίτη οδηγού λεωφορείου
Απάντηση στους τραμπουκισμούς των χρυσαυγιτών δίνει ο εργαζόμενος λαός όπου τους εντοπίζει. Σύμφωνα με καταγγελίες, χρυσαυγίτης οδηγός του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) φέρεται να υποχρέωσε δύο μετανάστες να κατέβουν από το λεωφορείο της γραμμής 26, το μεσημέρι της προηγούμενης Τετάρτης.
Σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στη διοίκηση του ΟΑΣΘ και στο Συνήγορο του Πολίτη, με το που μπήκαν στο λεωφορείο δύο άτομα αφρικανικής καταγωγής και πριν ακόμη προλάβουν να πάνε στο εκδοτικό μηχάνημα να κόψουν εισιτήριο, ο οδηγός του λεωφορείου, απαίτησε να κατέβουν. Οι μετανάστες διαμαρτυρήθηκαν για τη συμπεριφορά του και κατέβηκαν. Οταν άρχισαν να διαμαρτύρονται και οι υπόλοιποι επιβάτες, ο οδηγός σταμάτησε το λεωφορείο φώναξε ότι είναι χρυσαυγίτης, επιδεικνύοντας ταυτόχρονα και ένα σύμβολο της Χρυσής Αυγής που φορούσε πάνω του.
Το ρατσιστικό επεισόδιο κατήγγειλαν δικηγόροι στη Θεσσαλονίκη, με αναφορά τους στη διοίκηση του ΟΑΣΘ και στο Συνήγορο του Πολίτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει διαταχθεί ΕΔΕ από τη διοίκηση του ΟΑΣΘ για το περιστατικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ