18 Μαΐ 2013

Η Φατούρου επιβεβαιώνει τον 902


Η Φατούρου επιβεβαιώνει τον 902 



 Είχαμε αναδημοσιεύσει από χθες, ρεπορτάζ του 902.gr  με υπότιτλο "χωρίς τσίπα ο τυχοδιωκτισμός τους" το οποίο αποκάλυπτε την πλήρη ταύτιση και των (τάχαμου «αριστερίστικων») Παρεμβάσεων με τον κυβερνητικό συνδικαλισμό των ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ στην ΟΛΜΕ, και τις αποκαλυπτικές προτάσεις της εκπροσώπου τους, οι οποία ούτε λίγο ούτε πολύ παραδέχοταν πως η απεργία («διαρκείας» κιόλας) κυρήχτηκε για να ΜΗΝ γίνει, καθώς κατά την κ.Φατούρου «δεν υπήρχαν οι προύποθέσεις» για κάτι τέτοιο. 
 Σε σχολιασμό του συγκεκριμένου ρεπορτάζ στο διαδύκτιο, κάποιοι συνομιλητές μας θεώρησαν καλό να περιμένουμε μήπως και υπάρχει διάψευση από πλευράς Παρεμβάσεων.
 Λοιπόν όχι μόνο τέτοια δεν υπάρχει, αλλά αντίθετα υπάρχει η πήρης επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του 902, από την ίδια την κ.Φατούρου(!) και μάλιστα δημοσιευμένη στο «έγκριτο» Βαθύ κόκκινο, το οποίο και δημοσιεύει τα μαγνητοφωνημένα πρακτικά της συζήτησης της εκπροσώπου των Παρεμβάσεων με τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ και στέλεχος της ΔΑΚΕ (και πρόσφατα ανακυρηγμένο σε Τσε γκουέ βάρα τουλάχιστον) Παπαχρήστο με τίτλο «Α. Φατούρου: Τα απομαγνωτοφωνημένα πρακτικά και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του»

 Αναδημοσιέυουμε λοιπόν και εμείς κάποια αποσπάσματα (το πλήρες κείμενο στο link του τίτλου επάνω) από την συνομιλία που έδωσε στην δημοσιότητα η ίδια η κ.Φατούρου, και προσυπογράφουμε την επικεφαλίδα της: «Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του»...
 Για τα δικά μας, πιθανόν να κάνουμε μία ακόμη ξεχωριστή ανάρτηση. Θα εξαρτηθεί από το αν θα συνεχίσουν τα γαυγίσματα.
 ____________
 ...
Ν. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ: Αγγελική την πρότασή σου.

Α. ΦΑΤΟΥΡΟΥ: Θα είμαι επιγραμματική. Ως εκ τούτου, θεωρώ και μετά απ’ ό,τι άκουσα απ’ όλους τους συναδέλφους Προέδρους, ότι είναι σοβαρότατο λάθος, κρεμάει τον κλάδο η αναστολή της απεργίας τουλάχιστον για την Παρασκευή και έκανα εναλλακτικές προτάσεις για το πώς μπορούμε να πάμε την Παρασκευή στην απεργία, καλώντας το σύνολο του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, αλλάζοντας την ατζέντα.
Το πρόβλημα πλέον δεν είναι εκπαιδευτικό, δεν αφορά τα εκπαιδευτικά αιτήματα, αφορά τη συνταγματική εκτροπή και σαν τέτοια έπρεπε να καταγγελθεί και να σπάσει η επιστράτευση της Παρασκευής. Έκανα διάφορες εναλλακτικές προτάσεις και εν τοιαύτη περιπτώσει, η πρότασή μου ήταν αυτή χονδρικά και στη συνέχεια θα τοποθετηθώ αναλυτικά για τους όρους και τις προϋποθέσεις.

Ν. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ: Αναστολή από Δευτέρα είπες εσύ.

Α. ΦΑΤΟΥΡΟΥ: Όχι, είπα να πάρει η Γενική Συνέλευση Προέδρων, ή να κάνουμε έκτακτη Γενική Συνέλευση Προέδρων την Κυριακή, έτσι είπα ακριβώς, έκτακτη Γενική Συνέλευση Προέδρων των Κυριακή για να δούμε εάν θ’ αναστείλουμε ή όχι την απεργία εκτιμώντας την Παρασκευή. Έκανα κάποια λαθροχειρία;

Ν. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ: Συγνώμη Αγγελική, για την ακρίβεια, είπες να πάνε οι καθηγητές στο σχολείο και οι 500 συνδικαλιστές να κάνουν απεργία. Αυτό είπες μέσα.

Α. ΦΑΤΟΥΡΟΥ: Λοιπόν, αφού θέλετε να τα πω όλα όσα είπα μέσα, να τα πω τώρα γιατί θα τα έλεγα μετά. Είπα λοιπόν ότι οι συνάδελφοι που είναι επιταγμένοι και οι οποίοι πρέπει να είναι 8 με 2 στα σχολεία τους την Παρασκευή, να μην είναι στα σχολεία τους, δηλαδή να είναι απεργοί, να είναι έξω από τα εξεταστικά κέντρα, να μην εμποδίσουμε είπα κανέναν να μπει μέσα, να κάνουμε διαδηλώσεις είπα έξω από τα εξεταστικά κέντρα και να καλέσουμε σε μεγάλο παλλαϊκό συλλαλητήριο όλο το συνδικαλιστικό κίνημα την Παρασκευή το βράδυ στο Σύνταγμα. Και στην επόμενη θα πω κι άλλα, να τα πω και στους άλλους, τους Μουτζαχεντίν.. Θα σας τα πω μετά.
 Θέλετε να σας πω κι άλλα; Να σας πω όλη την τοποθέτησή μου στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ;

Ν. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ: Όχι Αγγελική.
 ...
Ν. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ: Οι προτάσεις που βγαίνουν μέσα στο Διοικητικό Συμβούλιο, γιατί εγώ προήδρευα της διαδικασίας και κανονικά θα έπρεπε να σας τις ζητήσω γραπτά, αποτυπώνονται πλήρως και χωρίς παρερμηνείες. Είπες: 

«Οι καθηγητές πηγαίνουν όλτοι σα σχολεία, όλοι ανεξαιρέτως. 500 συνδικαλιστές οι οποίοι δηλώνουν ότι κάνουν απεργία...». 

Αυτό είναι αναστολή στην πραγματικότητα. Είναι αναστολή για το 99%..

Α. ΦΑΤΟΥΡΟΥ: Είπα ότι όλοι οι συνάδελφοι δεν είναι στα σχολεία 8 με 2 αλλά είναι έξω από τα εξεταστικά κέντρα.
 ...
Α. ΦΑΤΟΥΡΟΥ: Ψυχραιμία συνάδελφοι Είχαμε την τύχη ή την ατυχία, να ζούμε σε ιστορικές στιγμές. Τόσο ιστορικές οι άτιμες, που κάθε μία ώρα που περνούσε τις τελευταίες 5 ημέρες, το πολιτικό κλίμα διαμορφωνόταν. Διαμορφωνόταν συνέχεια και διαφοροποιούνταν. Αν με ρωτούσε κάποιος το περασμένο Σάββατο «μπορείτε να δώσετε μια κεντρική πολιτική μάχη και να σπάσετε την επιστράτευση;» θα του έλεγα ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο και θα σκεφτόμουν με ποιους τρόπους μπορώ ή όχι να το επιδιώξω.
 ...
 Δεύτερον: Παρ’ όλα αυτά, παρά το χτύπημα δηλαδή αυτό και παρ’ όλη την απίστευτη απουσία των Ομοσπονδιών, ούτε μία Ομοσπονδία πλην της ΔΟΕ, παρ’ όλες και τις γενικές εκκλήσεις μας και τις ειδικές εκκλήσεις μας τις προσωπικές, ούτε μία, επαναλαμβάνω, Ομοσπονδία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, δηλαδή ούτε μία Ομοσπονδία του ΠΑΜΕ, δεν έχει κηρύξει απεργία για την Παρασκευή. Είναι εντυπωσιακό πραγματικά και χρήζει σοβαρής πολιτικής ερμηνείας για τους σκεπτόμενους ανθρώπους αυτής της χώρας.
 ...
 Έκανα εκκλήσεις, και προσωπικά έκανα εκκλήσεις παντού, και στο Διοικητικό Συμβούλιο, έκανα εκκλήσεις χτες και στον κ. Τσίπρα με τον οποίο συναντηθήκαμε, έκανα εκκλήσεις σε παρατάξεις και επίσης συνάδελφοί μου είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι γι’ αυτή την εκτροπή πολιτικά κόμματα της Αριστεράς δεν έχουν καλέσει μέχρι τώρα [δεν περίμενα ούτε από τη Νέα Δημοκρατία ούτε από το ΠΑΣΟΚ ούτε από τη ΔΗΜΑΡ ούτε από τη Χρυσή Αυγή, τους έχω κατατάξει στο αντισυνταγματικό τόξο, με δημόσια δήλωσή μου] να καλέσουν ένα παλλαϊκό συλλαλητήριο κόντρα στην επιστράτευση και κόντρα στη συνταγματική εκτροπή.
 ...

Α. ΦΑΤΟΥΡΟΥ: Την ακριβή πρόταση θα πω. Είπα στο Διοικητικό Συμβούλιο, παρόντες όλοι, δε μπορεί να με διαψεύσει κανένας, ότι ακόμα και την πρωτοβουλία 500 συνδικαλιστών επώνυμων που βγάζουν δημόσια μια δήλωση, δικών μας συνδικαλιστών εννοώ, της ΟΛΜΕ, 500 συνδικαλιστών της ΟΛΜΕ που βγάζουν σήμερα το βράδυ, την Πέμπτη το πρωί, δήλωση ότι σπάνε την επιστράτευση την Παρασκευή, δημόσια δήλωση, και είμαστε στα εξεταστικά κέντρα όλοι, όχι για να εμποδίσουμε αυτούς που θέλουν να μπουν μέσα, γιατί με την παρουσία μας σπάμε την επιστράτευση και καλούμε τους συναδέλφους που δεν εμπλέκονται με τις εξετάσεις εκεί έξω, και να μην είναι στα σχολεία 8 με 2 αλλά να είναι εκεί [δηλ. στα εξεταστικά] και να μετατρέψουν αυτές τις συγκεντρώσεις σε συλλαλητήρια και παλλαϊκό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα την Παρασκευή το βράδυ..

Ν. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ: Και οι άλλοι συνάδελφοι είναι μέσα στα κέντρα και κάνουν τις εξετάσεις, αυτό είπες, έτσι; Για την ακρίβεια λέω.

Α. ΦΑΤΟΥΡΟΥ: Έχει φύγει το πρόβλημα από τις εξετάσεις.

Ν. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ: Εγώ ως Προεδρεύων, επειδή δεν κρατήθηκαν πρακτικά, δεν παρεμβαίνω σε κανέναν. Θέλω να πεις την ακριβή σου πρόταση. Την έχεις αλλάξει τρεις φορές.

Α. ΦΑΤΟΥΡΟΥ: Είπα αυτό, ότι δεν εμποδίζουμε κανέναν να μπει να γίνουν εξετάσεις. Ότι το επίδικο της στιγμής δεν είναι αν θα γίνουν εξετάσεις την Παρασκευή, το επίδικο της Παρασκευής είναι αν θα σπάσει η επιστράτευση. Και την Κυριακή να κάνουμε έκτακτη Γενική Συνέλευση Προέδρων.
 ...
Η. ΠΑΤΙΔΗΣ : Για την αποκατάσταση της αλήθειας και για να καταγραφεί στα πρακτικά, η συναδέλφισσα Φατούρου δεν είπε τα πράγματα όπως τα πρότεινε στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ. Δε λέει την αλήθεια. Μέσα στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ πρότεινε καθαρά να απεργήσουν μόνο 500, εκπρόσωποι συνδικαλιστές, όχι απεργία απ’ όλο τον κλάδο, μόνο 500 και μάλιστα λέει επί λέξει: 

«Οι υπόλοιποι θα μπουν για δουλειά και όσοι δεν εμπλέκονται με τις πανελλαδικές να μην είναι απεργοί αλλά να είναι απ’ έξω για να κάνουμε συλλαλητήρια». 

Δήλωσε καθαρά μόνο για 500 απεργούς.

Ν. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ: Μόνο για 500 είπες Αγγελική.

Η. ΠΑΤΙΔΗΣ: Μόνο για 500 καθαρά. Και μάλιστα μπορώ να σας πω όλη της την τοποθέτηση. Είπε ότι από τους 13.000 ψήφισαν τις αποφάσεις, κάποιες χιλιάδες είναι αποφασισμένοι για απεργία..

 Ν. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ: Οι 3.000..

Η. ΠΑΤΙΔΗΣ: Οι 3.000, οι 10.000 δεν είναι, συνεπώς δε μπορούμε να πάμε σε απεργία, αλλά επειδή δε μπορούμε να μην κάνουμε και τίποτα, τους χαρακτήρισε μάλιστα «Μουτζαχεντίν» τους 3.000, επειδή λέει «δε μπορούμε να κάνουμε και τίποτα, προτείνω 500 συνδικαλιστές ν’ απεργήσουν και οι υπόλοιποι να κάνουν συλλαλητήριο και όχι απεργία». Αυτή είναι η αλήθεια.
 ...
Α. ΦΑΤΟΥΡΟΥ:
 ...Αν όντως θέλουμε, και κάνω έκκληση, αν όντως θέλουμε να πάμε και σε συνέχεια, όχι σώνει και καλά απεργία 5νθήμερη αλλά σε συνέχεια, προτείνω να το ξανασκεφτούμε να πάμε την Παρασκευή με τους καλύτερους όρους και να κάνουμε έκτακτη Γενική Συνέλευση Προέδρων την Κυριακή.
 ... 
 Αναρτήθηκε από TRASH

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ