6 Ιουν 2013

ΒΡΕΤΑΝΙΑ Νοσοκομεία σε κρίση λόγω συνεχούς μείωσης πόρων

ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Νοσοκομεία σε κρίση λόγω συνεχούς μείωσης πόρων
Από κινητοποίηση το Φλεβάρη στο Λονδίνο ενάντια στις περικοπές στο Εθνικό Σύστημα Υγείας
ΛΟΝΔΙΝΟ.--
Οι δραματικές μειώσεις των δημόσιων δαπανών στην Υγεία στη Βρετανία προκαλούν νέα επιδείνωση στις παρεχόμενες υπηρεσίες Υγείας. Σύμφωνα με την ανάλυση στατιστικών δεδομένων του πρώτου τριμήνου τρέχοντος έτους από τον ανεξάρτητο μη κερδοσκοπικό οργανισμό αναλύσεων στο χώρο της Υγείας, Κινγκς Φαντ, πάνω από 313.000 ασθενείς που κατέφυγαν για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στα δημόσια νοσοκομεία περίμεναν πάνω από τέσσερις ώρες για διάγνωση και θεραπεία.
Η κατάσταση ήταν τόσο άσχημη ώστε σε αρκετά νοσοκομεία της Αγγλίας δημιουργήθηκαν προσωρινές «αίθουσες» αναμονής σε χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων και σε παλιές αποθήκες. Διαπιστώθηκε ακόμη σημαντική επιδείνωση των νοσοκομειακών υπηρεσιών για τη φροντίδα καρκινοπαθών και τον έλεγχο λοιμώξεων και μεταδοτικών ασθενειών.
Τα στοιχεία αυτά θεωρούνται οι χειρότεροι δείκτες νοσοκομειακών υπηρεσιών από το 2004, ενώ μόλις πριν λίγες βδομάδες, ενώσεις γιατρών και διευθυντών βρετανικών νοσοκομείων προειδοποίησαν πως επίκειται γενικευμένη κρίση του νοσοκομειακού συστήματος καθώς οι πολιτικές φτωχοποίησης του βρετανικού λαού οδηγούν ολοένα και περισσότερους στα νοσοκομεία για βασικές υπηρεσίες Υγείας, ενώ το προσωπικό και οι πόροι χρηματοδότησης ολοένα και συρρικνώνονται.
Θάνατος 100χρονης από αφυδάτωση!
Χαρακτηριστική των δραματικών συνεπειών της συρρίκνωσης των δημόσιων δαπανών για την Υγεία είναι η μοιραία κατάληξη μίας 100χρονης Βρετανίδας ασθενούς στο Βασιλικό Νοσοκομείο του Λέισεστερ, το Φλεβάρη του 2012. Η γηραιά ασθενής είχε εισαχθεί για λοίμωξη του αναπνευστικού και πέθανε μερικές βδομάδες μετά την εισαγωγή της λόγω... αφυδάτωσης! Μόλις χτες εκπρόσωπος της διοίκησης του νοσοκομείου παραδέχθηκε το «καταστροφικό λάθος» ενώ συγγενείς της θανούσης κατήγγειλαν εγκληματική αμέλεια στη νοσοκομειακή περίθαλψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ