24 Ιουν 2013

ο Περιφερειάρχης επέμενε



ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Λ.Σ. ΤΗΣ ΠΙΝ

Η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς τις 22 και 23 Ιουνίου δεν πραγματοποιήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας. Ήταν 19 παρόντες στους 41 Περιφερειακούς Συμβούλους. Απουσίαζαν οι περισσότεροι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας (14 από τους 25). Ενώ ήταν γνωστοί οι λόγοι που είχαν προβάλει για την απουσία τους οι περισσότεροι απόντες Περιφερειακοί Σύμβουλοι, ο Περιφερειάρχης επέμενε στην πραγματοποίηση της Συνεδρίασης. Έτσι, παρουσιάστηκε το φαινόμενο η πλειοψηφούσα παράταξη της ΝΔ που διαθέτει άνετη πλειοψηφία (25 συμβούλων στους 41) να μην μπορεί να συσπειρώσει ούτε την πλειοψηφία των Συμβούλων της. Η ίδια περίπου κατάσταση, δηλαδή οριακή απαρτία και πολλές απουσίες Συμβούλων της πλειοψηφίας, έχει συμβεί στις τελευταίες 3 συνεδριάσεις του Π.Σ.

Θεωρούμε ότι η μη πραγματοποίηση του Π.Σ. ήταν μεθόδευση του Περιφερειάρχη για να μη συζητηθούν σημαντικά θέματα στα οποία δεν ήταν σίγουρος ότι θα γινόταν αποδεκτή η θέση του.  Τέτοια θέματα είναι:  οι ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων υποδομών και εκτάσεων, η πυροπροστασία, το κλείσιμο της ΕΡΤ, οι δρομολογήσεις πλοίων στην Κεφαλονιά κ.α. Τα τρία πρώτα τα έχει προτείνει η Λαϊκή Συσπείρωση και είχαν ενταχθεί στην ημερήσια διάταξη της διήμερης συνεδρίασης. 

Είναι κοινός τόπος ότι η πλειοψηφούσα παράταξη της ΝΔ διέρχεται πολιτική κρίση εξαιτίας της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, αλλά και της πολιτικής που  εφαρμόζει στην Περιφέρεια: αποδέχεται την πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης, αποδέχεται και στηρίζει με τον τρόπο της τις μεγάλες περικοπές στις θεσμοθετημένες χρηματοδοτήσεις, δεν διαμαρτύρεται, ούτε κινητοποιεί το λαό. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής της είναι να μην ικανοποιούνται στοιχειώδεις λαϊκές ανάγκες για τις οποίες έχει την ευθύνη η περιφέρεια. Στην πλειοψηφία του Π.Σ. εκφράζονται και αντανακλώνται διαφορετικά επιχειρηματικά συμφέροντα.

Η διογκωμένη λαϊκή δυσαρέσκεια επιδρά και αντανακλάται σε περιφερειακούς συμβούλους που με την αποχή τους από τις συνεδριάσεις, θεωρούν ότι εκφράζουν μια κάποια αντίθεση στην κυβερνητική πολιτική και σε ενέργειες του περιφερειάρχη. Όμως, μια τέτοια στάση αποχής δεν είναι αποτελεσματική απέναντι στην κυβερνητική λαίλαπα. Απαιτείται πλήρης διαχωρισμός από αυτήν την πολιτική και συμπόρευση με το οργανωμένο εργατικό λαϊκό κίνημα, με τη Λαϊκή Συμμαχία.

Ο λαός και η νεολαία των Ιόνιων Νησιών μπορούν να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα για τη στάση της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, να ενταχθούν στο μαζικό λαϊκό κίνημα, να απαιτήσουν από την Κυβέρνηση και την Περιφερειακή Αρχή λύσεις σε οξυμένα προβλήματά τους, να αγωνιστούν για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής της Ε.Ε. και της Κυβέρνησης, να παλέψουν για φιλολαϊκή έξοδο από την κρίση με ανατροπή του σάπιου Καπιταλιστικού Συστήματος.


                                                                                        24/6/13

Λαϊκή Συσπείρωση Ιονίων Νήσων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ