31 Ιουλ 2013

Ερωτηματικά από υπόθεση μεταφοράς οπλισμού

Ερωτηματικά από υπόθεση μεταφοράς οπλισμού
Υπόθεση μεταφοράς οπλισμού και εκρηκτικών από δύο Ελληνες και δύο Τούρκους υπηκόους, με φουσκωτό σκάφος, που εντοπίσθηκε χτες τα ξημερώματα κοντά στη Χίο, προκαλεί πολλά ερωτηματικά. Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, τις πρωινές ώρες, σκάφος του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, που περιπολούσε προληπτικά ανοιχτά της Χίου, εντόπισε μεταξύ Χίου και Οινουσών ένα ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος επτά μέτρων και το προσέγγισε για έλεγχο. Οι επιβάτες του φουσκωτού δεν έκαναν προσπάθεια να διαφύγουν και στον έλεγχο που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν δύο αντιαρματικούς όλμους, τέσσερις χειροβομβίδες, δύο πιστόλια, σφαίρες και αριθμό έτοιμων εκρηκτικών μηχανισμών.
Το φουσκωτό οδηγήθηκε στο λιμάνι της Χίου, όπου κατασχέθηκε, ενώ οι επιβαίνοντες, δύο Ελληνες και δύο Τούρκοι υπήκοοι κουρδικής καταγωγής, συνελήφθησαν. Εκτιμάται ότι το ταχύπλοο είχε προορισμό την Τουρκία. Μετά την πρώτη εξέταση των συλληφθέντων, την υπόθεση ανέλαβε η «αντιτρομοκρατική», η οποία πραγματοποίησε έρευνες σε στέκι πολιτικών προσφύγων από την Τουρκία στα Εξάρχεια, από όπου έγιναν εννέα προσαγωγές. Ερευνες σε σπίτια που σχετίζονται με τους συλληφθέντες έγιναν στη Θεσσαλονίκη (τρεις προσαγωγές) και στην Κόρινθο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας από τους Ελληνες, ο οποίος είναι 22 χρόνων, σπουδαστής στη Σχολή του Εμπορικού Ναυτικού στον Ασπρόπυργο, δήλωσε ότι προσελήφθη με αμοιβή για να οδηγήσει το φουσκωτό στην Τουρκία και ότι δεν ήξερε τι μετέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ