23 Ιουλ 2013

Ας μην ξύνεται στην γκλίτσα...

Ας μην ξύνεται στην γκλίτσα...

«Από κοντά και ο σύντροφος Δημήτρης Κουτσούμπας. Μπουλντόζα κι αυτός. Ισοπεδώνει το βιομηχανικό προλεταριάτο και τους εργατοϋπαλλήλους που για μερικά φραγκοδίφραγκα τους βγαίνει η ψυχή, με όλους αυτούς τους υποβιβασμένους, εκμαυλισμένους και αραχτούς. Έτσι στην ψηφοθηρία και οι κομμουνιστές. Και έτσι, εργατοπατέρες, πελάτες και αριστεροί καταλήγουν στο τέλος οι πιο σταθεροί σύμμαχοι ενός παλαιολιθικού σάπιου συστήματος. Που ενώ στα λόγια το καταγγέλλουν, στην πράξη το στηρίζουν»...

Εξόφθαλμη η προσπάθεια του Δ. Δανίκα και της εφημερίδας που δουλεύει για στήριξη της προσπάθειας διαίρεσης των εργαζομένων και όψιμης ανακάλυψης της κάθε σάπιας κατάστασης στο Δημόσιο. Ποιος ωφελείται απ' αυτήν; Χωριό που φαίνεται κολαούζο δε θέλει. Η κυβέρνηση καταρχήν, για να περάσει αβρόχοις ποσί τις απολύσεις στο Δημόσιο, ενώ συνεχίζει να ισοπεδώνει και τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, η αστική τάξη κατά δεύτερον που έχει ανάγκη απ' τις προσαρμογές που επιχειρούνται και στον κρατικό της μηχανισμό. Πάντως, λάθος πόρτα χτύπησε ο Δανίκας. Για να δικαιολογήσει το σιγοντάρισμά του στη βάρβαρη πολιτική, τα βάζει με τους κομμουνιστές επειδή όχι μόνο αρνούνται να διαχωρίσουν τους εργαζόμενους με το χυδαίο τρόπο που το κάνει ο ίδιος και το σινάφι του, αλλά στηρίζουν την πάλη και πρωτοστατούν κόντρα στις απολύσεις και στο Δημόσιο, όπως επίσης να έχουν όλοι μόνιμη και σταθερή δουλειά σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα με πλήρη δικαιώματα, προειδοποιώντας ταυτόχρονα ότι η αστική προπαγάνδα του «διαίρει και βασίλευε», που αναπαράγει ο Δ. Δανίκας, είναι επικίνδυνη για όλη την εργατική τάξη στην πάλη της ενάντια στο κεφάλαιο. Για, δε, το Δημόσιο, που τώρα σιχτιρίζουν, δικό τους δημιούργημα είναι. Το ΚΚΕ το αντιπαλεύει, προβάλλοντας το κράτος των εργαζομένων.

Τέλος, το ΚΚΕ με το σύστημα και τον εργατοπατερισμό έχει πόλεμο ανοιχτό. Ε, ας μη βγαίνουν κι από πάνω όσοι έχουν πάρει θέση σ' αυτόν τον πόλεμο και πάντως όχι με το ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ