25 Ιουλ 2013

Και μοχλός καταστολής η Χρυσή Αυγή

Και μοχλός καταστολής η Χρυσή Αυγή
Να απομονωθεί παντού από το λαό και το κίνημά του
Σε συσσίτιο συστημικής φιλανθρωπίας «μόνο για Ελληνες» προχώρησαν χτες οι ναζί της Χρυσής Αυγής. Σε μια προσπάθεια να εκτονωθεί η λαϊκή δυσαρέσκεια από την πολιτική του κεφαλαίου, κάνοντας γαργάρα τα κέρδη του εν μέσω βαθιάς κρίσης για τα πλατιά λαϊκά στρώματα, διένειμαν σε μερικές εκατοντάδες Αθηναίους λίγα τρόφιμα και ρούχα, εν είδει ελεημοσύνης.
Οι ναζί είχαν προγραμματίσει η διανομή να γίνει στην πλατεία Αττικής, αλλά μετά από σχετική απαγόρευση του δήμου Αθήνας και της ΕΛ.ΑΣ. την έκαναν στα γραφεία τους στο Σταθμό Λαρίσης. Νωρίτερα, ο αρχηγός των νεοναζί Ν. Μιχαλολιάκος, μιλώντας στα φασιστοειδή κατηγόρησε τον Αντ. Σαμαρά ότι πρόδωσε την παράταξή του (!), θέλοντας ο ίδιος να παρουσιαστεί ως γνήσιος εκφραστής της λεγόμενης δεξιάς. Παράλληλα είπε ότι χτες δε γιορταζόταν η αποκατάσταση της δημοκρατίας μετά τη χούντα 1967 - 1974, αλλά ο «ερχομός της κλεπτοκρατίας», βγάζοντας λάδι τους χουνταίους και τα σκάνδαλα της επταετίας.
Η τάχα αντισυστημική και ...φιλάνθρωπη δράση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής λειτουργεί υπέρ του συστήματος και των μονοπωλίων, της πολιτικής τους εξουσίας. Αποδείχτηκε και χτες, με αφορμή πρόθεση των φασιστοειδών να διανείμουν τρόφιμα και ρούχα στην πλατεία Αττικής.
Ετσι, σχέδιο που έδωσε πρόσχημα στο αστικό κράτος να προβεί σε «απαγόρευσή» της, ενώ ανοίγουν δρόμο για απαγορεύσεις κινητοποιήσεων του λαού, αφού απαγόρευσαν χτες κάθε συγκέντρωση σε μεγάλη περιοχή γύρω από τον τόπο αναγγελίας του ρατσιστικού έργου των χρυσαυγιτών. Βεβαίως, η νεοναζί φιέστα έγινε, απλά μεταφέρθηκε αλλού.
Η δημοτική αρχή Αθήνας χαρακτήρισε τη διανομή στην πλατεία Αττικής «παράνομη, καθώς δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία αδειοδότησης και πολιτικά απαράδεκτη, διότι προάγει συνειδητά το ρατσισμό και την ξενοφοβία (...) εφαρμόζοντας τη νομοθεσία, ο δήμος Αθηναίων, σε συνεργασία με τις αρμόδιες κρατικές αρχές, δεν πρόκειται να ανεχθεί την πραγματοποίηση της εν λόγω εκδήλωσης». Η Χρυσή Αυγή επικαλέστηκε, απέναντι στην απαγόρευση από τον δήμαρχο, άδεια που ζήτησε και πήρε από την ΕΛ.ΑΣ. για να πραγματοποιήσει το αντιδραστικό, ρατσιστικό της έργο.
Αλλά στη συνέχεια, ανακοινώθηκε απόφαση της Αστυνομίας ότι για χτες «δεν επιτρέπονται, για λόγους δημόσιας ασφάλειας (...) οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις ή πορείες» πέριξ της πλατείας.
Βολεύει το σύστημα ο ρόλος της
Ετσι μια ενέργεια των ναζιστών της Χρυσής Αυγής, συγκαλυμμένης με «κοινωνικό» μανδύα, (τα ίδια έκανε και ο Χίτλερ για να αποκτήσει λαϊκή στήριξη και να δρα ως κυβέρνηση των μονοπωλίων, αδίστακτα κατά του λαϊκού κινήματος), προκαλεί κατασταλτικές ενέργειες από τον κρατικό μηχανισμό, αφού η ΕΛ.Α.Σ. απαγόρευσε κάθε συγκέντρωση σε ολόκληρη περιοχή της Αθήνας, επειδή οι χρυσαυγίτες προκαλούν με τη δράση τους τη δήθεν φιλανθρωπική.
«Ευαισθησία» και από την κυβέρνηση που βγήκε μεν ως «προστάτης» των πάντων με την απαγόρευση των συγκεντρώσεων χτες και «εχθρός» της Χρυσής Αυγής, αλλά και η καταστολή - καταστολή και η Χρυσή Αυγή τη δουλειά της. Ετσι η Χρυσή Αυγή γίνεται μοχλός εφαρμογής κατασταλτικών μέτρων κατά του εργατικού του λαϊκού κινήματος, στο όνομα της αντιμετώπισής της. Υποκρισία...
Η χολεριασμένη δράση της Χρυσής Αυγής που αξιοποιείται από το σύστημα, δικό του γέννημα είναι, να δηλητηριάζει νου και ψυχή λαϊκών και νεολαιίστικων δυνάμεων, υπηρετώντας τα μονοπώλια πρέπει να απομονωθεί, αλλά μόνο ο λαός ο ίδιος οργανωμένα μπορεί να το κάνει. Κανείς άλλος. Με αποκάλυψη του βρώμικου ρόλου τους, της άτιμης δράσης της, πολιτικά, σε κάθε χώρο δουλειάς, κάθε λαϊκή γειτονιά, στα σχολειά, παντού. Αντίστοιχα, οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα, οι πρωτοπόροι νεολαίοι, με γνώμονα τις δικές τους ανάγκες, μπρος στους δικούς τους αγώνες, δεν έχουν καμιά υποχρέωση να δεχτούν να μπαίνουν στο «γύψο» τα δικαιώματά τους για να μη διαταραχθούν τα συμφέροντα μεγαλεμπόρων, βιομηχάνων, εφοπλιστών, επίδοξων μεγαλοεπενδυτών, ληστών του λαϊκού πλούτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ