25 Αυγ 2013

14ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ Αντικρουόμενα συμπεράσματα

14ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ
Αντικρουόμενα συμπεράσματα
Λ. Τσάτουμας: «Το κυνήγησα παραπάνω και δεν ήρθε το άλμα. Ηθελα να ρισκάρω, αλλά δεν μου βγήκε. Ημουν σε καλή κατάσταση και ήθελα να είμαι στην οκτάδα με ένα άλμα κοντά στα 8,10 μέτρα και μετά να το παλέψω. Κρίμα, αλλά ήταν καλός αγώνας, υψηλού επιπέδου»
Sportidea
Η παρουσία της 17μελούς ελληνικής ομάδας στη διοργάνωση οδήγησε σε αντικρουόμενα συμπεράσματα. Αλλοι την κρίνουν από θετική ως αξιοπρεπή (αναγνωρίζοντας πάντως ότι υπήρχαν δυνατότητες για καλύτερα αποτελέσματα). Επικαλούμενοι τις συνθήκες (κρίση), τη μεταβατική περίοδο την οποία (θεωρούν ότι) διανύει ο στίβος, τα θετικά μηνύματα που έστειλαν οι νέοι/ες αθλητές/τριες.
Αλλοι την κρίνουν ως αρνητική. Εκτιμώντας ότι αποτελεί έναν ακόμα κρίκο σε μια, με εξαιρέσεις, φθίνουσα πορεία. Την οποία αποδίδουν (κυρίως) σε λανθασμένες επιλογές των (διοικητικά και τεχνικά) υπευθύνων. Και - από ένα σημείο και μετά - στις πολυεπίπεδες συνέπειες που προκαλεί η ελλιπής και συνεχώς μειούμενη χρηματοδότηση.
Κατά τον ΣΕΓΑΣ «αποτελεί επιτυχία» αν και «η ελληνική αποστολή αναμφίβολα μπορούσε κάτι καλύτερο από τις τέσσερις 10ες θέσεις». Η συμμετοχή σε πέντε τελικούς αγωνισμάτων «σαφώς και δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Οπως απαρατήρητες δεν μπορούν να περάσουν και οι εμφανίσεις αθλητών, που ξεπέρασαν τους εαυτούς τους, αλλά και των νεότερων, που έδειξαν για μια ακόμη φορά πως το μέλλον τους ανήκει», αναφέρει - μεταξύ άλλων - ο απολογισμός του.
Η αποτίμηση κάθε μέλους της 17άδας: «Ο Κώστας Φιλιππίδης και ο Λούης Τσάτουμας ήταν παρόντες σε έναν ακόμη μεγάλο τελικό, όμως, εκεί δεν τους ...βγήκε το κάτι παραπάνω που θα τους επέτρεπε να διεκδικήσουν μια θέση ψηλότερα στην κατάταξη. Ο Κώστας Μπανιώτης αγωνίστηκε με ενοχλήσεις στο γαστροκνήμιο, εξαιτίας της δυνατής κράμπας που έπαθε στον προκριματικό και δεν του επέτρεψε να ολοκληρώσει τον αγώνα του. Ο Δημήτρης Τσιάμης, βάσει του φετινού ρεκόρ, θα μπορούσε να είχε πάει καλύτερα, όπως και η Αθανασία Πέρρα, που στο ίδιο αγώνισμα έμεινε στη 12η θέση.
Αθ. Πέρρα
Ενδιαφέρον παρουσίασε η αγωνιστική εμφάνιση του Αλέξανδρου Παπαμιχαήλ, ο οποίος μετά το Λονδίνο έτσι και στη Μόσχα πλασαρίστηκε στην πρώτη 20άδα. Ο αθλητής μας έδειξε για μια ακόμη φορά πως τα επόμενα χρόνια θα μπορεί να διεκδικήσει θέσεις στην πρώτη οχτάδα, γεγονός που θα αποτελεί μεγάλη επιτυχία.
Ο Λυκούργος Τσάκωνας θα ήθελε να κλείσει την παρουσία του στη διοργάνωση με ένα νέο ρεκόρ, ακόμη κι έτσι όμως μπορεί να υπερηφανεύεται πως η πρώτη συμμετοχή του στο κορυφαίο γεγονός ήταν κάτι παραπάνω από θετική. Το ίδιο ισχύει και για την Μαρία Μπελιμπασάκη αλλά και για τον Αντώνη Μάστορα. Οι τρεις παραπάνω αθλητές ανήκουν στη μελλοντική φουρνιά του ελληνικού στίβου και η κάθε εμπειρία που αποκτούν είναι πολύτιμη για το μέλλον τους.
Με αξιοπρέπεια στάθηκαν στα αγωνίσματά τους η Πόπη Αστροπεκάκη και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, με τη δεύτερη να βελτιώνει μάλιστα το ατομικό της ρεκόρ, όπως και η Σοφία Υφαντίδου που πέτυχε ρεκόρ σεζόν. Η ελληνική ομάδα θα μπορούσε να έχει πάρει κάτι καλύτερο από τους Νικόλ Κυριακοπούλου, Κώστα Δουβαλίδη και Τόνια Στεργίου, που σε κάθε περίπτωση είναι αθλητές που έχουν τις δυνατότητες και το χρόνο να πετύχουν στο μέλλον καλύτερες εμφανίσεις. Τα 17 παιδιά που ταξίδεψαν στη Μόσχα, όπως και οι προπονητές τους, έδωσαν δυνατό αγώνα. Επιδίωξαν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Κάποιοι το κατάφεραν περισσότερο και κάποιοι λιγότερο. Στο σύνολό τους, όμως, προσπάθησαν για το καλύτερο».
Ας θυμηθούμε τις θέσεις, τις επιδόσεις και τα φετινά ατομικά ρεκόρ της 17άδας:
Κ. Μπανιώτης, Υψος - 2,25 μ. (α.ρ. 2,34 μ.) 10ος
Κ. Φιλιππίδης, Επί κοντώ - 5,65 μ. (5.82 μ.) 10ος
Λ. Τσάτουμας, Μήκος - 7,98 μ. (8.23 μ.) 10ος
Δ. Τσιάμης, Τριπλούν - 16,66 μ. (17,05 μ.) 10ος
Ν. Παννέτα: «Δεν έκανα όπως έπρεπε τα άλματα. Εκτελούσα πιο πίσω, ήμουν σε καλή κατάσταση, δεν μπορώ να καταλάβω τι έφταιξε. Κρίμα, χάθηκε μια ευκαιρία»
Αθ. Πέρρα, Τριπλούν - 13,75 μ. (14,48 μ.) 12η
Ν. Κυριακοπούλου, Επί κοντώ - 4,45 μ. (4,65 μ.) 13η
Αντ. Μάστορας, Υψος - 2,26 μ. (2,26 μ.) 13ος
Ν. Πανέττα, Τριπλούν - 13,69 μ. (14,20 μ.) 15η
Αλ. Παπαμιχαήλ, Βάδην, 20 χλμ. - 1.23.48 (1.21.12 - Ο.Α. Λονδίνου) 16ος
Λ. Τσάκωνας, 200 μ. - 20.56 (20.45) 17ος
Κ. Δουβαλίδης, 110 .μ εμπ.: 13.55 (13.34) 19ος
Αντ. Στεργίου, Υψος - 1,83 μ. (1,95 μ.) 20ή
Σ. Υφαντίδου, Επταθλο - 5.894 β. (5.842 β.) 23η
Μ. Μπελιμπασάκη, 200 μ. - 23.46 (23.18) 23η
Κ. Αστροπεκάκη, Μαραθώνιος - 2.47.12 (2.38.27) 29η
Αντ. Ντρισμπιώτη, Βάδην, 20 χλμ. - 1.33.42 (1.34.37) 32η
Στ. Λεδάκη, Επί κοντώ - άκυρη (4.50 μ.)

Σ. Υφαντίδου: «Δεν είμαι ευχαριστημένη από την επίδοσή μου, αλλά τουλάχιστον ήρθα εδώ και κατάφερα να κάνω την καλύτερή μου φετινή επίδοση. Δυστυχώς η χρονιά ήταν με πολλά προβλήματα, μου έλειπαν αγώνες και δεν είχα εμπιστοσύνη στον εαυτό μου, κάτι που μου έλεγε και ο προπονητής μου. Δεν σκεφτόμουν θετικά τη φετινή χρονιά και αυτό με επηρέασε»

Δ. Τσιάμης: «Χαλούσα τα άλματα, έκανα πολλά λάθη τεχνικά και δεν μπόρεσα να βγάλω αυτό που ήθελα. Κρίμα γιατί χάθηκε μια ευκαιρία. Ηθελα αρχικά να είμαι στην οκτάδα και μετά να μπορέσω να διεκδικήσω κάτι καλύτερο. Στην πρώτη μου προσπάθεια, μάλιστα, νόμιζα ότι είχα πάει στα 17 μέτρα, αλλά δεν ήταν, μετά άρχισα τα λάθη και έμεινα χαμηλά. Για την κατάσταση που ήμουν δεν περίμενα να μείνω σε αυτή την επίδοση. Κρίμα γιατί και ο αγώνας ήταν στα μέτρα μου, αφού με 17 μέτρα θα μπορούσα να ήμουν 5ος»
Associated Press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ