27 Αυγ 2013

Σταυρίδης: Τσατίστηκε το (κοπρο)σκυλάκι των κεφαλαιοκρατών και βρίζει

Σταυρίδης: Τσατίστηκε το (κοπρο)σκυλάκι των κεφαλαιοκρατών και βρίζει

The trio stooges.
Δεν άντεξε το τσιράκι των κεφαλαιοκρατών ο πρώην επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, φίλος του Μελισσανίδη, των Σαμαρά και Στουρνάρα και πρώην υποψήφιος με τη Δράση του Μάνου, Στέλιος Σταυρίδης. Άρχισε τις ύβρεις ενάντια σε όσους διαφωνούν. Aναδημοσιεύουμε, χωρίς άλλα σχόλια, από το ThePressProject:

Μια συνέντευξη  του πρώην επικεφαλής  του ΤΑΙΠΕΔ Στέλιου Σταυρίδη σε νορβηγική εφηεμερίδα που δόθηκε λίγες ημέρες πριν την αποπομπή του αναμένεται να συζητηθεί πολύ.

Συγκεκριμένα ο κ. Σταυρίδης  σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Bergens Tidende που δημοσιεύτηκε στις 4 Αυγούστου με τίτλο "Πωλείται ηλιόλουστη χώρα με 11 εκατομμύρια πολίτες", μάλλον παρουσιάστηκε φανατικός οπαδός των ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα (γνωστή άλλωστε η φιλελεύθερη ιδεολογία του), χρησιμοποιώντας ακόμα και ακραίες εκφράσεις στους διαφωνούντες.

Αρχικά ο κ. Σταυρίδης χαρακτήρισε τις ιδιωτικοποιήσεις ευλογία του Θεού: Οι ιδιωτικοποιήσεις είναι ευλογία του Θεού! Επειδή φέρνουν επενδύσεις, δημιουργούν θέσεις εργασίας, δημιουργούν πλούτο. Ποιος άλλος βγαίνει να το πει αυτό, πως είναι ευλογία; Έχετε ακούσει κανέναν πολιτικό να το λέει αυτό στην Ελλάδα; Πολλοί λίγοι, τρεις, τέσσερις, πέντε. Ίσως ο πρωθυπουργός και άλλοι 3. Αλλά είναι γεγονός!»

Στη συνέχεια στόλισε με "κοσμητικά" όσους αντιδρούν σε αυτές και ειδικά στην ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού.  Συγκεκριμένα, στην ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με τις  τις αντιδράσεις των κατοίκων που ζητούν το Ελληνικό να γίνει πάρκο όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, απάντησε:

"Κάνουν απλώς κήρυγμα. Λένε μόνο όχι, όχι, όχι! Άντε γαμήσου! [Fuck you] Πες μου πώς θα γίνει! Συγγνώμη, έτσι έχει η κατάσταση. Μη μου λες γιατί δεν μπορεί να γίνει, αυτό είναι κοινή λογική. Πες μου πώς θα γίνει, πώς θα το κάνουμε πραγματικότητα."

Στη συνέχεια της συνομιλίας του με τον Νορβηγό δημοσιογράφο, ο κ. Σταυρίδης χαρακτήρισε χαζούς όσους Έλληνες αντιδρούν στις αποκρατικοποιήσεις . Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά:
Αν οι Έλληνες είχαν έστω μέτρια νοημοσύνη, ο Πειραιάς θα ήταν μεγαλύτερο λιμάνι κι απ’το Αμβούργο, εδώ και 10 χρόνια.Μακάρι να ζούσα στην Νορβηγία. Ή μακάρι να είχα γύρω μου Νορβηγούς και να ζω στην Ελλάδα». Και ο διάλογος με τον Νορβηγό δημοσιογράφο συνεχίζεται ως εξής:

Δημοσιογράφος: «Μα, έχουμε μεγάλο δημόσιο τομέα στη Νορβηγία.»
Σταυρίδης:«Ναι, αλλά δεν έχετε αρκετό ήλιο...Η ανάπτυξη σε αυτή τη χώρα εξαρτάται από τις αποκρατικοποιήσεις. Είμαστε η τελευταία ελπίδα και το τελευταίο οχυρό της Ελλάδας. Αν πετύχουμε, θα δούμε όλο και περισσότερους Έλληνες να δουλεύουν στη χώρα τους με αξιοπρέπεια, ευτυχία και ευημερία. Αυτοί είναι οι κανόνες της ελεύθερης αγοράς, κάποιοι κερδίζουν και κάποιοι χάνουν. Αν αρχίσεις και κλαψουρίζεις ότι κάποιος εκμεταλλεύεται τη δυστυχία σου, είναι δική σου ευθύνη να γυρίσεις τα πράματα. C ‘est la vie [έτσι είναι η ζωή], είναι θέμα νοοτροπίας».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ