23 Σεπ 2013

ΚΥΡΙΕ ΚΑΘΗΓΗΤΑ, ΤΙ ΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΓΙ' ΑΥΤΑ;;; ΠΑΡΤΕ ΘΕΣΗ. ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕ ΤΑ! ΠΕΤΑΞΤΕ ΑΠ' ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΑΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΣΑΒΟΥΡΑ!!!

ΚΥΡΙΕ ΚΑΘΗΓΗΤΑ, ΤΙ ΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΓΙ' ΑΥΤΑ;;; ΠΑΡΤΕ ΘΕΣΗ. ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕ ΤΑ! ΠΕΤΑΞΤΕ ΑΠ' ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΑΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΣΑΒΟΥΡΑ!!!

Συχνά-πυκνά ακούμε να κατηγορούν κάποιοι, αθώα ή υποκριτικά,
τη νεολαία ως αδιάφορη για τα τεκταινόμενα...

Πρώτον, δεν είναι όλη η νεολαία αδιάφορη. 
Δεύτερον, κι όσον αφορά τούς αδιάφορους ή σε λάθος κατεύθυνση νεολαίους,
θ' απαντήσουμε με κάτι που απ' του λαού το στόμα βγαίνει πάντα αυθόρμητα:
Μ' ΟΠΟΙΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΚΑΘΗΣΕΙΣ, ΤΕΤΟΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ...

Αυτή η ρήση λοιπόν, έρχεται και κυριολεκτικά κουμπώνει στην περίπτωση που θα διαβάσετε παρακάτω.

Κι αλίμονο στα παιδιά που 'χουν τέτοιους καθηγητές, τέτοιους "δασκάλους", 
είτε ως εκπαιδευτικούς στο σχολειό 
είτε ως γονείς στο σπίτι...
================= 
 .............
3. Ενημερώνουμε τους συναδέλφους και για τα εξής που έχουν σχέση με τη Γ.Σ. Προέδρων των ΕΛΜΕ:
Οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως οι κολαούζοι τους οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ) επιδόθηκαν σε μία ακόμα ανήθικη και συκοφαντική επίθεση, ότι τάχα οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ «δεν θέλουν αγώνες» κι ότι «από κοινού με την ΠΑΣΚ και τη ΔΑΚΕ, δεν θέλουν να πέσει η κυβέρνηση». 
Πρόκειται για αισχρή συκοφαντία για την οποία δεν χρειάζεται καν να απαντήσουμε.

Στη Γ.Σ. των Προέδρων ανέντιμα ισχυρίστηκαν και το εξής: ότι η πενθήμερη απεργία δεν πέρασε επειδή δεν την ψήφισαν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, που είναι πρόεδροι ΕΛΜΕ.

Παραθέτουμε ένα – ένα τα στοιχεία και τους αφήνουμε στη κρίση των συναδέλφων:

Α) Πρόκειται για επαίσχυντο ψέμα μιας και όλοι οι πρόεδροι ΕΛΜΕ, που πρόσκεινται στοΠΑΜΕ μετέφεραν, ως όφειλαν, αυτούσια την απόφαση των Γενικών τους Συνελεύσεων. 
Συγκεκριμένα: ΕΛΜΕ Πειραιά, ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς, Α’ ΕΛΜΕ Αιτ/νιας, ΕΛΜΕ Φωκίδας, Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης ψήφισαν τις 5νθήμερες(βλέπε πρακτικά ψηφοφορίας στο site της ΟΛΜΕ).

Β) Αντίθετα, σε μια σειρά ΕΛΜΕ που έχουν αυτοδυναμία ή είναι πρώτη δύναμη ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, όπως στην ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, στην ΕΛΜΕ Εύβοιας, στη Β’ ΕΛΜΕ Πειραιά, στην ΕΛΜΕ Λασιθίου, ήρθαν με απόφαση ΚΑΤΑ των 5νθήμερων(βλέπε πρακτικά ψηφοφορίας στο site της ΟΛΜΕ). Αν αυτές οι ΕΛΜΕ ψήφιζαν θα περνούσε η 5νθήμερη!

Γ) Ενημερώνουμε επίσης ότι για μια ακόμα φορά,μια σειρά πρόεδροι ΕΛΜΕ που πρόσκεινται στις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και τωνΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των ΕΛΜΕ που εκπροσωπούσαν, - όπως το Μάη - και ψήφισαν με βάση την παραταξιακή τους θέση. 
Δηλαδή, ψήφισαν αυτό που τους είπε ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (5νθήμερες επαναλαμβανόμενες) παρά το γεγονός ότι η πρόταση αυτή είχε απορριφθεί από τις Γενικές Συνελεύσεις (Δ’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, ΕΛΜΕ Ξάνθης, ΕΛΜΕ Καστοριάς, ΕΛΜΕ Ροδόπης).

Δ) 5 ΕΛΜΕ ψήφισαν 5νθήμερες, με αποφάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων, χωρίς καν δηλαδή να γίνει  Γενική Συνέλευση με απαρτία(Λήμνος, Πρέβεζα, Θεσπρωτία, Α’ Αιτ/νιας, Α Πέλλας)!
Μιλάμε δηλαδή για πράματα και θάματα, γιακόλπα ΣΥΡΙΖΑίικα, που νοθεύουν τη θέληση των συναδέλφων, και μετά ισχυρίζονται ότι είναι δύναμη ανασύνταξης του κινήματος! Πρόκειται για δύναμη αποσάθρωσης του κινήματος!

Τέτοια πράγματα δεν έχουν ξαναγίνει στην πρόσφατη ιστορία της Ομοσπονδίας!

Ε) Μια σειρά ΕΛΜΕ ψήφισαν τις 5νθήμερες, χωρίς η πρόταση αυτή, να έχει απόλυτη πλειοψηφία (50+1%) επί των παρόντων στη Γ.Σ. της ΕΛΜΕ (Ημαθία, Ξάνθη, Β’ Δυτικής Αττικής, Γ’ Δυτικής Αττικής, Δράμα, Β Αι/νιας, Δ’ Ανατολικής Αττικής κ.α.).
 
Μιλάμε για πρωτάκουστα πράγματα δηλαδή. 

Τι σχέση έχουν αυτά τα φαινόμενα με την έντιμη συνδικαλιστική πάλη, τους έντιμους αγώνες των εργαζομένων, με την ανάγκη για ένα κίνημα που να αποτελεί πραγματικό αποκούμπι των εργαζομένων στη λαϊκή αντεπίθεση;
Πρόκειται για διαλυτικά, εκφυλιστικά φαινόμενα, για νέα ήθη κι έθιμα στο συνδικαλιστικό κίνημα, που ανοίγουν επικίνδυνους δρόμους, δίνουν λαβή στην κυβέρνηση να συκοφαντήσει τους αγώνες μας!

ΣΤ)  Ακούστε κι αυτό! Οι συνδικαλιστές τωνΣΥΝΕΚ και κυρίως των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝδιατύπωσαν στη Γενική Συνέλευση των ΕΛΜΕ το εξής επιχείρημα: «Συνεχίζουμε με απεργία διαρκείας, με τη μορφή των 5νθήμερων επαναλαμβανόμενων, ανεξάρτητα από τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία, δεν έχουν σημασία τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία, δεν είμαστε καταμετρητές ποσοστών, γιατί το θέμα είναι πολιτικό»! (εκπρόσωπος των ΣΥΝΕΚ στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, πρόεδρος της Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, πρόεδρος Ε’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής- ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ κ.α.)!

Είναι φανερό ότι δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε την οργάνωση και την τύχη του αγώνα μας σε τέτοιες συνδικαλιστικές ηγεσίες.
Είναι στην κυριολεξία επικίνδυνες για τα συμφέροντα των εκπαιδευτικών και την προοπτική του κινήματος!

Γιατί τα κάνουν όλα αυτά; 
Επειδή οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ κατέθεσαν διαφορετική πρόταση απεργίας και κλιμάκωσης; Έτσι λένε, αλλά έτσι δεν είναι. 

Ο λόγος είναι ότι το ΠΑΜΕ τους αποκαλύπτει, μπαίνει εμπόδιο στα σχέδιά τους να μετατρέψουν το κίνημα σε χειροκροτητή της επόμενης κυβέρνησης, μπαίνει εμπόδιο στη νεκρανάσταση του νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού, που θέλει να γίνει ΠΑΣΚΕ στη θέση της ΠΑΣΚΕ!

Αλήθεια, ποιοι μιλούν; 
Αυτοί που όταν οξύνεται η ταξική πάλη στην κυριολεξία το βάζουν στα πόδια, όπως έκαναν στο ΜΕΤΡΟ 
και στην επιστράτευση των καθηγητών, όπου με ανακοινώσεις των παρατάξεών τους και σωματείων που έχουν πλειοψηφία, καλούσαν τους εκπαιδευτικούς να μην απεργήσουν!

.......................... 
 Το παραπάνω απόσπασμα το πήραμε από ένα μεγάλο κι εξαιρετικά ενδιαφέρον κείμενο. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΟΛΟ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ