16 Σεπ 2013

Ο οργανωμένος λαός να απομονώσει τους χρυσαυγίτες από τις λαϊκές γειτονιές, τις σχολές και τα σχολειά

Ο οργανωμένος λαός να απομονώσει τους χρυσαυγίτες από τις λαϊκές γειτονιές, τις σχολές και τα σχολειά
Να μην τους χωράει ο τόπος, να νιώσουν παντού ανεπιθύμητοι
Τα ναζιστικά αποβράσματα της Χρυσής Αυγής, τα ξέρουν όλοι σε Πειραιά, Πέραμα και Ζώνη, όλοι οι εργαζόμενοι που τους έχουν αντιμετωπίσει ως μπράβους που στρατεύονται να σπάσουν απεργίες, ως μαντρόσκυλα για να τρομοκρατήσουν Ελληνες και μετανάστες εργάτες, προχώρησαν μεσάνυχτα της Πέμπτης σε δολοφονική επίθεση στο Πέραμα εναντίον κομμουνιστών συνδικαλιστών, που αναγνωρίζονται από τους μεταλλεργάτες της Ζώνης και όλο τον περαματιώτικο λαό ως πρωτοπόροι στους αγώνες, στην οργάνωση της πάλης ενάντια στη μεγαλοεργοδοσία και το κράτος της.
Πάνω από 30 φασιστοειδή (ανάμεσά τους αναγνωρίστηκε ο γνωστός χρυσαυγίτης του Περάματος Πανταζής και ο επίσης χρυσαυγίτης Καστρινός) έστησαν ενέδρα μέσα στο σκοτάδι και επιτέθηκαν με σιδερολοστούς, κοντάρια κι αιχμηρά αντικείμενα σε συνεργείο του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που έκανε αφισοκόλληση για το 39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή». Τραυμάτισαν εννιά ανθρώπους που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, μεταξύ αυτών τον πρόεδρο του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, Σωτήρη Πουλικόγιαννη, και άλλα μέλη της διοίκησης. Αμεση ήταν η απάντηση των κομμουνιστών, που λίγη ώρα μετά την επίθεση, ξημερώματα Παρασκευής, έκαναν μαζική πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Περάματος, ενώ όλο το πρωί μέχρι και αργά το μεσημέρι έγιναν εξορμήσεις σε όλο το Πέραμα.
Οπως τόνισε σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, η δολοφονική επίθεση «επιβεβαιώνει το ναζιστικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής, που στόχο έχει μόνιμα το ΚΚΕ γιατί παλεύει για την ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος, που γεννά και θρέφει το φασισμό και το ναζισμό. Η επίθεση στα μέλη του ΚΚΕ, που ανάμεσά τους ήταν και στελέχη του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, των σωματείων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης που η δράση τους αποτελεί καρφί στο μάτι της εργοδοσίας, επιβεβαιώνει το ρόλο τους ως τσιράκια του συστήματος».
Με ανακοινώσεις τους κατήγγειλαν την επίθεση ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Ανεξάρτητοι Ελληνες, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Χριστιανική Δημοκρατία, ΚΕΕΡΦΑ κ.ά. και πλήθος συνδικάτων και άλλων μαζικών φορέων.
Το απόγευμα της Παρασκευής έγινε μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Ηρώων, όπου μίλησε ο Βαγγέλης Μαρούπας, Γραμματέας της ΤΕ Πειραιά του ΚΚΕ. Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης. Πλήθος εργαζομένων και άλλων ανθρώπων του μόχθου συντάχθηκαν με τους κομμουνιστές και συγκρότησαν μια από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις που γνώρισε ποτέ η εργατούπολη.
Γιουσουφάκι των εργοδοτών
Ο Βαγγέλης Μαρούπας στην ομιλία του ανάμεσα σε άλλα τόνισε:
«Τζάμπα καρτεράνε τους κομμουνιστές να λυγίσουμε. Χάνουν το χρόνο τους. Ούτε τα διπλώσαμε ποτέ, ούτε τώρα θα τα διπλώσουμε. Ισα ίσα, πιο αποφασιστικά, πιο δυνατά, πιο επίμονα, ατσαλωμένοι, θα συνεχίσουμε στο δρόμο που έχουμε χαράξει. Στην πάλη για να βρούνε δικαίωση οι πόθοι και οι ανάγκες του λαού μας, για την εργατική - λαϊκή εξουσία.
Η βρώμικη επίθεση απ' τους φασίστες επιβεβαιώνει και στον πιο αδαή ότι η Χρυσή Αυγή είναι τσιράκι του συστήματος, είναι γιουσουφάκι των εργοδοτών, των εφοπλιστών και των βιομηχάνων. Και είναι τσιράκι τους επειδή σηκώνει χέρι σ' αυτούς που αγωνίζονται. Σήκωσε το χέρι απέναντι στο ΚΚΕ, που ήταν, είναι και θα είναι στην πρωτοπορία των εργατικών αγώνων. Σήκωσε το χέρι απέναντι στο κόμμα που σήμερα παλεύει στην πρώτη γραμμή για το δικαίωμα στη δουλειά, για την ουσιαστική προστασία των ανέργων, για το δικαίωμα στην Υγεία, στην Παιδεία, στη στέγη.
Αποδεικνύεται ότι η Χρυσή Αυγή έχει άσβεστο μίσος για εκείνους που αγωνίζονται. Σήκωσε το χέρι στους κομμουνιστές και, μάλιστα, ανάμεσα σ' αυτούς, χτύπησαν μέλη του ΚΚΕ που είναι στελέχη του συνδικαλιστικού κινήματος στη Ζώνη. Αυτή τους η πράξη, αυτή η μαφιόζικου τύπου επίθεση, γεμίζει οργή και αγανάκτηση κάθε τίμιο εργάτη, κάθε λαϊκό άνθρωπο. Γεμίζει οργή και αγανάκτηση κάθε εργατικό - λαϊκό σπίτι στο Πέραμα. Γιατί σ' αυτήν εδώ την εργατούπολη ο λαός έχει πείρα, έχει μνήμη, ξέρει τους αγώνες των κομμουνιστών, τους αγώνες των ταξικών δυνάμεων.
Ξέρει ότι η κατάσταση θα ήταν πολύ χειρότερη αν δεν πάλευαν οι κομμουνιστές και οι ταξικές δυνάμεις, όλα αυτά τα χρόνια. Το ΚΚΕ, οι κομμουνιστές με τη δράση τους μέσα από τα συνδικάτα δίνουν μάχες για δουλειά με δικαιώματα, για μεροκάματα που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των εργατών και όχι του κεφαλαίου. Εχουν δώσει μάχες για την ασφάλεια στους χώρους δουλειάς, για να μη θρηνούν και άλλα θύματα οι εργατικές - λαϊκές οικογένειες. Εδωσαν και δίνουν μάχες για να παίρνουν κουράγιο οι άνεργοι, οι φτωχοί, αυτοί που τους τσακίζει η αντεργατική πολιτική. Με εκδηλώσεις αλληλεγγύης, με πάλη ενάντια στους πλειστηριασμούς, στις διακοπές του ρεύματος.
Αυτά, τόσα και άλλα τόσα, παρά τις αδυναμίες και τις ελλείψεις, έχουν στο ενεργητικό τους οι κομμουνιστές. Οποιος κι αν είναι ο συσχετισμός δύναμης, ακόμα και αν είναι πολύ αρνητικός, το ΚΚΕ ποτέ δε δίστασε και ποτέ δε θα διστάσει να αφιερώσει όλες του τις δυνάμεις με αυταπάρνηση, με αυτοθυσία, χωρίς να λογαριάζει κανέναν κόπο, χωρίς να λυγίζει μπροστά σε οποιαδήποτε δυσκολία, στην πάλη για το δίκιο του λαού, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Αυτοί, όμως, οι θρασύδειλοι και άνανδροι, όπως έδειξε και ο τρόπος που χτυπήσανε, αυτοί οι φασίστες της Χρυσής Αυγής, τι έχουν άραγε να παρουσιάσουν και να πούνε στο λαό του Περάματος, στο λαό κάθε εργατικής γειτονιάς;
Το κίνημα έχει τη δύναμη να τους απομονώσει
Αλλά αν για την ανεργία στη Ζώνη φταίει το ΠΑΜΕ, όπως λένε στις ανακοινώσεις τους, μπορεί να μας πει κανείς από δαύτους γιατί κανένα από τα εκατοντάδες πλοία που ναυπηγούν οι εφοπλιστές δεν ναυπηγείται ούτε στο Σκαραμαγκά, ούτε στην Ελευσίνα, ούτε στο Νεώριο της Σύρου, ούτε πουθενά; 'Η, για παράδειγμα, φταίει το ΠΑΜΕ για το 1,5 εκατομμύριο ανέργους; Φταίνε οι αγώνες για την ανεργία; Ετσι πάνε και βγάζουνε λάδι το σύστημα της εκμετάλλευσης, αυτοί οι δήθεν αντισυστημικοί.
'Η γράφουν ακόμα για επαγγελματίες αφισοκολλητές που δε δούλεψαν ποτέ. Οι Περαματιώτες ξέρουν. Το Κόμμα μας έχει στις τάξεις του πρωτοπόρους εργάτες, από τη Χαλυβουργία, τη Ζώνη, τα καράβια. Χώρια, βέβαια, που πιστοποιητικό δε θα μας δώσουν οι χρυσαυγίτες. Ομως, πρέπει να μας πούνε κι αυτοί, πού κολλάνε τα ένσημά τους; Γιατί στο ΚΚΕ δεν έχουμε, όπως αυτοί, κανέναν που να κολλάει ένσημα ούτε στη σωματεμπορία, ούτε στο ναρκεμπόριο, ούτε σε ροζ ξενοδοχεία. Τέτοια ένσημα έχουν αυτοί, γιατί τέτοιοι είναι.
Το πλέον κωμικοτραγικό είναι αυτό που γράφουν ότι τώρα τάχα θα κάνουν σκληρό διμέτωπο αγώνα ενάντια στους εργατοπατέρες από τη μια και ενάντια στους εφοπλιστές από την άλλη. Πρέπει κανείς να σκεφτεί: Είναι αγώνας ενάντια στους εφοπλιστές το να ψηφίζει κανείς στη Βουλή φοροαπαλλαγές για τους εφοπλιστές; 'Η, για παράδειγμα, είναι σύγκρουση με το κεφάλαιο να ζητάει η Χρυσή Αυγή να πέσουν οι μισθοί, να πέσουν τα μεροκάματα; 'Η, ας πούμε, όταν έστηναν φιέστες μέσα στο κατακαλόκαιρο, στα μουλωχτά και στα κουφά από τους εργάτες μέσα στη Ζώνη, για να πούνε ότι "εκεί μέσα πρέπει να σπάσει το απόστημα του ΠΑΜΕ", ποιον εξυπηρετούν; Δεν εξυπηρετούν την εργοδοσία; Ποιος είναι ο αντίπαλος του ΠΑΜΕ στη Ζώνη; Δεν είναι η εργοδοσία; 'Η όταν πάνε χέρι χέρι με τους μεγαλοεργολάβους και τους εφοπλιστές στη Ζώνη, για να στήσουν εργοδοτικό σωματείο, για να πάνε οι εργάτες στο μεροκάματο σαν τα πρόβατα στη σφαγή, για ποιον δουλεύουν; Δεν δουλεύουν για το κεφάλαιο; 'Η όταν τους δίνει τρόφιμα το ίδρυμα του Νιάρχου για να το παίζουν φιλάνθρωποι και να εγκλωβίζουν συνειδήσεις, με ποιους πάνε; Ο Νιάρχος τι ήτανε; Εφοπλιστής ήταν.
Επιβεβαιώνεται ότι, πέρα από απόγονοι των Χιτών και των ταγματασφαλιτών, είναι ψεύτες και δειλοί. Αυτά τα παλικάρια της φακής, το μόνο που κατάφεραν με την επίθεση στο ΚΚΕ είναι να κάνουν μια τρύπα στο νερό. Πίστευαν ότι θα μας τρομοκρατούσαν, ότι θα λουφάζαμε, ότι θα φοβόμασταν. Το σχέδιό τους όμως έμεινε άπραγο. Το ΚΚΕ έχει ρίζες στο λαό. Το αποδεικνύει και η απάντηση που πήρε η επίθεση από το λαό του Περάματος, η επίθεση στους κομμουνιστές, η καθολική καταδίκη της δολοφονικής απόπειρας από τους χρυσαυγίτες, η καθολική εκτίμηση που υπάρχει στο Κόμμα και στο ΠΑΜΕ.
Την ίδια στιγμή, όλες αυτές τις ώρες, τα μαντρόσκυλα της Χρυσής Αυγής είναι κρυμμένα στα λαγούμια τους. Γιατί σήμερα και πάντα, οι κομμουνιστές είναι αυτοί που μπορούν και κυκλοφορούν με το κεφάλι ψηλά, περήφανα μέσα στον κόσμο, ενώ οι χρυσαυγίτες προσπαθούν όπως πάντα να καμουφλάρονται μέσα στο βαθύ σκοτάδι.
Καλούμε το λαό μας, την εργατική τάξη πρώτα απ' όλα, να δείξει αφοβία απέναντι στους χρυσαυγίτες. Δεν πρόκειται παρά για τραμπούκους, για θρασίμια που χτυπάνε και κρύβονται. Το κίνημα έχει τη δύναμη να τους απομονώσει, να μην μπορούν να σταθούν πουθενά, να μην τους χωράει ο τόπος. Πρώτα απ' όλα τα συνδικάτα, οι εργάτες ενωμένοι να τους απομονώσουν, να τους πετάνε έξω από τα εργοστάσια, αν έστω σκέφτονται να περάσουν από εκεί. Να τους πετάνε έξω από τα καράβια, έξω από τις μεγάλες επιχειρήσεις.
Δεν έχουνε καμιά δουλειά με τους εργάτες. Αυτοί παλεύουν για να μεγαλώσει η εκμετάλλευση. Εμείς παλεύουμε για να καταργηθεί η εκμετάλλευση. Να τους απομονώσει η νεολαία, γιατί το μέλλον που της υπόσχονται είναι συνθήκες δουλειάς αλά Μανωλάδα. Δεν μπορεί να είναι αυτό το μέλλον της νεολαίας. Εξω λοιπόν οι χρυσαυγίτες και από τα σχολεία και από τις σχολές. Να φύγουν από τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες, να μην τους χωράει ο τόπος, να νιώσουν παντού ανεπιθύμητοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ