14 Σεπ 2013

Επίκυνδυνοι ή βλαμένοι;

Επίκυνδυνοι ή βλαμένοι;

Δυστυχώς το ερώτημα είναι απαντημένο όσο αφορά τον Γιάννη Ραχιώτη, μια και έχοντας τύχει να τον γνωρίσω (έστω και ελάχιστα) και προσωπικά, μπορώ να βεβαιώσω πωςπρόκειται για άνθρωπο εξαιρετικής ευφυίας.

Διαβάζοντας λοιπόν μία ανάρτηση στο «βαθύ κόκκινο», μου προέκυψε αυθόρμητα, το(ρητορικό) ερώτημα του τίτλου.

Εκεί το επιφανές στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μας λέει μεταξύ άλλων πως:
«Η αντιμετώπιση των φασιστών δεν μπορεί να είναι άλλη, σε πρώτη ανάγνωση πέρα απ’ την βία. Χρειάζεται βίαιη αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου. Δεν είναι ένα φαινόμενο που μπορεί να αντιμετωπιστεί με όρους διαλόγου. Και χρειάζεται κάθε είδους βία που μπορεί να καταλάβουν αυτές οι συμμορίες. Το λαϊκό κίνημαπρέπει να χρησιμοποιήσει και να συνεργαστεί με τους αναρχικούς σ’ αυτό το ζήτημα οι οποίοι έχουν πολύ μακρά ιστορία σύγκρουσης με τους φασίστες σε όλα τα επίπεδα…»
Αφήνω στην άκρη την έκφραση «να χρησιμοποιήσει», και για την οποία όλως περιέργως δεν "έχουν παρεξηγηθεί" ακόμη οι πάντα εύθικτοι «αναρχικοί».

Και πιάνω το κομμάτι που λέει:
 "...πρέπει να χρησιμοποιήσει και να συνεργαστεί με τους αναρχικούς σ’ αυτό το ζήτημα οι οποίοι έχουν πολύ μακρά ιστορία σύγκρουσης με τους φασίστες σε όλα τα επίπεδα…"
Ας δούμε λοιπόν την "πολύ μακρά ιστορία", όχι σύγκρουσης αλλά αγαστής συνεργασίας των "αναρχικών" με τους φασίστες -όχι σε όλα- αλλάμόνο στο επίπεδο του χτυπήματος του εργατικού κινήματος.

(Παρένθεση):
Την ώρα που γράφοταν το άρθρο,με πρόλαβε ο Αντώνης και μάζεψε τα βίντεο που σκεφτόμουνα να παραβάλω (σκέψεις παράλληλες; :D). Τον ευχαριστώ και τα παραθέτω:








__________

* Το τρίτο κατά σειρά βίντεο έχει ανέβει από "αντιεξουσιαστικό" ιστότοπο και έχει αναπαραχθεί από το indymedia με τίτλο "διαδηλωτές εναντίον ΠΑΜΕ"

Βλέπε ακόμη:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ