25 Σεπ 2013

Προβοκάτσια σε βάρος της ΚΝΕ από χρυσαυγίτες σε Γυμνάσιο της Θεσσαλονίκης

Προβοκάτσια σε βάρος της ΚΝΕ από χρυσαυγίτες σε Γυμνάσιο της Θεσσαλονίκης

Την προβοκατόρικη δράση χρυσαυγιτών σε Γυμνάσιο στην Άνω Τούμπα καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Οργάνωση Κεντρικής - Ανατολικής Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ.

Συγκεκριμένα μικρή ομάδα μαθητών που ανήκουν στο στενό περίγυρο της Χρυσής Αυγής, αλλά και άλλοι χρυσαυγίτες προχώρησαν σε κατάληψη του 2ου Γυμνασίου Άνω Τούμπας, χωρίς να προηγηθεί γενική συνέλευση των μαθητών επιχειρώντας να προβάλουν την «κατάληψη» αυτή ως έργο της ΚΝΕ.

Η ΝΟ Κεντρικής – Ανατολικής Θεσσαλονίκης καλεί τους μαθητές να απομονώσουν τα φασιστικά στοιχεία που δρουν στο σχολείο τους και να απέχουν την Τετάρτη 25/9 τις 3 τελευταίες ώρες για να κατέβουν στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 12.00 το μεσημέρι στο άγαλμα του Βενιζέλου όπου θα ακολουθήσει συναυλία στις 2.00 μ.μ.

Η καταγγελία της ΝΟ Κεντρικής- Ανατολικής Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ είναι η ακόλουθη:

«Επιχειρήθηκε χθες, στο 2ο Γυμνάσιο Άνω Τούμπας, να στηθεί προβοκάτσια σε βάρος της ΚΝΕ. Από το βράδυ της προηγούμενης ημέρας μπήκαν στο σχολείο 5-6 μαθητές έχοντας ήδη -με κάποιο "περίεργο τρόπο"- τα κλειδιά του σχολείου και προχώρησαν σε κατάληψη. Η κατάληψη έγινε χωρίς να προηγηθεί Γενική Συνέλευση των μαθητών του σχολείου, με άλλα λόγια χωρίς να αποφασίσουν οι μαθητές του σχολείου! Τα αιτήματα που πρόβαλαν υποτιμούσαν τη νοημοσύνη των υπόλοιπων μαθητών, αφού αποπροσανατόλιζαν από τα πραγματικά τους προβλήματα στο σχολείο και το σπίτι. Ποιος κρύβεται από πίσω; Μαθητές του στενού περίγυρου της Χρυσής Αυγής, αλλά και χρυσαυγίτες από αλλού που έσπευσαν να κρατήσουν το σχολείο κλειστό με τον πιο φασιστικό τρόπο.

Στη συνέχεια, επειδή οι μαθητές αντιδρούσαν στο "καπέλο" των δολοφόνων φασιστών χρυσαυγιτών, η διεύθυνση του σχολείου και εκείνοι που έκαναν την κατάληψη επιχείρησαν να πείσουν τους μαθητές ότι η κατάληψη υποκινήθηκε από την ΚΝΕ! Μέχρι που άλλαξαν το πλαίσιο των αιτημάτων και χρησιμοποίησαν αυτό της Επιτροπής Αγώνα του σχολείου για να ταυτίσουν το περιστατικό με την αγωνιστική ομάδα του σχολείου στην οποία συμμετέχουν οι Κνίτες.

Καταγγέλλουμε το περιστατικό γιατί ουδεμία σχέση έχει η δράση της ΚΝΕ με τέτοια φαινόμενα. Ουσιαστικά ξέρουμε ότι τέτοιες τακτικές στόχο έχουν να απομονώσουν τους μαθητές, να αρρωστήσουν τη μαθητική κοινότητα, να απογοητεύσουν τους μαθητές και να τους κρατήσουν μακριά από την οργανωμένη πάλη, από την οργάνωση του αγώνα τους. Τέτοιες τακτικές και λογικές προσπαθούν να ζυμώσουν στους μαθητές, στους εργάτες, συνολικά στο λαό τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής. Από τις σάπιες ιδέες τους, από το γεγονός ότι είναι γέννημα θρέμμα αυτού του συστήματος, γεννιούνται οι πρακτικές τους. Χρησιμοποιούν τον τραμπουκισμό για να φοβίσουν το λαό, να τον κρατήσουν με το κεφάλι κάτω. Αλλά δεν τρομάζουμε γιατί εμείς έχουμε τη δύναμη να τους τσακίσουμε!!!

Όσο κι αν προσπάθησαν να δείξουν ότι το χθεσινό γεγονός ήταν υποκινούμενο από την ΚΝΕ και την Επιτροπή Αγώνα του σχολείου, οι μαθητές ξεχωρίζουν την αλήθεια από το ψέμα!! Αυτή η προβοκάτσια έπεσε στο κενό.

Ρίχνουν λάσπη γιατί μας φοβούνται, γιατί ξέρουν ότι εμείς, οι γονείς μας, οι καθηγητές έχουμε τη δύναμη στα χέρια μας. Ο κοινός μας αγώνας με κατεύθυνση να χτυπήσει το πρόβλημα στη ρίζα του, δηλαδή η πάλη μας με στόχο ο λαός να πάρει την εξουσία.Έτσι μόνο θα λυθεί κάθε πρόβλημά μας, θα τους τσακίσει. Θα τσακίσει την εκμετάλλευση και κάθε όπλο επιβολής της όπως τη Χρυσή Αυγή. Η δράση της ΚΝΕ ενόχλησε, ενόχλησαν οι μαθητές που είχαν διάθεση να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, έφτιαξαν αγωνιστική ομάδα, κινητοποίησαν το σχολείο, αντιπαρατέθηκαν, έβαλαν μπροστά το καθήκον να καθαρίσουν το σχολείο τους από τα φασιστοειδή, γι’ αυτό έστειλαν και ενισχύσεις!

Η ΚΝΕ έχει συγκεκριμένη θέση για το πώς πρέπει να είναι οι αγώνες των μαθητών. Να έχουν οργάνωση, σχέδιο, συμπόρευση με γονείς, καθηγητές, εργαζόμενους, ανέργους κλπ. Να γίνεται κουβέντα σε κάθε σχολείο για τα προβλήματα που έχουν οι μαθητές στο σχολείο, αλλά και στο σπίτι. Να συζητούν τι τους προβληματίζει και μέσα από Γενικές Συνελεύσεις μαζί με γονείς και καθηγητές να επιλέγουν μορφές πάλης όπως κινητοποιήσεις, καταλήψεις, παράσταση διαμαρτυρίας κτλ. Να παλεύουν αποφασιστικά σαν μια γροθιά για τα δίκαια αιτήματά τους! Οι αγώνες που θέλουμε να αναπτύσσονται σε κάθε σχολείο, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, θέλουμε να χτυπάνε την ουσία! Να ξεκαθαρίζεται ότι ο αγώνας αυτός φτάνει μακριά, μέχρι την ανατροπή αυτού του σάπιου συστήματος. Για να πάρουν οι εργαζόμενοι την εξουσία στα χέρια τους. Η κοινωνία που ζούμε τώρα δεν μας κάνει!!! Γι' αυτό θα την αλλάξουμε, φτιάχνοντας τη δικιά μας κοινωνία, το σοσιαλισμό, όπου την εξουσία θα την έχουν οι εργάτες!!!

Καλούμε όλους τους μαθητές να απομονώσουν τα φασιστικά στοιχεία που δρουν στο σχολείο τους. Να απομονώσουν τους χρυσαυγίτες, ναζιστές και δολοφόνους. Να περάσουν αγωνιστικά ψηφίσματα καταδίκης της Χρυσής Αυγής για τη δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι».



902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ