17 Οκτ 2013

ΒΡΕΤΑΝΙΑ Διευρύνεται η φτώχεια

ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Διευρύνεται η φτώχεια
Οι «τράπεζες τροφίμων» αποτελούν για όλο και περισσότερους εργαζόμενους μοναδική λύση
ΛΟΝΔΙΝΟ.--
«Το επίπεδο της επισιτιστικής φτώχειας στη Βρετανία δεν είναι απλώς απαράδεκτο. Είναι σκανδαλώδες και προκαλεί βαθιά ανησυχία, αναστάτωση και άγχος σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους», σημείωσε χτες ο Κρις Μουλντ, αντιπρόεδρος του οργανισμού «Τράσελ Τραστ», που είναι ο μεγαλύτερος φορέας λειτουργίας και εποπτείας 400 τραπεζών τροφίμων και κοινωνικών παντοπωλείων στη Βρετανία.
Σύμφωνα με στοιχεία του «Τράσελ Τραστ» (Trusell Trust), από τον Απρίλη έως το Σεπτέμβρη έχουν ζητήσει έκτακτη βοήθεια σε βασικά είδη και τρόφιμα πάνω από 350.000 άνθρωποι, ενώ αρκετές δεκάδες χιλιάδες εξ αυτών επέστρεψαν όσα τρόφιμα χρειάζονταν μαγείρεμα γιατί στο σπιτικό τους δεν υπήρχε ηλεκτροδότηση λόγω απλήρωτων λογαριασμών!
Εκπρόσωποι του οργανισμού απέδωσαν την τεράστια αύξηση των ανθρώπων που αναζητούν τρόφιμα στα κοινωνικά παντοπωλεία στη δραματική συρρίκνωση των επιδομάτων αλλά και των δικαιούχων βοήθειας κοινωνικής πρόνοιας. Σημείωσαν, τέλος, τον κίνδυνο οι τράπεζες τροφίμων να γίνουν θεσμικό μέρος των συρρικνωμένων υπηρεσιών κρατικής μέριμνας...
Η είδηση έρχεται στην επιφάνεια, ενώ στο τέλος της περασμένης βδομάδας ο βρετανικός Ερυθρός Σταυρός εξήγγειλε την έναρξη εκστρατείας συγκέντρωσης τροφίμων προκειμένου να τα διανείμει από το τέλος Νοέμβρη σε εκατοντάδες χιλιάδες φτωχές οικογένειες, για πρώτη φορά από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ