22 Οκτ 2013

ΒΡΕΤΑΝΙΑ Αυξήσεις - φωτιά και από άλλες εταιρείες Ηλεκτρισμού

ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Αυξήσεις - φωτιά και από άλλες εταιρείες Ηλεκτρισμού
ΛΟΝΔΙΝΟ.--
Η μία μετά την άλλη ιδιωτικές εταιρείες ηλεκτρισμού στις ΗΠΑ ανακοινώνουν αυξήσεις - φωτιά στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος. Χτες, μία από τις έξι μεγαλύτερες εταιρείες ηλεκτρισμού, η Npower ανακοίνωσε αύξηση της τιμής ηλεκτρικού ρεύματος κατά μέσο όρο 10,4% από 1η Δεκέμβρη και αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου κατά 11,1%.
Πριν δύο βδομάδες, οι ηλεκτρικές εταιρείες SSE και British Gas είχαν επίσης ανακοινώσει αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος που κυμαίνονται από 8 έως και 10% βάζοντας φωτιά στα πορτοφόλια περίπου 4.500.000 νοικοκυριών.
Οι μεγάλες αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος προκάλεσαν νέες αντιδράσεις σε καταναλωτικές οργανώσεις καθώς η εξέλιξη θα αυξήσει, δίχως άλλο, ακόμη περισσότερο την ενεργειακή φτώχεια για εκατομμύρια Βρετανούς.
Νωρίτερα, χτες, ανακοινώθηκε στη Βρετανία πως κονσόρτσιουμ της γαλλικής ενεργειακής εταιρείας EDF με Κινέζους επενδυτές, θα κατασκευάσει το πρώτο (μετά από μία 20ετία) πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό εργοστάσιο, με δύο αντιδραστήρες και διάρκεια ζωής 60 χρόνια.
Το εργοστάσιο αναμένεται να λειτουργήσει το 2023, με στόχο να μειώσει ετησίως τις εκπομπές αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου κατά 9.000.000 τόνους διοξειδίου του άνθρακα, να δημιουργήσει 25.000 θέσεις εργασίας και να μειώσει μακροπρόθεσμα τις τιμές της Ενέργειας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ