12 Οκτ 2013

Θέλουν υποταγή...

Θέλουν υποταγή...
Η προσπάθεια ταύτισης των εργατικών - λαϊκών αγώνων με την εγκληματική ναζιστική δράση στο πλαίσιο της θεωρίας των δύο άκρων συνεχίζεται, όπως φαίνεται από τη χτεσινή ομιλία του πρωθυπουργού. Γίνεται, μάλιστα, προσπάθεια να χρεωθούν στο εργατικό - λαϊκό κίνημα καραμπινάτες προβοκάτσιες, όπως αυτή στη «Μαρφίν» ή η δράση παρακρατικών ομάδων που δρώντας με στρατιωτικό τρόπο έβαζαν φωτιές σε κτίρια το Δεκέμβρη του 2008 και το Φλεβάρη του 2012, που συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ τον Οκτώβρη του 2011. Η δράση της Χρυσής Αυγής και οι προβοκάτσιες είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος που λέγεται προσπάθεια χτυπήματος του εργατικού - λαϊκού κινήματος, τρομοκράτησης, εκφοβισμού κ.λπ. Αξιοποιούνται αν δεν συντονίζονται από τους ίδιους φανερούς ή κρυφούς κρατικούς μηχανισμούς. Θυμίζουμε ότι το ΚΚΕ είχε καταγγείλει ανοιχτά τη δράση μηχανισμών ίδιων με τη Χρυσή Αυγή, που σε επεισόδια στο Σύνταγμα καλούσαν σε «ντου στη Βουλή». Θυμίζουμε το ρόλο που έπαιξαν οι προβοκάτσιες των προηγούμενων χρόνων στον αποπροσανατολισμό και στα εμπόδια στην ανάπτυξη του κινήματος. Θυμίζουμε, βεβαίως, ότι τότε ορισμένοι κατάγγειλαν το ΚΚΕ ως «συστημικό» επειδή έθετε το ζήτημα της περιφρούρησης των λαϊκών κινητοποιήσεων, άποψη που σήμερα φιγουράρει στις ιστοσελίδες της Χρυσής Αυγής και σε προβοκατόρικα δημοσιεύματα που μιλάνε για «κόκκινα τάγματα εφόδου».
Το σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξηγεί πού στοχεύει η ομιλία του Σαμαρά: «Υποταγή στην αντιλαϊκή πολιτική απαιτεί ο πρωθυπουργός (...) Ο κ. Σαμαράς επικαλείται τα περί νομιμότητας με στόχο να επιβάλει τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, μαζί με τις προσπάθειές του να την εξωραΐσει, καλλιεργώντας ψεύτικες ελπίδες και προσδοκίες για ανακούφιση που θα προέλθει από τη δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος.
Καμιά αναμονή. Τώρα οργάνωση της πάλης του λαού, συμπόρευση με το ΚΚΕ, ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας για ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ