2 Νοε 2013

Το καπιταλιστικό κράτος και παρακράτος ξερνάει βία

Το καπιταλιστικό κράτος και παρακράτος ξερνάει βία

Στο στόχαστρο οι κομμουνιστές και η μαχόμενη εργατική τάξη

Η αστυνομική πλευρά της υπόθεσης της δολοφονίας των μελών της ΧΑ, αν και αποτελεί την εύληπτη για την μέση συνείδηση , πρακτική των ΜΜΕ, δεν οδηγεί πουθενά, για κάποιον που αναζητά την αλήθεια πίσω από την συγκεκριμένη δολοφονία.

Ο μόνος ασφαλής τρόπος , που οδηγεί στην όσο το δυνατόν πληρέστερη κατανόηση των όσων συμβαίνουν, είναι να παρατηρηθεί ποιος πολιτικά και κοινωνικά επωφελείται από το συγκεκριμένο γεγονός.

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο έκδηλης κοινωνικής και οικονομικής βίας με κύριο εκφραστή και γεννήτορα αυτής , το ελληνικό αστικό κράτος. Αποτέλεσμα αυτής της ολοκληρωτικής καπιταλιστικής βίας, που είναι ταξική βία, καθώς αυτήν την υπόκειται “προνομιακά” η εργατική πλειοψηφία, είναι η επικράτηση ενός εκρηκτικού πολιτικού κλίματος, που ξερνάει τον φασισμό με την μορφή της παρακρατικής βίας , που δρα συμπληρωματικά πλάι στην νόμιμη αστικά δικαιολογημένη (ταξική) βία.

Ο φασισμός, που αποτελεί έκφραση των πιο καθυστερημένων κομματιών της αστικής τάξης και ευδοκιμεί επιπλέον σε πληθώρα μικροαστικών στρωμάτων, καταφέρεται ενάντια στην συγκεκριμένη κυβερνητική έκφραση της αστικής εξουσίας, επιδιώκοντας στην επικράτηση μιας επίσης αστικής εξουσίας που θα έχει τον χαρακτήρα της πολιτικής και βιολογικής εξαφάνισης κάθε διαφορετικής φωνής που θα αντιτίθεται στην άσκηση της εξουσίας του. Φυσικά στο στόχαστρο των φασιστών βρίσκονται πρώτιστα η εργατική τάξη, αλλά και η αριστερά, ακόμη και αυτή που εκφράζεται μέσω του ΣΥΡΙΖΑ, που αποτελεί μια τυπική έκφραση αστικής σοσιαλδημοκρατίας με σαφείς αναφορές σε ένα πολιτικό και οικονομικό μοντέλο διακυβέρνησης βαθύτατα κεϋνσιανό. Δηλαδή βαθύτατα αστικό. Γεγονός αδιάφορο για τον φασισμό, καθώς αρκεί η διαφορετικότητα για να ενεργοποιηθούν τα δολοφονικά αντανακλαστικά που τον τρέφουν.

Ωστόσο καθώς ο φασισμός στην Ελλάδα, χαρακτηρίζεται από ένα κοινωνικό, πολιτικό και ιδεολογικό πρωτογονισμό, υπερέβη τα εσκαμμένα, αναγκάζοντας το νόμιμο αστικό κράτος να ¨μαζέψει” το παρακράτος. Αναγκάστηκε δηλαδή ηγεμονική μερίδα της αστικής τάξης που κατέχει την μερίδα του λέοντος στην άσκηση της πολιτικής εξουσίας, να θέσει πολιτικά και νομικά εμπόδια στην περαιτέρω μεγέθυνση, του φασισμού ο οποίος απείλησε την συγκεκριμένη κατεστημένη πολιτική και οικονομική εξουσία.

Ως εδώ ο σχεδιασμός προχωρούσε περίπου κανονικά. Ωστόσο σε περιόδους σαν αυτή που βιώνουμε η φαινομενική κανονικότητα εναλλάσσεται με ένταση, καθώς είναι αδύνατον να ελεγχθούν σε όλο τους το εύρος και την έκταση οι παρακρατικοί μηχανισμοί που ειδικά σε περιόδους κρίσης, αποκτούν έναν ικανό βαθμό αυτονομίας. Η δολοφονία των μελών της ΧΑ αποτελεί απόρροια αυτής της ανεξέλεγκτης δράσης παρακρατικών μηχανισμών, που ιστορικά ποτέ δεν δίστασαν, ούτε τώρα θα διστάσουν, να δημιουργήσουν ένα κοινωνικό και πολιτικό χάος στο οποίο θα κληθεί το νόμιμο αστικό κράτος να βάλει μια τάξη. Μια νέα , αποκρουστική, ολοκληρωτική αστική τάξη που θα επιχειρήσει να εξαφανίσει πολιτικά, κάθε διαφορετική άποψη και αντίληψη.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα, η αστική τάξη και το αστικό κράτος, θα εξαπολύσουν ευρεία επίθεση στη μαχόμενη εργατική τάξη και στην κομμουνιστική αριστερά. Ο μόνος τρόπος αντίστασης και αντίδρασης απέναντι στην μαυρίλα και στην βία του αστικού κράτους, είναι η συνέχιση των εργατικών αγώνων με τα πρόσωπα ακάλυπτα , με τα μάτια ανοικτά ώστε να ξέρουν οι διώκτες της ζωής των εργατών, ότι οι εργάτες και οι κομμουνιστές, δεν σκύβουν το βλέμμα μπροστά στο ταξικό αντίπαλο, ούτε συχνάζουν σαν τα -παρακρατικά ποντίκια- στο έρεβος της αστικής πολιτικής. Όπλο των κομμουνιστών είναι να μην κρύβουν τις προθέσεις τους και αυτό να το πράττουν κοιτώντας τον ταξικό δυνάστη και ταξικό διώκτη τους, κατευθείαν στα μάτια. Καμία αποποίηση του δικαιώματος να αγωνιζόμαστε για την ανατροπή του καπιταλισμού, καμία υπαναχώρηση από την επιλογή να βρισκόμαστε κοινωνικά και πολιτικά στην αντίπαλη όχθη από αυτή της ταξικής συναίνεσης και υποταγής στα κελεύσματα της αστικής δημοκρατίας.

Το αστικό κράτος και το παρακράτος του, που το ίδιο ιστορικά έχει δημιουργήσει, δεν πρέπει να αφεθούν να βυθίσουν την ελληνική κοινωνία στην απόλυτη σιωπή και στην απόλυτη υπακοή στον καπιταλιστικό μονόδρομο που οδηγεί στον ολιστικό εκμαυλισμό της εργατικής τάξης. Η αστική τάξη και συνοδοιπόροι της, θα χρησιμοποιήσουν το αίμα των μελών της ΧΑ, όπως χρησιμοποίησαν το αίμα του Π. Φύσσα, για να σταθεροποιήσουν την εξουσία τους και να εμπεδώσουν έναν αστικό ολοκληρωτισμό χωρίς ιστορικό προηγούμενο για την πρόσφατη ελληνική πολιτική ιστορία.

Μονόδρομος για τους κομμουνιστές, η ταξικά οργανωμένη πολιτική δράση μέσα στην κοινωνία και το εργατικό κίνημα, μαζί με την κοινωνία και το εργατικό κίνημα. Μονόδρομος για τους κομμουνιστές η αποκάλυψη της σαπίλας, της ταξικότητας και της δυσωδίας του αστικού κράτους και παρακράτους, που χρησιμοποιούν την κοινωνική τρομοκρατία, για να εμφανιστούν ως εγγυητές της κοινωνικής ομαλότητας.

Τη κοινωνική ευημερία, την κοινωνική ειρήνη μπορεί να την εγγυηθεί και να την κάνει πράξη μόνο η ίδια η εργατική τάξη, μόνο η ίδια η εργατική εξουσία που θα απελευθερώσει το σύνολο της κοινωνίας από την βία, την εκμετάλλευση, την κοινωνική εξαθλίωση και δυστυχία που ξερνάει σε κάθε του βήμα ο κόσμος του κεφαλαίου.

Αναρτήθηκε από Traverso Rossa





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ