30 Δεκ 2013

Η αιθαλομίχλη και οι πισίνες


Η αιθαλομίχλη και οι πισίνες

Κάλι Καρά
Δεν ντρέπονται. «Σοβαροφανείς και καμαρωτοί», οι τρεις υπουργοί βγήκαν δημόσια μετά την πολυσυζητημένη σύσκεψη για τα μέτρα που θα αποφάσισαν σε ό,τι αφορά την αιθαλομίχλη που πνίγει όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας και θέτει σε κίνδυνο την υγεία του λαού και ιδιαίτερα  των παιδιών.
Δεν ντρέπονται, όταν απευθύνονται σε 2 εκατομμύρια άνεργους, στο 20% των Ελλήνων που τους στέρησαν βασικά αγαθά και υπηρεσίες, στο 20,9% των παιδιών που στερούνται τα βασικά, στο 26,7% του πληθυσμού που δεν μπορεί να έχει ικανοποιητική θέρμανση και αναγκάζονται να γυρίσουν στις ξυλόσομπες για να ζεστάνουν τις φαμίλιες τους.
Δεν ντρέπονται, όταν αναλώνονται σε συστάσεις προς τις λαϊκές οικογένειες, ενώ τις εμπαίζουν με το Κοινωνικό Οικονομικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ όπου απλά θα γλιτώσουν μερικά ευρώ το μήνα και μόνο στην περίπτωση που η κατανάλωσή τους δεν θα υπερβεί τα αυστηρά χαμηλά όρια που προβλέπει η σχετική ρύθμιση ή με τα ψίχουλα του επιδόματος θέρμανσης.
Η δωρεάν παροχή ρεύματος σε ευπαθείς ομάδες τις διπλάσιες μέρες από όσες εμφανιστεί το φαινόμενο της αιθαλομίχλης πάνω από τα όρια του συναγερμού, δεν αφορά και τους πολυποίκιλους φόρους που πολλές φορές υπερβαίνουν την αξία του ρεύματος.
Υπάρχει ατομική ευθύνη για την αιθαλομίχλη, είπε ο ραδιοτηλεοπτικός αστέρας, υπουργός Υγείας Α. Γεωργιάδης, επιρρίπτοντας τις ευθύνες στα λαϊκά νοικοκυριά που προσπαθούν να ζεσταθούν με όποιο τρόπο μπορούν, απαλλάσσοντας τα κόμματα της συγκυβέρνησης και την ΕΕ που με τα συνεχή εξοντωτικά μέτρα σε βάρος του λαού τον αναγκάζουν να καταφεύγει στα μαγκάλια και στις ξυλόσομπες. 
Δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο μείωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, διότι από τη μία θα ξανάνοιγε η πόρτα για τους λαθρέμπορους και από την άλλη θα ωφελούνταν όσοι θερμαίνουν τις πισίνες τους(!), είπε ο κος Στουρνάρας.
«Για την αντιμετώπιση της αιθαλομίχλης και την ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών απαιτείται άμεσα να καταργηθούν οι αντιλαϊκοί φόροι στο πετρέλαιο θέρμανσης και να μειωθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ» επισημαίνει το ΚΚΕ. Όλα τα άλλα είναι καθρεφτάκια προς Ινδιάνους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ