8 Οκτ 2013

«Κέρβεροι» και «Πύργοι» αφήνουν ακάλυπτους τους αρχηγούς

«Κέρβεροι» και «Πύργοι» αφήνουν ακάλυπτους τους αρχηγούς
Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του ο «πυρηνάρχης» του Περάματος, Αναστάσιος Πανταζής, που φέρεται να έχει εμπλοκή στη δράση της Χρυσής Αυγής σε βάρος Αιγυπτίων ψαράδων στην Ιχθυόσκαλα, σε βάρος μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα, αλλά και στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Παράλληλα, στοιχεία που αφορούν στη δικογραφία για την κατηγορία της «εγκληματικής οργάνωσης» διέρρευσαν στον Τύπο ως μαρτυρίες τριών προστατευόμενων μαρτύρων και αφορούν 6 βουλευτές της Χρυσής Αυγής, από τους οποίους δύο δεν περιλαμβάνονται στη δικογραφία.
Οι ανακριτές έχουν ζητήσει ήδη την άρση της ασυλίας τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Πρόκειται για τους Γιώργο Γερμενή, Ευστάθιο Μπούκουρα και Γιώργο Ηλιόπουλο. Οι ανακριτές απευθύνονται στη Βουλή γιατί μετά την άσκηση ποινικής δίωξης θεωρείται ότι έχει εξαρθρωθεί η οργάνωση και επομένως δεν υφίσταται το «διαρκές» του εγκλήματος. Αρση ασυλίας για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλ. Παναγιώταρο, Ηλ. Κασιδιάρη και Χ. Αλεξόπουλο ζήτησε πρόσθετα και η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
Οι μάρτυρες
Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, ένας μάρτυρας κατέθεσε ότι «ο Π. Φύσσας ήταν στόχος της Χρυσής Αυγής στην περιοχή του Πειραιά και υπήρχε εντολή από τον βουλευτή Ι. Λαγό να τον φάνε», συμπληρώνοντας ότι «αυτό ήταν εν γνώσει του Κασιδιάρη και με έγκριση του αρχηγού Νίκου Μιχαλολιάκου». Αλλος μάρτυρας κατονομάζει ως «εκπαιδευτή», μεταξύ άλλων, και τον προφυλακισμένο «πυρηνάρχη» της ΤΟ Νίκαιας, Γιώργο Πατέλη. Δίνει ως χώρο εκπαίδευσης σκοπευτήριο στο Χαϊδάρι και μιλά για αποθήκη στον Ασπρόπυργο όπου φυλασσόταν εξοπλισμός.
Στην ίδια κατάθεση αναφέρεται η τακτική που εφάρμοζαν: «Στις πρώτες σειρές της διμοιρίας ήταν οι "Κέρβεροι", οι οποίοι ήταν για την άμυνα. Περίμεναν πάντα την επίθεση των αντιπάλων. Μόλις αυτή γινόταν έβγαιναν από τις πίσω σειρές οι "Πύργοι"».
Αλλος μάρτυρας υποστήριξε ότι βουλευτής της περιοχής «έχει άγνωστο αριθμό πιστολιών "Ζάσταβα"» και ότι «σ' ένα εγκαταλελειμμένο μοναστήρι στις αρχαίες Κλεωνές υπάρχουν κρυμμένα όπλα και τρόφιμα». Αναφερόμενος σε επίθεση στο λιμάνι της Κορίνθου σε βάρος μεταναστών, είπε ότι παριστάμενοι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ «όχι μόνο δεν έκαναν τίποτα αλλά γελούσαν». Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδιας, δήλωσε ότι «διεφθαρμένοι αστυνομικοί, μεταξύ άλλων, συνεργάζονταν με τη Χρυσή Αυγή».
Ενας προστατευόμενος μάρτυρας φέρεται να κατέθεσε πως «αυτό που μας έλεγαν στις κατηχήσεις είναι ότι ο σκοπός της Χρυσής Αυγής είναι η κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος. Χαρακτηριστικά έλεγαν ότι θα μπούμε στη Βουλή με τανκς».
Τους είχαν καλέσει όλους
Ελεύθερος αφέθηκε ο απόστρατος αξιωματικός που κατέθεσε την Παρασκευή στον ανακριτή. Από τις καταγραφές τηλεφωνικών κλήσεων, προκύπτει ότι μίλησε με τον Γ. Ρουπακιά, 12 λεπτά πριν το φόνο και 3 λεπτά μετά από αυτόν. Για τη βραδιά της δολοφονίας, υποστήριξε στην απολογία του ότι υπήρξε μαζικό κάλεσμα των μελών της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια μέσω κινητών τηλεφώνων. Σήμερα στον ανακριτή θα δώσει συμπληρωματική κατάθεση και ο κατηγορούμενος για τον οποίο οι αρχές εκτιμούν ότι είναι ο άνθρωπος που βρισκόταν στην ίδια καφετέρια με τον Παύλο Φύσσα και ειδοποίησε τους υπόλοιπους χρυσαυγίτες.
Ερευνα της «αντιτρομοκρατικής» έγινε το πρωί της Κυριακής στο διαμέρισμα της κόρης του Ν. Μιχαλολιάκου, Ουρανίας, στους Αμπελόκηπους και σε ένα ακόμη διαμέρισμα στο Βύρωνα. Βρέθηκε, μεταξύ άλλων, ένα πτυσσόμενο μεταλλικό μαχαίρι. Συνελήφθη ένα άτομο που δήλωσε ότι ήταν δικό του το μαχαίρι. Η Ουρανία Μιχαλολιάκου δεν προσήχθη, έδωσε, όμως, κατάθεση.
Σε σπίτι στο Βύρωνα βρέθηκαν μη λειτουργική καραμπίνα χωρίς άδεια, έξι καραμπίνες και δίκαννα με άδεια, πέντε αεροβόλα, περίστροφο μη λειτουργικό, δύο πιστόλια αερίου, 15 μαχαίρια και laptop. Οι ιδιοκτήτες του σπιτιού, που φέρονται ως μέλη της Χρυσής Αυγής, ισχυρίστηκαν ότι είναι κυνηγοί.
Η Σκορδέλη
Για μια ακόμα φορά αναβλήθηκε η δίκη της υποψήφιας βουλευτού της Χρυσής Αυγής και υπόδικης Θέμιδος Σκορδέλη (σ.σ. η δίκη είχε αναβληθεί και την προηγούμενη Παρασκευή) γιατί η κατηγορούμενη δεν παρέστη στο δικαστήριο, όπως δεν παρέστησαν και οι μάρτυρες. Κατηγορείται για πλαστογραφία, κατοχή κροτίδων και παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Σε βάρος της εκκρεμεί άλλη δίκη (22 Γενάρη 2014), όπου κατηγορείται μαζί με άλλα δύο φασιστοειδή για τη δολοφονική επίθεση εναντίον μεταναστών Αφγανών. Η δίκη αυτή αναβάλλεται... διαρκώς για πάνω από 2,5 χρόνια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ