27 Φεβ 2014

Φάε "αντισυστημικότητα" και "αντι-Μνημόνιο", κρετίνε Χρυσαυγίτη!

 Φάε "αντισυστημικότητα" και "αντι-Μνημόνιο", κρετίνε Χρυσαυγίτη!

Ο νέος πρωθυπουργός Αρσένι Γιατσένιουκ χαιρετάει ναζιστικά δίπλα στον Oleg  Tyahnybok, αρχηγό του Svoboda

Ουκρανία: Τη λήψη «αντιλαϊκών αποφάσεων» για να σωθεί η χώρα ανακοίνωσε ο νέος πρωθυπουργός

Το ουκρανικό κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα ομόφωνα το διορισμό στη θέση του πρωθυπουργού της μεταβατικής κυβέρνησης της χώρας το φιλοευρωπαίο Αρσένι Γιατσένιουκ. Η απόφαση αυτή ήρθε μετά το σόου δήθεν «συμμετοχικής δημοκρατίας», που στήθηκε την Τετάρτη στην πλατεία Μαϊντάν.

Ο 39χρονος Γιατσένιουκ, μέλος του Κόμματος «Πατρίδα» της Γιούλια Τιμοσένκο και εκλεκτός των ΗΠΑ (αυτόν είχε επαινέσει η Αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών Βικτόρια Νούλαντ όταν είχε πει τα... «γαλλικά» της για την ΕΕ), τέθηκε επικεφαλής της κυβέρνησης εθνικής ενότητας, η οποία θα κυβερνήσει τη χώρα μέχρι τη διεξαγωγή προεδρικών εκλογών στις 25 Μάη.

Η κυβέρνηση συνολικά είναι προϊόν συνεργασίας όλων των αστικών κομμάτων, συμπεριλαμβανομένων και των εθνικιστικών - φασιστικών («Ελευθερία» και «Δεξιός Τομέας»), που αποτέλεσαν την ομάδα κρούσης στις συγκρούσεις των προηγούμενων ημερών και συνεχίζουν να προκαλούν πάνοπλοι στους δρόμους.

Ήδη, στην πρώτη του ομιλία στη Βουλή, μετά την απόφαση έδωσε το στίγμα της διακυβέρνησής του: «Η χώρα μας είναι στο χείλος της οικονομικής και πολιτικής κατάρρευσης», δήλωσε ο Γιατσένιουκ, προειδοποιώντας ότι η Ουκρανία αντιμετωπίζει απειλές της εδαφικής της ακεραιότητας, ενώ δεσμεύθηκε να συνεχίσει την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της χώρας. Ο ίδιος, μιλώντας στο κοινοβούλιο, ομολόγησε κυνικά ότι η νέα κυβέρνηση της Ουκρανίας θα πρέπει να λάβει αντιλαϊκές αποφάσεις ώστε να ξεπεράσει η χώρα την οικονομική κρίση. «Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να βγούμε (από την οικονομική κρίση) από το να λάβουμε εξαιρετικά μη δημοφιλείς αποφάσεις», προειδοποίησε. Εξάλλου, υπογράμμισε ότι μια συμφωνία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι ζωτικής σημασίας για τη σταθεροποίηση της Γρίβνα, του ουκρανικού νομίσματος.

Παράλληλα, ο Γιατσένιουκ κάλεσε τη Ρωσία να συνεργαστεί με την Ουκρανία μετά την αποπομπή του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ