20 Φεβ 2014

Μαζί φαρμακοβιομήχανοι ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, Αυτόνομη Παρέμβαση σε συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιατρικών Επισκεπτών

 Μαζί φαρμακοβιομήχανοι ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, Αυτόνομη Παρέμβαση σε συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιατρικών Επισκεπτών

Σας έλειψα;
Μαζί φαρμακοβιομήχανοι ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, Αυτόνομη Παρέμβαση σε συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιατρικών Επισκεπτών

Συνέδριο και ημερίδα με καλεσμένους ομιλητές εκπροσώπους όλων των εργοδοτικών οργανώσεων διεξάγει η πλειοψηφία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιατρικών Επισκεπτών (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, Αυτόνομη Παρέμβαση). Το συνέδριο ξεκινάει την Παρασκευή και ολοκληρώνεται την Κυριακή.

Ανάμεσα σε άλλους εισηγητές στην ημερίδα - στα πλαίσια του συνεδρίου - με θέμα «Η αλήθεια για τα γενόσημα. Μύθοι και πραγματικότητα. Το επώνυμο γενόσημο είναι η λύση;» είναι ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδας, ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας.


Η Αγωνιστική Συνεργασία Ιατρικών Επισκεπτών (ΑΣΙΕΠ) καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου «να καταδικάσουν ανάλογα όλες εκείνες τις δυνάμεις που στέκονται πρόθυμοι συνομιλητές των εργοδοτών την ώρα που ο κλάδος τσακίζεται» και τους συνέδρους να δώσουν «ταξικό προσανατολισμό στην ομοσπονδία ενάντια στην επίθεση της εργοδοσίας ελληνικής και πολυεθνικής. Τόσα χρόνια πληρώναμε τα κέρδη τους, να μην πληρώσουμε και τις ζημιές τους».

Στη διακήρυξή της αναφέρει:

«Η διοίκηση της ΠΟΙΕ σιώπησε εκκωφαντικά στις απολύσεις, στις μειώσεις μισθών, στις ελαστικές μορφές εργασίας, στους ενοικιαζόμενους εργαζόμενους, την απασχόληση στον κλάδο χωρίς ένταξη στο ΤΕΑΥΦΕ. Μοναδική της μέριμνα υπήρξε ανέκαθεν η μετατροπή του ταμείου σε ΝΠΙΔ - επαγγελματικό ταμείο με τα προβλήματα που αυτή συνεπάγεται και καθημερινά αποκαλύπτονται. Είναι μάλιστα ακριβώς οι ίδιοι άνθρωποι, αλλά και εκείνοι που τόσα χρόνια τους στηρίζουν με την ανοχή τους, που διέσπασαν την ταξική ομοσπονδία εργαζομένων στο φάρμακο με την λογική πως οι ιατρικοί επισκέπτες είναι κάτι ξεχωριστό από τους υπόλοιπους εργαζόμενους στον κλάδο αλλά τώρα για να εξυπηρετήσουν τους κομματικούς και προσωπικούς σκοπούς τους προσπαθούν να παγιδέψουν τους φαρμακοϋπαλλήλους.

Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που παρέδωσαν ακόμα και την φιέστα που ονόμασαν "συνδιάσκεψη για το φάρμακο" στο καπέλωμα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Ο αγώνας μας είναι κοινός με τους εργάτες και τους εργαζόμενους όλων των κλάδων. Δεν είμαστε πιόνια στον ανταγωνισμό μεταξύ ελληνικών και ξένων πολυεθνικών του φαρμάκου, αλλά σκληρά εργαζόμενοι που έχουν κοινά προβλήματα με τους εργαζόμενους όλων των κλάδων. Να σταθούμε μαζί τους στην ολομέτωπη επίθεση των μονοπωλίων. Να αγωνιστούμε για να απαλλαγεί ο λαός μας από τα δεσμά της ΕΕ, με διαγραφή των χρεών της αστικής τάξης που προσπαθούν να φορτώσουν στις πλάτες μας και να κάνουμε πέρα αυτούς που με υποκρισία μιλούν για "απεχθές" και "μη απεχθές" μέρος του.

Απευθύνουμε λοιπόν, στους συνέδρους εκείνους που συμφωνούν με τις εκτιμήσεις και το πλαίσιο διεκδίκησης που θέτουμε, κάλεσμα για συμπόρευση με την Αγωνιστική Συνεργασία Ιατρικών Επισκεπτών, που για εμάς αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ταξική κατεύθυνση της ομοσπονδίας, τη χάραξη εντελώς διαφορετικής, από τη μέχρι τώρα, πορείας κόντρα στην υποταγή και τους συμβιβασμούς που πάντα αποβαίνουν εις βάρος μας, για:

- Να γίνει η μάχη της σύμβασης υπόθεση όλων των συναδέλφων, σε κάθε χώρο δουλειάς, μιας σύμβασης που θα εξασφαλίζει δουλειά με δικαιώματα και θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας.
- Την κατάργηση του δουλεμπορίου των ενοικιαζόμενων εργαζόμενων.
- Να αντιπαλέψουμε τις απολύσεις και τις μειώσεις μισθών.
- Να αποτρέψουμε να καταλήξει η υγεία πανάκριβο εμπόρευμα, το φάρμακο είδος πολυτελείας.
- Να μη κλείσει καμία μονάδα ΕΟΠΥΥ.
- Την ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος, για μια ΓΣΕΕ των εργατών, όχι των εργοδοτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ