15 Μαρ 2014

Αθλιότητες αστικών ΜΜΕ

 Αθλιότητες αστικών ΜΜΕ


Τέτοιοι είναι . Άθλιοι και ψεύτες σαν τη δημοκρατία τους. Δεν μας παραξενεύει το γεγονός ότι μεταφέρουν ειδησεογραφικά  από την Ουκρανία ότι  θέλουν και   τους συμφέρει. Και όταν η πραγματικότητα δεν είναι στα μέτρα τους, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα. Κάνουν τους υπολογισμούς τους οι άνθρωποι γι΄αυτό είναι ανελέητοι. Σου λέει, πόσοι καταλαβαίνουν Ουκρανικά ή Ρώσικα; Πόσοι διαβάζουν Ριζοσπάστη; Πόσοι βλέπουν τις ειδήσεις μας; Κάνουν λογαριασμό και..ορμάνε. Προσπαθούν  με αθλιότητες και ψέματα να καλύψουν τη γύμνια του σάπιου συστήματος τους. Αφού έριξαν τόνους λάσπη,είπαν και λένε απίστευτα ψέματα για το Σοσιαλισμό που έζησαν οι λαοί της ΕΣΣΔ, προσπαθούν να κρύψουν από το λαό την όλο και μεγαλύτερη νοσταλγία των λαών που έζησαν το σοσιαλισμό και τα συμπεράσματα που βγαίνουν σιγά σιγά. Άδικος κόπος , άθλιοι! Άδικος!
Διαβάστε το κομμάτι από το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ.

Ψευτορεπορτάζ
Κατά τη διαδικασία της επιλογής της ιμπεριαλιστικής δύναμης που θα ξεσκίσει τις σάρκες του λαού της Ουκρανίας, τα ντόπια αστικά Μέσα Ενημέρωσης προσπαθούν να δημιουργήσουν την αίσθηση ότι το μέλλον των Ουκρανών εξαρτάται από το αν θα πάνε με τη «Δύση» ή με τη Ρωσία. Σε αυτά ακριβώς τα πλαίσια οι ανταποκριτές τους από τη Μόσχα τάσσονται ανοιχτά με τη Ρωσία, ενώ όλες τις τελευταίες μέρες «κεντούν» οι απεσταλμένοι τους από την Αθήνα, που παπαγαλίζουν τις θέσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ.
Εκεί όμως που όλοι τους είναι άτεγκτοι, εκεί που κανείς δεν έχει δεύτερη κουβέντα, εκεί που όλα τα τσιράκια των ιμπεριαλιστών ακολουθούν ενιαία και απόλυτα ομοιόμορφη γραμμή είναι η αμαύρωση και η κατασυκοφάντηση του σοσιαλισμού. Σε αυτά τα πλαίσια αποσιωπούν και πνίγουν κάθε μαρτυρία υπέρ του σοσιαλισμού, ενώ δεν διστάζουν να διαστρεβλώσουν και τα όσα λένε ακόμα και οι πολίτες στους οποίους προσφεύγουν για να κάνουν υποτίθεται ρεπορτάζ.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ...«ρεπορτάζ δρόμου», που παρουσίασε ο ΑΝΤΕΝΝΑ το περασμένο Σάββατο το βράδυ. Εκεί ανάμεσα σε άλλους, οι δηλώσεις των οποίων παρουσιάστηκαν από το κανάλι φύρδην μίγδην, ένας νέος εξηγούσε ότι ...αλλού βρίσκεται το πρόβλημα.
Είπε ο άνθρωπος αυτολεξεί: «Στην οικονομία υπάρχει κρίση και δεν υπάρχουν καθόλου δουλειές. Και αυτό δεν συμβαίνει για πρώτη χρονιά. Εδώ και 23 χρόνια είναι έτσι η κατάσταση. Με το που διαλύθηκε η Σοβιετική Ενωση, στην πραγματικότητα δεν υπάρχει δουλειά».
Και αυτοί οι άθλιοι εμφάνισαν την εξής «μετάφραση»: «Με την κατάσταση που δημιουργήθηκε τώρα δεν έχω καθόλου δουλειά και δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Μετά το δημοψήφισμα ελπίζω σε κάτι καλύτερο, αλλά δεν το βλέπω»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ