26 Μαρ 2014

Συμφωνία για νέα ΕΓΣΣΕ σε εξευτελιστικά επίπεδα

 Συμφωνία για νέα ΕΓΣΣΕ σε εξευτελιστικά επίπεδα

Σε συμφωνία κατέληξαν εργοδότες και πλειοψηφία της ΓΣΕΕ για υπογραφή της νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με την οποία νομιμοποιείται για ένα επιπλέον χρόνο η αντεργατική παρέμβαση της κυβέρνησης που καταργούσε την ΕΓΣΣΕ και στραγγάλιζε τους κατώτερους μισθούς και ημερομισθίων στα σημερινά εξευτελιστικά επίπεδα.

Το ΠΑΜΕ από την πρώτη συνάντηση είχε επισημάνει ότι οι κυβερνήσεις, η τρόικα και η ΕΕ είναι οι εκπρόσωποι των εργοδοτών. Είναι οι μηχανισμοί τους που σχεδιάζουν και υλοποιούν τους όρους που θα διαμορφώνουν πιο φτηνό τον εργαζόμενο, πιο υψηλό το βαθμό της εκμετάλλευσης. Ούτε λίγο ούτε πολύ οι συνεταίροι ζητάνε από τους εργαζόμενους να σκύψουν το κεφάλι, να αποδεχτούν ότι τα συμφέροντά τους είναι κοινά με τα συμφέροντα των εργοδοτών, να αποδεχτούν να βάλουν και άλλη πλάτη για τα κέρδη των επιχειρηματιών για να πάρουν και εκείνοι ένα ψίχουλο.

Το ΠΑΜΕ καλεί Ομοσπονδίες, Συνδικάτα και τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση της υπογραφής Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στα δικά τους χέρια. Να οργανώσουν την πάλη σε κάθε χώρο δουλειάς, να σχεδιάσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα για διεκδίκηση υπογραφής ΕΓΣΣΕ και Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, να βάλουν εμπόδια στην προσπάθεια των ΕΕ, εργοδοσίας και κυβέρνησης για κατάργηση των τριετιών, την απαγόρευση της απεργίας και την επαναφορά του «λοκ άουτ».

Πηγή: 902.gr
Δημοσίευση: Τετ, 26/03/2014 - 14:38
Τελευταία Ενημέρωση: Τετ, 26/03/2014 - 15:32


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ