6 Μαρ 2014

Ποιος βρίσκεται πίσω από την παγκόσμια εκστρατεία αλλαγής καθεστώτων; ΜΚΟ με την στήριξη της Wall Street και της Αμερικανικής Κατασκοπείας (Ι)

 Ποιος βρίσκεται πίσω από την παγκόσμια εκστρατεία αλλαγής καθεστώτων; ΜΚΟ με την στήριξη της Wall Street και της Αμερικανικής Κατασκοπείας (Ι)

"Sdrja Popovic, εκπαιδευτής επαναστάσεων"
Ποιος βρίσκεται πίσω από την παγκόσμια εκστρατεία αλλαγής καθεστώτων; ΜΚΟ με την στήριξη της Wall Street και της Αμερικανικής Κατασκοπείας
Αποκάλυψη: Παγκόσμια γνωστός ακτιβιστής συνεργάστηκε με την Εταιρεία Κατασκοπείας Stratfor
των Carl Gibson και Steve Horn
Μτφρ.: Lenin Reloaded

Ο Σέρβος Srdja Popovic είναι γνωστός σε πολλούς ως ηγετικής σημασίας αρχιτέκτονας της αλλαγής καθεστώτων στην Ανατολική Ευρώπη και αλλού από τα τέλη του 1990, καθώς ήταν ένας από τους συνιδρυτές του Otpor!, της επιχορηγούμενης από τις ΗΠΑ Σερβικής Ακτιβιστικής Ομάδας που ανέτρεψε τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς το 2000.

Λιγότερο γνωστή είναι μια αποκλειστική έρευνα του Occupy.com η οποία αποκαλύπτει ότι ο Popovic και η διάδοχη οργάνωση του Otpor!, η CANVAS [Κέντρο για την Εφαρμοσμένη Μη Βίαιη Δράση και Στρατηγικές] έχουν κρατήσει στενές επαφές με αξιωματούχο της Goldman Sachs και με την ιδιωτική εταιρεία πληροφοριών Stratfor (Strategic Forecasting, Inc.), όπως επίσης και με την Αμερικανική κυβέρνηση. Η σύζυγος του Popovic εργάστηκε επίσης στη Stratfor για ένα χρόνο.

Αντικυβερνητική διαδήλωση της χρηματοδοτούμενης από το National Endowment for Democracy Otpor!, Σερβία.

Οι αποκαλύψεις αυτές έρχονται μετά από χιλιάδες νέα email που αποκάλυψαν τα “Global Intelligence Files” του Wikileaks. Τα email αποκαλύπτουν πως ο Popovic συνεργάστηκε στενά με τη Stratfor, μια ιδιωτική εταιρεία με έδρα το Ώστεν του Τέξας, η οποία συγκεντρώνει πληροφορίες χρήσιμες για την κατασκοπεία σχετικά με τα γεωπολιτικά γεγονότα, καθώς και ακτιβιστές χρήσιμους για πελάτες που περιλαμβάνουν από το American Petroleum Institute και την Archer Daniels Midland μέχρι την Dow Chemical, την Duke Energy, τη Northrop Grumman, την Intel και την Coca-Cola.
Γκραφίτι της Otpor!, Σερβία

Αναφερόμενος στα email με τον κωδικό “SR501,” ο Popovic προσεγγίστηκε αρχικά από τη Stratfor το 2007, για να δώσει διάλεξη στα γραφεία της εταιρείας για γεγονότα που αφορούσαν την Ανατολική Ευρώπη, όπως κατέθεσε πηγή της Στράτφορ που ζήτησε να παραμείνει ανώνυμη στο ρεπορτάζ αυτό.

Σε ένα από τα email, ο Popovic μεταβίβασε πληροφορίες σχετικά με ακτιβιστές που βλάφτηκαν ή σκοτώθηκαν από την εξοπλισμένη από τις ΗΠΑ κυβέρνηση του Μπαχρέιν, τις οποίες πήρε από το Κέντρο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Μπαχρέιν κατά τη διάρκεια της καταστολής ενάντια σε φιλοδημοκρατικούς ακτιβιστές του Μπαχρέιν το Φθινόπωρο του 2011. Ο Popovic έγραψε επίσης επιχειρησιακό σχέδιο για την Stratfor, για το πώς μπορεί να ανατραπεί ο αποθανών πλέον πρόεδρος της Βενεζουέλα Ούγκο Τσάβεζ, τον Σεπτέμβρη του 2010.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ