3 Απρ 2014

Κατά μικροαστών

Κατά μικροαστών

1. Ο μικροαστός δεν μπορεί να μετατρέψει το κενό του σε δημιουργική αγωνία για το καλό. Ακόμα κι αν του επέτρεπαν να κάνει θαύματα, όπως εκείνο στον εν Κανά γάμο, θα διάλεγε να κάνει το κρασί νερό!
2. Κάθε του κίνηση γεννά και μια φούσκα, όπως εκείνη των «αγανακτισμένων», που τον έριξε πιο βαθιά στον καναπέ ή εκείνη που τον συντόνισε με τους χρυσαυγίτες και τόνωσε τις ορέξεις του. Το μέλλον του; Μέσω υπνωτισμού ταχεία απελευθέρωση, δίχως να έχει ευθύνη για οτιδήποτε.
3. Προσώρας ούτε οι άγιοι τον βοηθούν, ούτε οι λιτανείες στις εκκλησίες. Οσο για τον διάβολο, και μόνο που βλέπει τον μικροαστό βαριέται.
4. Δύσπιστος και ατομιστής, είναι μια σκιά που στερείται συνείδησης και ως εκ τούτου και προσωπικότητας. Γι' αυτό το χέρι του ψηφίζει με άνεση Χρυσή Αυγή.
5. Συμβιβασμένος διά βίου μέσα σε σφάλματα και αυταπάτες, κενός και δόλιος, ταπεινώνει καθετί στο πέρασμά του. Ετσι καταντά μια ανεξέλεγκτη μηχανή που το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να μας ισοπεδώνει. Από τη μηχανή αυτή διασύρθηκαν γενιές ολόκληρες, αγώνες, κυρίως η ιστορία μας.
6. Η υποκρισία είναι ο τρόπος ζωής, η καθημερινή άσκηση του μικροαστού, που ανθίζει κυρίως σε εποχές λανθάνοντος φασισμού, όπως οι δικές μας σήμερα.
7. Ο μικροαστισμός θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί ως η μεταδοτική θανατηφόρα ασθένεια της εποχής. Μόνο με την πανούκλα και τη χολέρα μπορεί να συγκριθεί. Θα έπρεπε σε κάθε γειτονιά να βάζουν σε καραντίνα όλους τους μικροαστούς ακροδεξιούς χρυσαυγίτες που επιθυμούν διακαώς να μας κολλήσουν την επάρατη νόσο.
8. Ο ιερέας των μικροαστών μιλάει με το στόμα του Χριστού τη στιγμή που μοιράζει φίδια. Σήμερα, εξαιτίας των χρυσαυγιτών, ο ιερέας είναι στη μόδα. Αυτό ακριβώς χρειαζόταν ο μικροαστός: Μια ψευτοθρησκεία που θα τον πείσει ότι έτσι μόνο θα φτάσει στον θεό - όχι μέσα από προσευχές, αλλά από αγριότητες.
9. Είναι γνωστή η χαρά των μικροαστών: Απολαμβάνουν να διασύρονται δημοσίως όλοι ανεξαιρέτως. Οταν οι χρυσαυγίτες εγκαινίασαν την τηλεοπτική ασχημοσύνη τους εναντίον των γυναικών, οι απανταχού μικροαστοί ένιωσαν πως ήρθε η ώρα τους. Ο ρόλος τους είναι να εκπληρώνουν τις επιθυμίες των χρυσαυγιτών. Εχουν αποφασίσει πως μόνο αυτοί δικαιούνται να ζουν εδώ και επιθυμούν να βασιλεύσουν πάνω μας.
10. Ρητός και κατηγορηματικός. Αν δεν καταστρέψουμε τον μικροαστισμό μέσα στην έδρα του, θα συνεχίσουμε να είμαστε φαντασιόπληκτοι και θα τρεφόμαστε από τις αυταπάτες μας. Πρέπει ν' αφήσουμε κατά μέρος τις βαθυστόχαστες αναλύσεις γύρω απ' αυτό το φαινόμενο, γιατί δεν αξίζει να βάζουμε σε δοκιμασία τον ανθρωπισμό μας. Χρειάζεται δράση ενιαία και αδιαίρετη με σκοπό τη μόνιμη υπονόμευση του μικροαστισμού σε όλες του τις εκφάνσεις. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Κάθε πολίτης να γίνει λαγωνικό στο χώρο του - γιατί δεν υπάρχει χώρος που να μην έχει προσβληθεί απ' αυτό τον ιό. Δεν πρόκειται για παρεξήγηση που μπορεί κάποτε να λυθεί. Πρέπει ν' αξιοποιήσουμε το μίσος μας με τον πιο δραστικό τρόπο, να τον κάνουμε κανόνα. Από τον κανόνα δεν εξαιρούνται οι ευσεβιστές, οι διανοούμενοι που είναι εξαρτημένοι από το κράτος και οι λεγόμενοι σιωπηλοί άνθρωποι που καταπίνουν τα πάντα αρκεί να ζήσουν.
11. Ο μορφωμένος πίθηκος είναι το σύμβολο των σύγχρονων μικροαστών. Παραμυθιάζονται, οι ηλίθιοι, ότι αποτελούν δυναστεία, αρνούμενοι κάθε ιστορικότητα, και δεν καταλαβαίνουν πως η επιτυχία τους είναι πρόσκαιρη και οφείλεται σε μια σειρά τυχαία γεγονότα. Είμαι σίγουρος πως οι μικροαστοί και οι χρυσαυγίτες προέρχονται από νομαδικά φύλλα, γι' αυτό και εκστασιάζονται με τις έννοιες του καθαρού αίματος και της ανώτερης φυλής.

ΤουΓιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ