4 Απρ 2014

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΕΛΗΣ Τα προβλήματα των ξενοδοχοϋπαλλήλων επιβεβαιώνουν τι σημαίνει καπιταλιστική ανάπτυξη

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΕΛΗΣ
Τα προβλήματα των ξενοδοχοϋπαλλήλων επιβεβαιώνουν τι σημαίνει καπιταλιστική ανάπτυξη
Με εργαζόμενους σε ξενοδοχεία συνομίλησε χτες ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης


Η κατάσταση στον κλάδο, τα προβλήματα που βιώνουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι με την ανεργία, τα εξαντλητικά ωράρια και την απλήρωτη δουλειά, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης με τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία «Ηλέκτρα Παλλάς» και «Μακεδονία Παλλάς», όπου περιόδευσε χτες κλιμάκιο υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης», με επικεφαλής τον Γιάννη Δελή, υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης.
Ο Γ. Δελής κάλεσε τους ξενοδοχοϋπαλλήλους να ενισχύσουν στις τοπικές και περιφερειακές εκλογές τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ, τους υποψηφίους της «Λαϊκής Συσπείρωσης», να δυναμώσει τη φωνή που υπερασπίζεται τα συμφέροντά τους μέσα στα Δημοτικά Συμβούλια. Παράλληλα, τους κάλεσε να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της επιτυχίας της απεργίας στις 9 Απρίλη, να συστρατευτούν με το ΠΑΜΕ για τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών τους.
Σε δήλωσή του, μετά το τέλος της περιοδείας σημείωσε:
«Παρά την υψηλή αύξηση της τουριστικής κίνησης την περασμένη χρονιά, τόσο σε αριθμό τουριστών, όσο και σε έσοδα και παρά τις ευοίωνες προβλέψεις για το τουριστικό κεφάλαιο για τη φετινή χρονιά, η πραγματικότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι όλο και χειροτερεύει. Σε όλο και λιγότερα ξενοδοχεία πλέον εφαρμόζεται έστω και η μειωμένη κατά 15% κλαδική σύμβαση, ενώ διευρύνονται οι ατομικές και επιχειρησιακές συμβάσεις με χαμηλότερα μεροκάματα και δικαιώματα. Απολύονται, επίσης, εργαζόμενοι που διατηρούν κάποια εναπομείναντα δικαιώματα και στη θέση τους προσλαμβάνονται νέοι από διάφορα προγράμματα ως φτηνό ευέλικτο εργατικό δυναμικό.
Γι' αυτήν την κατάσταση, έχει ευθύνη και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρης. Οι πανηγυρισμοί του όλο το προηγούμενο διάστημα για τη μετατροπή της Θεσσαλονίκης σε τουριστικό πυλώνα δεν έφεραν καμιά βελτίωση στη ζωή των εργαζομένων στον κλάδο.
Επιβεβαιώνεται και από αυτό το παράδειγμα η εκτίμηση του ΚΚΕ ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη θα πατήσει πάνω στα συντρίμμια των εργασιακών δικαιωμάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ