10 Ιουν 2014

Θρησκευτικές "ευαισθησίες" του ΣΥΡΙΖΑ

 Θρησκευτικές "ευαισθησίες" του ΣΥΡΙΖΑ

Του Γ. Γ.

Αναγνώστης μας έστειλε μαιηλ και ζητάει να σχολιάσουμε αυτό που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα «Αγιορείτικο Βήμα» και έχει να κάνει με την επιστολή που έστειλε ο βουλευτής του Σύριζα Γιάννης Αμανατίδης ο οποίος είναι και υπεύθυνος Κ.Ο. για τα Θρησκεύματα, σε έναν ηγούμενο ενός μοναστηριού του «αγίου» όρους και με την οποία εκφράζει τα συλλυπητήρια του κόμματος του γιατί πέθανε ένας καλόγερος.

Αναλυτικά η επιστολή που έστειλε αναφέρει:
«Πανοσιολογιώτατε, 
Δεχθείτε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια για την εκδημία του μακαριστού Γέροντα Μωυσή Αγιορείτη, ο οποίος κοσμούσε τις τάξεις της σεβάσμιας αδελφότητάς σας ως Γέροντας της Καλύβης Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου της Ι. Σκήτης Αγίου Παντελεήμονος. 
Ο μακαριστός υπήρξε συνεχιστής της μακράς παράδοσης των Αθωνιτών λογίων, που με τη γραπτή και προφορική μαρτυρία τους μετέφεραν στον κόσμο όψεις της αγιορείτικης πνευματικότητας και βοήθησαν στη γνωριμία με την Αγιώνυμη Πολιτεία.
Θα παραμείνει στη μνήμη μας χάρη στο πλούσιο συγγραφικό και κηρυγματικό έργο του. 
Mε σεβασμό και εκτίμηση
Αμανατίδης Γιάννης,
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Α΄ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ -Υπεύθυνος Κ.Ο. για τα Θρησκεύματα
Λυκόπουλος Μάκης, Υπεύθυνος Θεματικής Θρησκευμάτων».
Πραγματικά, τώρα τι μπορεί να σχολιάσουμε στα σοβαρά; Εδώ καθημερινά πεθαίνουν τόσοι αγωνιστές που έχουν δώσει την ζωή τους για να απαλλαγούμε απ’ την βαρβαρότητα του καπιταλισμού. Τέτοια «ευαισθησία» από τον Σύριζα δεν είδαμε.

Tα παραπάνω από το "βαθύ κόκκκινο". Εμείς με την σειρά μας θα υπενθυμίσουμε:
  • «ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ ΣΤΟ "ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ'': ΠΩΣ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ -ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΥΜΒΑΔΙΖΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ...», έτσι τιτλοφορείται η συνέντευξη που έδωσε η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής, επικεφαλής του συνδυασμού του ΣΥΡΙΖΑ «Δύναμη Ζωής» στην ιστοσελίδα «Αγιορείτικο Βήμα».
Το στέλεχος του Σύριζα κάνει αναφορά στην «αναντικατάστατη προσφορά του Αγίου Ορους ανά τους αιώνες», και στις προοπτικές στήριξης του από το κράτος και την Ευρωπαϊκή Ένωση, …. (από το ίδιο ιστολόγιο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ