26 Ιουλ 2014

Σφαγή διαρκείας από τους Ισραηλινούς

Σφαγή διαρκείας από τους Ισραηλινούς
Ιμπεριαλιστικές πιέσεις για εκεχειρία ...για τα μάτια του κόσμου



Η γενοκτονία στην Γάζα δεν έχει τέλος
ΓΑΖΑ.-- Το αίμα συνεχίζει να ρέει καθημερινά στη μαρτυρική Γάζα, από τη φονική επιδρομή του ισραηλινού στρατού με κάθε μέσο εναντίον αμάχων. Οι νεκροί αυξάνουν ώρα με την ώρα (ήδη οι καταμετρημένοι νεκροί ως χτες το βράδυ έφταναν τους 820 με γύρω στα 200 να είναι παιδιά) και οι τραυματίες προσεγγίζουν τις 5.000. Την ίδια ώρα, υποτίθεται, οι ιμπεριαλιστές, με πρώτο τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Τζον Κέρι, προωθούν ένα νέο σχέδιο για κατάπαυση του πυρός για μια βδομάδα για «ανθρωπιστικούς λόγους», ενώ ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί όπως η ΕΕ, που στηρίζουν παντοιοτρόπως το Ισραήλ, δήθεν ευαίσθητοι, ζήτησαν χτες να «διεξαχθεί έρευνα για το επεισόδιο με την οβίδα που χτύπησε το σχολείο του ΟΗΕ». Μάλιστα, στη γνωστή λογική των ίσων αποστάσεων, κάλεσε «όλα τα μέρη να σεβαστούν το απαραβίαστο και την ακεραιότητα της UNRWA» και να «προχωρήσουν σε κατάπαυση του πυρός».
Συναντήσεις και παζάρια
Το ισραηλινό Συμβούλιο Ασφαλείας συζήτησε χτες την πρόταση του Κέρι, για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, που περιλαμβάνει μιας εβδομάδας προσωρινή κατάπαυση του πυρός, με τα ισραηλινά στρατεύματα να αποχωρούν μερικώς από τη Λωρίδα της Γάζας, ώστε να παρασχεθεί ανθρωπιστική βοήθεια και να υπάρξει αποκατάσταση υποδομών στη Γάζα. Επίσης περιλαμβάνεται κάλεσμα για έναρξη διαπραγματεύσεων για μια πιο μόνιμη διευθέτηση της κρίσης, με αιγυπτιακή διαμεσολάβηση, όπου στις συνομιλίες θα πάρει μέρος και η Παλαιστινιακή Αρχή και οι ΗΠΑ, ο ΟΗΕ και η ΕΕ θα δώσουν εγγυήσεις.
Ο Κέρι μίλησε την Πέμπτη τηλεφωνικά με διεθνείς αξιωματούχους, οι οποίοι μπορούν να ασκήσουν πιέσεις στη «Χαμάς», και ιδιαίτερα στον ηγέτη της Χαλέντ Μεσάλ, γράφει η ισραηλινή «Χααρέτζ». Στους αξιωματούχους περιλαμβάνονται ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ, Χαλέντ Μπιν Μοχάμεντ αλ- Ατίγιαχ, ο οποίος είναι σε επαφή με τον Μεσάλ, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, και οι υπουργοί Εξωτερικών της Αιγύπτου Σαμέχ Σουκρί και της Ιορδανίας Μάσερ Γιουντέχ. Επίσης συνομίλησε τηλεφωνικά με τους υπουργούς Εξωτερικών της Γερμανίας, της Βρετανίας και της Γαλλίας, αλλά και με την επικεφαλής της Εξωτερικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Κάθριν Αστον. Χτες ο Αμερικανός ΥΠΕΞ συνάντησε στο Κάιρο τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν και τον Αιγύπτιο υπουργό Εξωτερικών, ενώ αναμενόταν να αναχωρήσει από το Κάιρο την Παρασκευή το βράδυ και να δώσει μια συνέντευξη Τύπου.
Πάντως ο ηγέτης της «Χαμάς», Χαλέντ Μεσάλ, από το Κάταρ όπου βρίσκεται, σε συνέντευξη στο βρετανικό BBC είπε ότι η πρόταση για εκεχειρία, χωρίς να υπάρξει άμεση αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων, άρση του αποκλεισμού της Γάζας, που τη μετατρέπει στη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου με 1,8 εκατομμύρια πολιορκημένους, δεν μπορεί να αποτελέσει λύση.
Σκληρή καταστολή και στη Δυτική Οχθη
Ο ισραηλινός στρατός επιτίθεται βάναυσα και στις μαζικές διαδηλώσεις που γίνονται στη Δυτική Οχθη, για την καταγγελία των εγκλημάτων στη Γάζα. Την Πέμπτη τη νύχτα ένας 24χρονος Παλαιστίνιος έπεσε νεκρός από σφαίρα Ισραηλινού στρατιώτη κοντά στη Ραμάλα, ενώ χτες άλλοι 4 διαδηλωτές, ηλικίας 18, 22, 30 και 47 χρονών, σκοτώθηκαν από πυρά στρατιωτών και εποίκων κοντά στη Ναμπλούς. Συνολικά οι νεκροί στη Δυτική Οχθη έχουν φτάσει τους 8 τις τελευταίες 2 βδομάδες, ενώ δεκάδες είναι οι τραυματίες και οι συλληφθέντες. Ταυτόχρονα, το ΚΚ Ισραήλ εξακολουθεί να διοργανώνει κινητοποιήσεις μέσα στις ισραηλινές πόλεις.
  • Χτες είναι χαρακτηριστικό ότι ποδηλάτης από τη Μαλαισία απειλήθηκε με αποβολή από τους αγώνες της κοινοπολιτείας που γίνονται στη Γλασκώβη της Βρετανίας, επειδή στην μπλούζα του είχε το μήνυμα «Σώστε τη Γάζα». Η ...εξήγηση ήταν ότι δεν επιτρέπονται πολιτικά μηνύματα. Αν και ο αθλητής τα «δίπλωσε» και είπε ότι είχε «ανθρωπιστικά κίνητρα», το περιστατικό είναι ενδεικτικό για το πώς επιχειρείται να καλυφθεί το έγκλημα του Ισραήλ που συντελείται στη Γάζα. Πάντως χτες διαδηλώσεις στήριξης του ισραηλινού λαού έγιναν στην Ινδία, στην Ιαπωνία, στο Βέλγιο και την Ινδονησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ