17 Ιουλ 2014

Ανυπολόγιστες συνέπειες από την καταστροφή των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο

Ανυπολόγιστες συνέπειες από την καταστροφή των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο
Τις ευθύνες των ΗΠΑ - ΕΕ και της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για το νέο έγκλημα σε βάρος των λαών της περιοχής ανέδειξε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κ. Παπαδάκης



Ως την «καλύτερη δυνατή λύση» παρουσίασε ο εκπρόσωπος της ιταλικής προεδρίας της ΕΕ την επικίνδυνη επιχείρηση υδρόλυσης των χημικών που δοκιμάζεται πρώτη φορά εν πλω...
Την κατηγορηματική αντίθεση του ΚΚΕ στην υπό διεξαγωγή εν πλω καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας, σε πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ («Cape Ray»), στη Μεσόγειο, ανοιχτά της Κρήτης, εξέφρασε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης, σε τοποθέτησή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στη διάρκεια σχετικής συζήτησης. Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ τόνισε τις μεγάλες ευθύνες των ΗΠΑ, της ΕΕ και της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ που για την εξυπηρέτηση των μονοπωλίων, κρύβουν την αλήθεια και βάζουν σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των λαών σε ολόκληρη τη Μεσόγειο, υπογραμμίζοντας τα εξής:
«Η καταστροφή των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο, ανοιχτά της Κρήτης, αποτελεί επικίνδυνη ενέργεια, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τους λαούς και το περιβάλλον της περιοχής.
ΗΠΑ και ΕΕ, μετά το αιματοκύλισμα του λαού της Συρίας, για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μονοπωλίων, βάζουν σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των λαών σε ολόκληρη τη Μεσόγειο. Τόσο η Ευρωπαϊκή Ενωση όσο και η ελληνική κυβέρνηση και οι άλλες κυβερνήσεις της ΕΕ, αγνοούν προκλητικά τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες και καταγγελίες. Κρύβουν την αλήθεια.
Το ΚΚΕ, με πρωτοβουλίες και Ερωτήσεις στην Ελληνική Βουλή και στην Ευρωβουλή με επιστολή προς την ύπατη εκπρόσωπο Κ. Αστον, έχει εκφράσει την κατηγορηματική του αντίθεση.
Με πρωτοβουλία του ΚΚΕ δέκα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα της Μεσογείου με ανακοίνωσή τους κατήγγειλαν την επικίνδυνη αυτή επιχείρηση.
Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ θα συνεχίσει να συμβάλλει για την ενίσχυση της αντιμονοπωλιακής - αντικαπιταλιστικής λαϊκής πάλης, για να αποτραπεί η περιβαλλοντική καταστροφή της περιοχής της Κρήτης και γενικότερα της Μεσογείου, για την υπεράσπιση της ζωής και των δικαιωμάτων του λαού».
Σημειωτέον στη σχετική συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο οι ευρωβουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ απέφυγαν να πάρουν το λόγο και να τοποθετηθούν επί του θέματος, αν και είχαν εγγραφεί ως ομιλητές.
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της Ιταλικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της ΕΕ, υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Σ. Γκότζι, παρείχε πλήρη κάλυψη στην άκρως επικίνδυνη επιχείρηση, με επιχειρήματα όπως ότι η υδρόλυση (που δοκιμάζεται για πρώτη φορά εν πλω!) ήταν τάχα η καλύτερη δυνατή λύση και ότι λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης. Αυτά λέχθηκαν μάλιστα ενώ μια σειρά επιστημονικοί φορείς και παράγοντες έχουν προειδοποιήσει ότι σε τέτοιες καταστάσεις και διαδικασίες κανείς ποτέ δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το τι κίνδυνοι και απρόοπτα μπορεί να προκύψουν.
Ανησυχητικές πληροφορίες
Την ίδια ώρα, δημοσιεύματα διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης αναφέρουν ότι το αμερικανικό πλοίο «Cape Ray», πάνω στο οποίο πραγματοποιείται η υδρόλυση των επικίνδυνων χημικών, θα βρεθεί τις επόμενες μέρες σε απόσταση 30 ναυτικών μιλίων από τις ακτές της Κρήτης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο σήμα που απέστειλε ο κυβερνήτης του πλοίου στις αρμόδιες αρχές, εκτός από τα «τυπικά», γίνεται λόγος και για τις αντιδράσεις των κατοίκων της Κρήτης, οι οποίες όπως αναφέρεται θα «δοκιμαστούν» από την «προσέγγιση» του πλοίου στο νησί.
Το πλοίο υπολογίζεται ότι τα προηγούμενα 24ωρα έπλεε σε απόσταση 100-170 ναυτικών μιλίων δυτικά της Κρήτης. Η αλλαγή πορείας του προς το νησί προκαλεί τουλάχιστον προβληματισμό.
Το «Cape Ray» συνοδεύουν πολεμικά πλοία και υποβρύχια από τις ΗΠΑ, Γερμανία, Τουρκία, Κίνα, Γαλλία, Βρετανία και Ελλάδα (η κυβέρνηση διαμήνυε το προηγούμενο διάστημα ότι θα έστελνε υποβρύχιο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ