12 Ιουλ 2014

ΠΑΤΡΑ - ΚΥΛΛΗΝΗ - ΡΙΟ - ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ Συνθήκες γαλέρας καταγγέλλουν οι ναυτεργάτες

ΠΑΤΡΑ - ΚΥΛΛΗΝΗ - ΡΙΟ - ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
Συνθήκες γαλέρας καταγγέλλουν οι ναυτεργάτες



Τις άθλιες συνθήκες, κάτω από τις οποίες δουλεύουν οι ναυτεργάτες στα λιμάνια Πάτρας, Κυλλήνης, Ρίου και Ηγουμενίτσας, καταγγέλλουν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ, μετά τις περιοδείες που πραγματοποίησαν κλιμάκια στελεχών τους. Αναλυτικά η ανακοίνωση των σωματείων αναφέρει:
«Εφοπλιστές - κυβέρνηση - υπουργείο Ναυτιλίας, συνεχίζουν την επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων των ναυτεργατών, καταπατούν ΣΣΕ, οργιάζει η "μαύρη" ανασφάλιστη εργασία, οφείλονται δεδουλευμένες αποδοχές μηνών, συνεχείς βλάβες των πλοίων, εντατικοποίηση της εργασίας από τις μειωμένες οργανικές συνθέσεις και τα δρομολόγια με κίνδυνο την ασφάλεια ναυτεργατών - επιβαινόντων.
Αυτές οι συνθήκες καταγράφηκαν από περιοδεία που πραγματοποίησε κλιμάκιο της ΠΕΜΕΝ και του «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», στα λιμάνια Πάτρας, Κυλλήνης, Ρίου, Ηγουμενίτσας, που επικρατούν και γενικότερα. Χαρακτηριστική είναι η κατάσταση που επικρατεί στο Ε/Γ - Ο/Γ πλοίο "BRIDGE", που εκτελεί δρομολόγια Ηγουμενίτσα - Μπάρι (Ιταλία). Στα 51 μέλη του πληρώματος (8 Ελληνες, 8 από Μαυροβούνιο, 12 από Αίγυπτο, 5 από Ρουμανία, 7 από Ινδία, 3 από Σρι - Λάνκα, 4 από Αλβανία, 1 από Πακιστάν, 1 από Βοσνία-Ερζεγοβίνη, 1 από Σερβία, 1 από Μαρόκο), σε συνθήκες "Βαβέλ", δεν εφαρμόζεται καμία ΣΣΕ, δουλεύουν χωρίς κοινωνικοασφαλιστική προστασία.
Την ίδια ώρα ο ΥΕΝ αρνείται να συναντηθεί με τη συνδικαλιστική οργάνωση των ναυτεργατών και συνεχίζει την επίθεση στο σύνολο των δικαιωμάτων τους. Τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία καλούν τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους να καταδικάσουν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Καλούν επίσης την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ, άμεσα να συνεδριάσει με θέμα την οργάνωση και προετοιμασία απεργιακών κινητοποιήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ