9 Αυγ 2014

Η ουκρανική αεροπορία βομβαρδίζει τους στρατιώτες της για να μην φεύγουν στη Ρωσία


Η ουκρανική αεροπορία βομβαρδίζει τους στρατιώτες της για να μην φεύγουν στη Ρωσία
 

Η ουκρανική αεροπορία βομβαρδίζει τους στρατιώτες της για να μην φεύγουν στη Ρωσία
Όπως αναφέρουν οι μαχητές της Νοβορωσίας, χτες το βράδυ η ουκρανική αεροπορία έριξε δυνατές βόμβες στις θέσεις τω τμημάτων του στρατού της που βρέθηκαν σε αποκλεισμό των μαχητών της λαϊκής επιστράτευσης στην περιοχή του σημείου διέλευσης των συνόρων Ιζβάρινο, στην προσπάθεια να αποτρέψει την ομαδική φυγή των Ουκρανών στρατιωτών στο έδαφος της Ρωσίας.
όπτες

Όπως αναφέρουν οι αυτ μάρτυρες, αργά το βράδυ της 6ης Αυγούστου στον ουρανό πάνω από το «Κλοιό του Ιζβάρινο» εμφανίστηκαν τα ουκρανικά μαχητικά SU-24 που έφεραν στο εξωτερικό του ατράκτου μεγάλες αεροπορικές βόμβες. Οι μαχητές τη επιστράτευσης που το παρακολουθούσαν στο Σαούρ – Μογκίλα έχουν ετοιμαστεί στην απόκρουση της αεροπορικής επίθεσης, τα αεροπλάνα όμως πέρασαν αλλού και πήγαν στο έδαφος που κατέχουν τα ουκρανικά στρατεύματα.

Σε λίγο χρόνο άρχισαν να πέφτουν βόμβες και στις θέσεις του εχθρού ακούγονταν δυνατές εκρήξεις από τις οποίες έτρεμε το έδαφος σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων από τον τόπο των συμβάντων. Στον αέρα άρχισαν να εμφανίζονται σύννεφα σε μορφή μανιταριού που είναι πιο χαρακτηριστικά για πυρηνικές εκρήξεις.

Την ίδια στιγμή τους συγγενείς του κατάφερε να πάρει τηλέφωνο ένας στρατιώτης από τα υπόλοιπα της κατεστραμμένης 79ης ταξιαρχίας. Φώναζε ότι τις δικές τους θέσεις «κατά λάθος» βομβαρδίζει η δική τους αεροπορία. Ξαφνικά η κλήση κόπηκε. Είτε έπεσε η μπαταρία, είτε ο ομιλητής τραυματίστηκε ή σκοτώθηκε. Αυτός ο βομβαρδισμός μάλλον δεν ήταν λάθος. Η Ουκρανία με πάση θυσία πρέπει να κρατήσει τους υπόλοιπους από τους στρατιώτες που βρέθηκαν σε αποκλεισμό για να μην φύγουν στη Ρωσία και να συγκρατούν για όσο γίνεται πιο μεγάλο χρονικό διάστημα τις δυνάμεις της λαϊκής επιστράτευσης και να πεθάνει μαζί τους η αλήθεια για τις απρεπείς ενέργειες της ουκρανικής ηγεσίας.

Πόσοι σκοτώθηκαν και πόσοι τραυματίστηκαν από τις βόμβες αυτές, είναι προς το παρόν άγνωστο. Ήρθε μόνο το μήνυμα ότι την προηγούμενη νύχτα σκοτώθηκε ένας από τους αρχηγούς της ταξιαρχίας Ουκρανών εξολοθρευτών.

Εντωμεταξύ, δύο εκατοντάδες Ουκρανοί στρατιώτες οι οποίοι τη Δευτέρα στην προσπάθεια να σωθούν από τα πυρά των μαχητών της επιστράτευσης βρήκαν καταφύγιο στη Ρωσία, έφτασαν στο Κίεβο. Μέχρι στιγμής βρίσκονται σε δύο κλειδωμένα βαγόνια. Οι αρχηγοί τους δεν γνωρίζουν τι να τους κάνουν: να τους δικάσουν ως λιποτάκτες ή να τους στείλουν πίσω στο μέτωπο. Τώρα όμως τους υποπτεύονται ότι η Ρωσία τους έχει κάνει «πράκτορες». Οι ίδιοι οι στρατιώτες λένε ότι θέλουν να συναντηθούν με τους συγγενείς και να ξεκουραστούν.            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ