22 Αυγ 2014

ΙΣΡΑΗΛ Συνεχίζεται το μακελειό

ΙΣΡΑΗΛ
Συνεχίζεται το μακελειό



Ξανά τα παιδιά, θύματα των ισραηλινών πυραύλων
ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--
Τα λεγόμενα στοχευμένα χτυπήματα (στην πραγματικότητα η συνέχιση της σφαγής του λαού) είναι το προκάλυμμα της νέας φάσης των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών στη μαρτυρική Γάζα. Χτες, με πυραυλικές επιθέσεις δολοφονήθηκαν δύο ανώτερα στελέχη της οργάνωσης στη νότια Λωρίδα της Γάζας, ο Μοχάμεντ Αμπού Σαμάλα, ο Ράεντ Αταρ και το χαμηλόβαθμο στέλεχος, Μοχάμεντ Μπαρχούμ. Το βράδυ της Τετάρτης, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, είχε χαρακτηρίσει τα ηγετικά στελέχη της «Χαμάς» «νόμιμους στόχους».
Οι τρεις που θεωρούνται διοικητές των «Ταξιαρχικών Εζεντίν αλ Κάσαμ» σκοτώθηκαν περίπου ένα 24ωρο μετά την αποτυχημένη απόπειρα του ισραηλινού στρατού και των μυστικών υπηρεσιών της Μοσάντ να δολοφονήσουν τον στρατιωτικό διοικητή της «Χαμάς», Μοχάμεντ Ντέιφ, αντίθετα δολοφόνησαν τη γυναίκα του Ουιντάντ 27 χρόνων και τα παιδιά του Σάρα 3 χρόνων και τον 7 μηνών Αλι.
Στην ίδια επιδρομή, εναντίον των «Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ-Κάσαμ» σκοτώθηκαν επίσης τουλάχιστον τέσσερις Παλαιστίνιοι στη Ράφα, την πόλη που συνορεύει με την Αίγυπτο και η οποία είναι μια από τις πλέον πληγείσες από τον πόλεμο περιοχές.
Πύραυλοι και σε νεκροταφείο!
Παράλληλα, στην πόλη της Γάζας ακόμη τέσσερις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη διάρκεια επιδρομής σε ...νεκροταφείο, όπου οι τέσσερις άνδρες έθαβαν συγγενείς τους που είχαν σκοτωθεί το πρωί! Τα νέα αυτά θύματα αυξάνουν σε τουλάχιστον 19 τον αριθμό των Παλαιστινίων που έχασαν τη ζωή τους χτες, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων παιδιών.
Ας σημειωθεί ότι πάνω από το ένα τέταρτο των 2.069 νεκρών στη Λωρίδα της Γάζας από τις 8 Ιούλη είναι παιδιά και έφηβοι.
Χτες, επίσης, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εξέδωσε ομόφωνη ανακοίνωση, καλώντας άμεσα τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστινίους να επαναλάβουν τις συνομιλίες, εκφράζοντας «βαθιά ανησυχία» για την επανέναρξη των «εχθροπραξιών».
Ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς που ολοκλήρωσε χτες επίσκεψη στην Ντόχα, συναντώντας τον εμίρη του Κατάρ σεΐχη Τάμιμ Μπιν Χαμάντ Αλ Τάνι και τον εξόριστο ηγέτη της «Χαμάς» Χάλεντ Μεσάαλ δίχως να γίνουν γνωστά άμεσα αποτελέσματα, αναμένεται (εκτός απροόπτου) να μεταβεί σήμερα στο Κάιρο, στο πλαίσιο διήμερης επίσημης επίσκεψης στο πλαίσιο της οποίας θα συναντηθεί με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Αμπντέλ Φατέχ Σίσι.
Στο μεταξύ, πληροφορίες ειδησεογραφικών πρακτορείων εμφανίζουν έναν αξιωματούχο της «Χαμάς» να παραδέχεται σε βιντεοσκοπημένη ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη ότι η οργάνωση απήγαγε τους τρεις εφήβους στις 12 Ιούνη κοντά στη Χεβρώνα της Δυτικής Οχθης. Η «ομολογία» φέρεται πως έγινε προχτές σε συνέδριο της Διεθνούς Ενωσης Μουσουλμάνων Λογίων από τον Σάλεχ αλ-Αρούρι από τη Δυτική Οχθη που ζει εξόριστος στην Τουρκία. Ο Αρούρι φάνηκε να επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς του Ισραήλ ότι η «Χαμάς» ήταν πίσω από την απαγωγή των εφήβων φερόμενος να δηλώνει: «Υπήρχαν πολλές εικασίες για την επιχείρηση αυτή, κάποιοι είπαν ότι ήταν συνωμοσία... Η λαϊκή βούληση ασκείται στην κατεχόμενη γη μας και κορυφώθηκε με την ηρωική πράξη των Ταξιαρχιών αλ-Κάσαμ να φυλακίσουν τους τρεις έποικους στη Χεβρώνα».
Πάντως, η «Χαμάς» επίσημα δεν έχει επιβεβαιώσει ότι αναλαμβάνει την ευθύνη. Ομως η ένοπλη πτέρυγα της «Χαμάς» ανακοίνωσε χτες ότι εκτέλεσε τρεις Παλαιστίνιους με την κατηγορία ότι συνεργάστηκαν με το Ισραήλ κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ